PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

2 hozzászólás

2010.01.17. 11:01:31

Utolsó hozzászólás: kobe

2010.01.17. 12:37:57

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ismét egy stílust és korszakot ugorva kell megmagyaráznom, hogy miért nincsenek Csillagok Háborúja filmek a listámon. Ez egy összetett kérdés. Elsősorban talán mert nem rajongok a sci-fi dolgokért, de tudjuk, hogy az űropera. Valójában azért mert nem tartom őket jó filmműveknek. Értékelem én a rajongókat akik vallást alapítottak rá és a celluloid igazságok szerint tengetik napjaikat, de szerintem az eredeti trilógiát agyon csapja a főszereplőt játszó színész tehetségtelensége, amit az újabb részekben is tapasztalhattunk. Az első epizódot szerettem nagyon újra-és újranézni, de azt meg nem szokták kedvelni. A világát és az univerzumát nagyon szeretem egyébként játékokban, képregényekben és az eredeti, 2003-as rajzfilmben is.
11. Visszavágó egy nagyon érdekes film. Sejtésem szerint olyasmi ami mindenkinek más, nekem pont ő. Az antihős film, amiben mindenki kapzsi és a saját javát keresi ezért olyan kegyetlen amit csak a mozgókép el tud viselni. Az előzetesét imádtam, el is mentem magamban megnézni moziban (figyeld, 14 évesen), de akkor a filmben csalódtam. Később amikor évről-évre újranéztem egyre jobban éreztem át a karakterek tragédiáit, lelkivilágát és motivációit. Ó igen, és az öltözködési stílusomat is ez a film határozta meg egy életre. Olyasmi ez nekem mint másnak a Dia Hard vagy az Utolsó Cserkész meg ilyenek...bűnös élvezet. (a kedvenc előzetesem már természetesen nem érhető el hozzá...jellemző)
10. Tigris és Sárkány mondhatnám, hogy wuxia meg hogy harcművész film, de valójában ez is egy "ütődött keleti művészfilm", ahogyan egy volt kedvesem fogalmazott. Számomra persze kicsit jóval több annál. Stílusában talán a legjobb, legszebb és legtartalmasabb film, amikor a gyönyörű látvány, a tehetséges színészek játéka és a magával ragadó atmoszférikus zene találkozik. Az első megtekintése óta rabja vagyok a filmnek és igyekeztem megismertetni környezetemmel. Sajnos a könnyebben felismerhető értékeire azóta rálicitáltak újabb filmek, így ő csak a "legidősebb nővér" pozíciójában élt tovább sokakban. Ez volt az a film amit egyik legkedvesebb barátomnak megmutattam és nem bírta megnézni ...nem az ő, nem a film és remélem nem is az én hibám volt. De azért bánt rendesen azóta is.
9. Cinema Paradiso az olasz filmgyártás legnagyobb erénye az új évezredben. Egy csodálatos film a mozgókép megszületéséről és a beilleszkedéséről az életbe egy vidéki mozi és egy kisfiú szemszögéből. Az évtizedeket átívelő történet egészen az új filmszínház megszületésétől a multiplexekig tart emberi sorsokat és egy kivételes szerelmi történet bemutatásával. Mindig kapom a kritikát, hogy a legelbarmoltabb szerelmi történeteket kedvelem és cserébe a legdeviánsabb formáit keresem ennek az érzésnek. Ez kétségtelenül így van, de talán csak azért mert minden valód és mély érzelem a világon végletes is. Na, de máris túl sokat fecsengek.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. kobe  PlayStation.Community tag
2010.01.17. 12:37:57
LV11
ez nagyon igaz, amit a Cinema Paradisonál írtál
1. rolmanus  Önjelölt mindentudó
2010.01.17. 11:04:40
LV22
A Paybacket én is nagyon szeressem. :)
She was a real hero... She was a true Patriot!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea