PlayStation.Community Blog ›› BenyoBoy

3 hozzászólás

2010.01.22. 10:51:12

Utolsó hozzászólás: BenyoBoy

2010.02.03. 22:00:18

Megosztás
Értékeld a blogot!
Leginkább így tudnám jellemezni a ModNationRacers-t.

A több mint 2 gigás béta kipróbálása után nincs kétségem afelől, hogy fog akkorát ütni, mint az előbb említett két játék, feltéve ha játékos közönség is igényt tart rá.
De miért ne tenné?

100%-ig kosztümizálható járgányok, pályák és karakterek, pofás grafika, minden egyéb.

Sajna sok mindent nem tudtam kipróbálni, mivel a cuccok 99%-a zárva van még a kíváncsi szemek elől, de két órát így is simán elvertem egy pálya, egy autó, egy karakter megtervezésével, és két Time Trial-t lenyomva.

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Én mindig is oda voltam az ilyen autós játékokért, a PC-s Ignition, TrackMania és Re/Volt nálam alapműnek számítanak, és konzolra is hiányoltam már egy ilyet. Már a promó videók meggyőztek engem, de a demó játszása után már biztosra vehetem, hogy ezt a gammát beszerzem.

A menü gyakorlatilag egy kis pálya, ahol rögtön ki is tapasztalhatjuk az irányítást. Az X-el ugrunk, az R2 a gáz (sose fogom megszokni ezt a hülye újítást az új gammákban), L2 a fék, és egyenlőre ennyi, a fegyvereket és a bónusz cuccokat még nem volt szerencsém kipróbálni (elvileg a O lesz rá a gomb), a háromszög pedig a hátranézést szolgálja. A menüben van egy bolt (ahol majd cuccokat vehetünk), egy garázs (ahol pályákat, autókat, sofőröket (bármennyit) készíthetünk), rengeteg kis menü, ahol megnézhetjük a többi versenyző járgányát és karakterét (a pályákon felül szinte bármit feltölthetünk/megoszthatunk majd), toplistákat böngészhetünk, versenyekre nevezhetünk, van Quick Play, Karrier Mód, neten is tudunk tolni, illetve osztott képernyős offline co-up módra is van lehetőségünk.
A grafika nekem nagyon bejött. Szerintem aranyosak a karakterek (én egy vagány punkot csináltam elsőre), folyamatosan grimaszolnak, a karakter editálásnál is jópofásodnak, túrják az orrukat, pózolnak, meg ami kell. Az autók is szépek, és a mai kor igényeinek megfelelően fénylenek és koszolódnak (lásd még: MotorStorm). A sima irányokkal tudunk hátra/oldalra/előre mutogatni, amik szintén nagyon lazák, ráadásul nagyobb ugratásokkor a vagány és extrém Motorcrossosokhoz hasonlóan random trükköket is végrehajt a gép.
A játékmenet elég gyors, egy percig sem lankadt a figyelmem, mondjuk ez pályafüggő. Az irányítástól féltem egyedül, de nem is túl érzékeny, és nem is kell ropogtatni a joyt, hogy kanyarodjunk, ezt remekül eltalálták.
Az autók és karakterek, mint mondtam 100%-ig személyre szabhatók. Eszméletlen mennyiségű cucc van belepakolva, és a legminiatűrebb dolgot is meg tudjuk változtatni. Matricákat pakolhatunk a kocsinkra (és egyéb fasza dolgot), a karaktert úgy öltöztethetjük fel, ahogy akarjuk, szóval ez telitalálat. A pályatervezőt is kipróbáltam.
Itt már egy kicsit körülményesebb az irányítás, de hamar belelehet jönni. Sok mindent itt sem tudtam elsőre csinálni, de 4-5 világban tervezhetünk (majd) szabadon pályákat. Amúgy az időjárást, a napszakot is beállíthatjuk, csinálhatunk hegyeket, völgyeket, tavakat, falvakat, farmokat, hidakat, amit csak akarunk. A pálya hosszúsága limitált, de én egy elég hosszút csinálva is csak a limit háromnegyedéig jutottam, szóval ezzel nincs gond. Betont (konkrétan a pályát) pedig egy betonlefektető masinával rakhatunk le, amit a kocsinkhoz hasonlóan mozgathatunk, szóval 100%-ig rajtunk múlik, hogy hol mi legyen. A pályát ki is próbálhatjuk, vagy istenimitátorként nézhetjük az égből, hogy a botok hogy boldogulnak a pályákon.
A versenyek (és a menü) közben lehetőségünk van fotókat is készíteni, amiket aztán a PS3-as fotós mappában is viszontláthatunk, elég kellemes minőségben. Sajnos a kamerát a MotorStorm-al ellentétben nagyon nehéz irányítani, és teljesen random, hogy mikor enged 360 fokban forogni, így ha elölről akartam fotózni az emberemet, a legtöbbször csak úgy tudtam megtenni, hogy a hátranézést gombot nyomtam, és úgy pauzáltam le a játékot.
A Time Trial ötletes, beállíthatjuk, hogy haverok vagy a legjobb ghostok ellen nyomjuk, ha pedig elérünk valahol eredményt, akkor a saját karakterünk feje jelenik meg a Leaderboardon.

Összességében én remekül szórakoztam (és fogok is) a demó/béta verzióval, és alig várom, hogy megjelenjen a teljes verzió. Mindenkinek tudom tanácsolni, hogy próbálja ki, mert veszteni senki sem veszíthet semmit. Egy aranyos kis versenyes játék, amiben teljesen szabad kezet kapunk, kicsiknek-nagyoknak egyaránt ajánlható.
Még édesanyámnak is bejött! :) :) :)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2010.02.03. 22:00:18
LV17
Válasz 1. Kenoby üzenetére:
Szép is lenne, ha jönne. xD
A retrót nem látni, érezni kell!
2. Kyo  Szerkesztő / Admin
2010.01.22. 14:32:12
LV16
Nem tudod megosztani? :D
2010.01.22. 11:56:34
LV1
Azért egy Trackmania-nak sokkal jobban örülnék ha lenne PS3-ra.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV17
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
6928 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
K9999
Fórumhozzászólások száma:
5527 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1307 db
Utolsó belépés:
2018.09.08. 17:08:19
Regisztráció ideje:
2008.12.17. 16:08:06
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea