PlayStation.Community Blog ›› soliduss

10 hozzászólás

2009.12.30. 12:26:37

Utolsó hozzászólás: ernest

2010.01.17. 14:49:48

Megosztás
Értékeld a blogot!
Minden kezdetnek van eleje és vége. Minden ami elkezdődik egyszer véget is ér.... és még sorolhatnám a frázisokat, de ez még nem a vég. Inkább nevezzük a közepének. A jelen bejegyzésben a 2. rész közvetlen előzményét feldolgozó Lineage-ról (származás) fogtok olvasni egy kis összefoglaló.

Assasin's Creed Származás
Egy új kor hajnala, a reneszánsz mely a 14. században vette kezdetét Itáliában. A reneszánsz kort az itáliai reneszánsz nyitotta meg. Észak-Itáliából indult, a központja Firenze volt. Később terjedt dél felé, hogy Rómát is teljesen újjáformálja, a város teljesen újjáépült. Itáliából terjedt el Európa többi részére.
Előzmények

A késő középkorra Közép- és Dél-Itália, ami egykoron a Római Birodalom szíve volt, messze elmaradottabbá vált Észak-Itáliánál. Róma lepusztult, a pápai állam gyenge irányítás alatt állt, a pápa átkerült a franciaországi Avignonba. Nápoly, Szicília és Szardínia hosszabb-rövidebb időszakokra idegen uralom alá került.

A 14. században Észak-Itália hadakozó városállamokra szakadt, a legerősebbek ezek közül Milánó, Firenze, Pisa, Siena, Genova, Ferrara és Velence voltak. Észak-Itáliát ráadásul a pápai erők és a Német-római Császárság közötti hosszúra nyúló hatalmi harcok is szétszabdalták. Mindegyik város valamelyik oldalhoz tartozott, de belsőleg megosztottak voltak a két oldal között. A kívülről jövő támadás kevésbé volt jellemző, az államok közötti gyakori háború viszont annál inkább.

Az észak-itáliai államok a leggazdagabbnak számítottak Európában. Az arab világon és a Bizánci Birodalom területein át vezető főbb nemzetközi kereskedelmi útvonalak az erős hadiflottát építtető Genova, Pisa és Velence kikötőiben értek véget. A szárazföldi államok a kereskedelmen túl a Pó folyó völgyében folyó gazdag mezőgazdasági tevékenységnek köszönhetően virágoztak. Firenze az Észak-Európából importált gyapjúra és a keleti selyemre épült textilüzlet és ruhagyártás fellendülésének köszönhette gazdagságát. Abban a korban a hadseregeket főként zsoldosok alkották, és ezek a városállamok tekintélyes haderőt tudtak felvonultatni viszonylag csekély népességük ellenére is.(forrás:wikipedia)

A Medici-család uralmának tulajdonképpeni megalapítója Giovanni di Bicci de' Medici (1360–1429) volt. Fiát, Cosimo de' Medicit (1389–1464) az Albizziak ugyan megbuktatták, de egyévnyi száműzetés után 1434-ben visszatért, és ettől kezdve igazi fejedelmi hatalommal kormányozta a várost anélkül, hogy a köztársasági államformát megsértette volna. A Milánóval viselt háborúit az Anghiari melletti győzelem fejezte be. Cosimo pártfogása mellett a tudományok és művészetek virágzásnak indultak: Brunelleschi, Donatello, Masaccio, Lippi, Michelozzo az ő részére dolgoztak; ő alapította a platói akadémiát és a Medici-könyvtárat. Halála után a nép a Pater patriae („A haza atyja”) névvel illette.
Itália 1494-ben

Az uralomban beteges fia, Piero de’ Medici (1416–1469) követte, őt pedig 1469-ben fia, Lorenzo de' Medici (1449–1492), akit il Magnificónak is neveztek. Lorenzo mint államférfi, költő, és mint a tudományok és művészetek pártfogója halhatatlan hírre tett szert. Firenze lett az olasz szellemi mozgalom és művészet középpontja. A legkitűnőbb művészeken kívül a legjelesebb filozófusok is Lorenzo pompás udvara köré gyülekeztek. Reuchlin Firenzébe jött, hogy görögül tanuljon. Lorenzo uralmát a Pazzik összeesküvése sem tudta megtörni 1478-ban, bár Lorenzo öccse, Giuliano de' Medici (1453–1478) áldozatul esett neki. A külső veszélyek ellen ügyesen megkötött szövetségekkel védelmezte magát, a városban magában pedig állását pazar költekezéssel erősítette meg, amit főként nyilvános pénzekből fedezett. Korlátlan uralkodóként kormányzott, csak a fejedelmi címe hiányzott. 1492. április 8-án halt meg Careggiban.
Lorenzo halála után a nép szabadságszeretete, amelyet Savonarola új lángra élesztett, föltámadt a Mediciek uralma ellen.

Na a fenti részt elolvastad akkor már képben vagy a korral kapcsolatban és csapjunk bele Ezio apjának történetébe.

1476 Firenze

"A 15. század. A reneszánsz kora. A kor, amit az ember újjászületésének tartanak. Mégis az emberi lelkiismeret virágzása mögött egy mozgalom szerveződik. Egy korrupt család összeesküvése, melynek célja megbuktatni a hatalmas Medici-dinasztiát,
és romba dönteni az egységes Itáliát. De maradt még valaki, aki küzd az igazságért, valaki, aki egy ősi, nemes tant követ. Eme szembenállásnál kezdődik történetünk."

Gazdag városállam, mely főként a textil valamint import, export bevételei tették hatalmassá. Egy fekete csuhás vélhetőleg nemesember sétál testőrei gyűrűjében Firenze utcáin. Nem veszik észre a tetőn megbújó Giovanne Auditore-t aki kegyetlenül lesújt rájuk. A nemes ember Rodrigo Boriga elmenekül így Assasinunknak be kell érnie egyik testőrével. Az elfogott embert átadja a mediciknek.
Lorenzo Medichi és Umberto Alberti főbíró fogadja és megkérdezik tőle mit halott.
G.-" Pletykákat. Valami nagy van kibontakozóban mely megváltoztatja a hatalmi viszonyokat"
L.-" A fogoly beszélt már???"
U.-" még nem."

Eközben a kínzások hatására kezd megtörni szegény rabunk és elejti a város nevét ahol az a bizonyos esemény fog bekövetkezni, MILÁNÓ. Giovanne a helyszínre siet, közben a kínzók kicsit megnyújtják a rabot és máris énekelni kezd. (tiszta Jack Bauerek)

"U.-Mondd meg, mikor!

Rab- Milánóban, karácsony napján.
Mikor pappá avatják a tömeg előtt Santo Stefano-t.
Milánó
U- Mikor?

Rab-Amikor a kórus hangosabbá válik.
Az oltárnál.
Amikor tizenkettedszer, utoljára kondul meg a harang.
Így múlik el a világ dicsősége.
Az oltárnál, mikor a kórus hangosabbá válik.
Mikor a harang megkondul...tizenketted szer is, utoljára...
Milánó hercege...meg fog halni."
Giovanne későn érkezik. Milánó hercege halott, a merénylők is az életükkel fizetnek. Egyetlen nyom marad csak, egy pénzérme, mely egy Oroszlánt ábrázol. Bekövetkezett hát a nagy esemény ami mozgásba hozta a szerkezetet.

Velence. Assassinunk egy bank vagy kereskedő ház előtt áll melynek homlokzatán ugyanaz az oroszlán látható, nem okoz gondot belopózni hősünknek alkalmazza ősei trükkjét. (2. réz eleje) Egy beszélgetést hallgat ki melynek végén egy futár elindul egy lepecsételt borítékkal. Giovanne megszerzi a levelet de az sajnos kódolt. Visszaviszi Firenzébe és átadja a levelet Lorenzo Medici-nek, aki ekkor konstatálja, hogy a levél titkosított. Maffei atyára bízza Umberto Alberti. A levelet megfejtik, de hamisítnak egy újat és elküldik Giovanneval, hogy kézbesítse mivel halotta, hogy hova kell vinni.

Roma

A katolicizmus, az egykor dicső Római Birodalom székhelye, most mint kívülállók figyelik az Észak- Itáliai városállamok hadakozását. A levelet átadva kézről-kézre jár míg eljut Boriga kezébe aki egy magas egyházi vezetőhöz meg akit őszentségének nevez (valószínűleg IV. Szixtusz pápához aki az egyházi vezető volt ebben a korszakban). Támogatásért jön, melyet először vonakodik megadni neki őszentsége, de megígéri neki az "erkölcsi és a katonai támogatást". Boriga elégedetten távozik, nyomában Giovannival. Egy épülő templomba betéve kelepcébe csalják assassinunkat. Boriga tudja, hogy Giovanni Auditoreval áll szemben. Megpróbálja a saját oldalára állítani. A harc a kezdetét veszi, de sajnos Boriga elmenekül Giovanne pedig megsebesül.......otthon szeretett felesége ápolja, elmeséli neki, hogy baljós fellegek gyülekeznek. Eközben egy rakat befolyásos ember tanácskozik (ők a templomosok vezetői, valószínűleg ők lesznek a 2. részben a célpontok) " az Assassins-t meg kell ölni, veszélyezteti a tervünket". "Ne aggódjatok, van egy tervem"- válaszolta Boriga.....
A filmek alatt többször is feltűnik a fiatal Ezio aki jól láthatóan az apjuk kedvence mivel nagyon emlékezteti magát fiatalkori önmagára. Zárásként Maffei atya tör rá az Auditore lakra, de szerencsére Giovannenek sikerül elmenekülnie.
A folytatás a te kezedben van........

Hát ennyi lett volna. Összefoglaltam amit az AC sorozatról tudni kell. Remélem hasznos információk voltak benne. Akinek nincs kedve olvasni az az alábbi linken megnézheti az egész lineage sorozatot. Figyelem angol tudás ajánlott, de a fellelhető Magyar felirat is hazánk egyik leghíresebb fansub csapatától. Én is tőlük idéztem pár párbeszédet.

Reélem hamarosan visszakapom a gépemet és belevethetem magamat a 2. részbe. Ugyan 7 órát már toltam vele, de nem akarlak benneteket félkész történetekkel zaklatni, majd ha végére értem akkor azt is megkapjátok. Remélem SOILDER segítségével sikerül majd egy kiváló Magyar háttértörténet megalkotnunk azoknak akik nem értik az összefüggéseket, vagy nem beszélik túl jól az angol nyelvet...

Lineage Youtube-os források 720p-ben...
http://www.youtube.com/watch?v=vcE8xJkK6t4

Mindenkinek ajánlom a megtekintését, mivel egy igazi minőségi produkció. A harcok és a harcstílus teljes egészében a játékból kölcsönözték. Mestermű......

Boldog új évet kívánok mindenkinek :D
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
10. ernest
2010.01.17. 14:49:48
LV1
thanks.
9. kovati  PlayStation.Community tag
2009.12.30. 17:57:36
LV18
ezért is köszi :)
8. soliduss  A Krónikás
2009.12.30. 16:33:13
LV25
Válasz 7. SOLDIER üzenetére:
Ez az általam belinkelt angol szöveg egyenes fordítása. Még sohasem olvastam végig köszi a linket. Még nekem is újdonsággal bírt.
Mindig is figyeltem, hogy olyan az Éden darabja mint egy alma, de hogy az az alma :-O

Tök király hogy nagy eseményeket így beleszőtték a story-ba. Ez már a Metal Gear storyval vetekszik. Nem hiába nagy kedvence Kojima mesternek az AC. MGS4 altair kosztum valaki ????
7. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2009.12.30. 15:55:22
LV11
Ezt az előző blogba elfelejtettem betenni:
http://priest.atw.hu/assassinscreed.html

Itt mindent megmagyaráznak az első résszel kapcsolatba, és TELJESEN MAGYAR!
Please to meet you... Hope you guess my name.
6. DAHANDE  PlayStation.Community tag
2009.12.30. 15:29:01
LV7
Válasz 5. Heliosz üzenetére:
Na akkor neked tetszeni fog a 2ik rèsz :)
FMA Brotherhood - best anime ever
2009.12.30. 15:25:41
LV2
Nagyon jó ez is meg az előző is:)köszi így most sok miden leesett ami nem volt világos=)már csak a 2.at kéne megvenni:D amúgy ha nem csal az emlékezetem Szixtusz után éppen Rodrigó Borgia volt a pápa:D mert valami a fogadott fia volt, és azt hiszem a Borgia-k spanyol származásúak:D amúgy érdekesség h Rodrigó Borgia halála után sátánnak nevezték és nem is ott nyugszik ahol a többi pápa...meg a fia volt még a nagymészáros:D
4. soliduss  A Krónikás
2009.12.30. 14:10:07
LV25
Válasz 3. DAHANDE üzenetére:
Köszi haver. javítva :D
3. DAHANDE  PlayStation.Community tag
2009.12.30. 13:29:23
LV7
Jò ìràs,de az Borgia,nem Boroga :D
FMA Brotherhood - best anime ever
2. ssj3_vegetto  The Champion of the Gods
2009.12.30. 12:43:46
LV20
Én most tolom a 2. részt, köszi az írást ;)
Don't Tempt My Dark Passenger
2009.12.30. 12:39:21
LV8
komoly blog!
köszi, még tanulmányozom!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV25
A Krónikás
PSC Kredit
17991 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Nagy Gábor
Fórumhozzászólások száma:
17892 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
5028 db
Utolsó belépés:
2019.11.21. 12:18:20
Regisztráció ideje:
2008.09.18. 16:00:12
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea