.
 

PlayStation.Community Blog ›› neoraiden

4 hozzászólás

2010.01.18. 21:17:30

Utolsó hozzászólás: GR-Joseph

2010.01.19. 09:50:12

Megosztás
Értékeld a blogot!
Még mindig teljesen szubjektív.
6. Fahrenheit
Hát igen. Újrateremtette nálam a kalandjáték fogalmát, és a szórakozásét is. Mintha egyszerre néznék egy nagyon izgalmas filmet és nyomnék egy nagyszerű játékot. Az ötvözés tökéletes, a hangulat maradandó, a zenék és a grafika parádésan passzol az egészhez, ha a MGS-ben azt írtam, hogy teljesen bele tudjuk magunkat élni a főszereplő bőrébe, itt ez hatványozottan igaz, és még a szabad választás lehetősége is teljesen harmonizál a játékmenettel.
5. Shadow of the Colossus
Hát igen, nálam az ICO annyira nem jött be, viszont ez az alkotás egyszerűen kiszorítja az emberből az ellenállást, és teljesen magába szippantja. A játszhatósági egyszerűség, a kolosszusok legyőzésének különféle módjai, a gyönyörű, szabad, ámde mégis baljós és üres világ, no meg a hallgatag főszereplő meg a hűséges lova, a céljuk, mind-mind teljesen egyedi és utánozhatatlan érzetet keltenek az emberben, meg persze el is gondolkodtatják. De ez még nem elég nálam az 5. helyezéshez, talán nem is olyan könnyű leírni, de ahogy fent valamelyik monumentálisabb fajtánál lógok a magasban, megy a fantasztikus zene, és én csak mászok előre...és döfök. És felbőg a nálam 5000-szer nagyobb lény.Utánozhatatlan.
4. The Elder Scrolls 4: Oblivion
Számomra ez volt az új generáció. Én igazából csak japán jrpg-ket ismertem idáig, de ez a játék szaggatása ellenére olyan függőséget okozott, hogy 1.5 hónapig más game felé sem néztem. Egyetlen szó: TÖKÉLETES ÖSSZETETTSÉG. Aki szereti az rpg-ket, az tudja, hogy ez a legfontosabb. De ha ez nem lett volna elég, ott a hátborzongatóan nagy tartalom. Vagy a gyönyörű világ. Hihetetlen, mintha nem is játékkal játszottam volna, jó ideig el sem akartam hinni, hogy lehetséges ennyi mindent belerakni egyetlen szoftverbe.
3. Grand Theft Auto: San Andreas
Gta. Gta. Gta. A 3. rész óta elég kevés ember él a modern világban, aki ne hallott volna még erről a sorozatról, de ez a része egészen egyszerűen olyan szintig vitte a szabadság és az önfeledt hosszan tartó szórakozás fogalmát, hogy a 4. részbe már meg sem kísérelték ezt überelni. Pedig ugye mintha azt egy erősebb konzolra fejlesztették volna, és mintha az a játék is egy nagyon jól sikerült darab lenne. Ez a csoda az akciójátékok fellegvára, mindenki megtalálhatja benne, amit keresett, sőt, biztos, hogy jóval többet is. Nem lehet olyan dolgot említeni a játékban, ami ne lenne maximálisan jól kidolgozva, az autók könnyed kezelésén keresztül a fantasztikus sztorin át a fejleszthető tulajdonságokig. A tömérdek lehetőségtől a kocsituningtól a harcművészetekig pedig hanyatt vágtam magam, hihetetlen. Pedig el lehet hinni. És nem ártana, ha a mostani fejlesztők is elhinnék, mi mindent meg lehet valósítani perfekt szinten egyetlen játékban.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2010.01.19. 09:50:12
LV4
A colossus mindenképpen,az oblivion is nagyon jó game!
Lag-Cheater Fucker Shogun
2010.01.18. 23:26:32
LV19
Fahrenheit: hihetetlen játék, azóta sem láttam hasonlót. A Heavy Rain talán überelni tudja. :)

SotC: kimaradt.

TES 4 Oblivion: a Morrowind számomra minden idők egyik legnagyobb RPG-je, de ez valahogy nem tudott megfogni, pedig beleöltem jó pár órát ebbe is. :(

GTA San Andreas: kedvenc GTA-m, illetve egyik kedvenc játékom, sandbox témában ezt már semmi sem tudja überelni nálam (talán majd a GTA V, de nem fűzök hozzá sok reményt). A IV-es rész is jó volt, de az elődei szerintem porig alázzák. :)
2010.01.18. 22:03:02
LV3
Válasz 1. mrbrodix üzenetére:
Igen, a 4.résznek is megvan a maga varázsa, csak elsőre nem jött le nekem.
"Wait until they get a load of me!"
1. mrbrodix  PlayStation.Community tag
2010.01.18. 21:58:49
LV7
Hát ezen a 3. helyezésen elcsodálkoztam...
Után jött még egy adag csodálkozás...
Utána pedig rájöttem, hogy nagyon is megérdemli ez a játék ezt a helyezést.
Téleg nincs még egy olyan játék, amiben ilyen fokú szabadság van.

Bár nekem akkor is jobban bejön a IV, mert annál kidolgozottabb játék nincs még egy.
Egy ilyen óriási, mégis hihetetlenül részletesen kidolgozott várost, mint a GTA IV Liberty City-je...
Nálam azt hiszem az a játék a 2. a saját listámon.

(A Demon's Souls semmi által nem taszítható le a ranglétrám legfelső fokáról :) )
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV3
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2006 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Gábor
Fórumhozzászólások száma:
117 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
280 db
Utolsó belépés:
2019.02.05. 17:20:31
Regisztráció ideje:
2008.11.06. 14:30:19
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea