PlayStation.Community Blog ›› soliduss

26 hozzászólás

2009.12.29. 14:23:05

Utolsó hozzászólás: ALF22

2010.10.09. 14:55:02

Megosztás
Értékeld a blogot!
Na nézzük, mi tesz egy játékot feledhetetlenné? A grafika? Az irányíthatóság? Az összetettség vagy éppenséggel a könnyűség? Nehéz erre a kérdésre válaszolni. De szerintem abban nyugodtan kiegyezhetünk, hogy egy gagyi történet simán elronthat bármilyen játékélményt. Na az Assassin’s creed története nem ilyen. Vagyis egyesek szerint a gagyi kategóriába tartozik, de nem kell hallgatni a vészmadarakra. Persze egy krimi imádó, vagy egy romantikus vígjáték függő értelem szerűen kerülje ezt a gamet, de aki imádja a kaland-akció- összeesküvéses- ki kit ver át típusú történeteket annak én csak ajánlani tudom ezt a játék sorozatot. Na akkor csapjunk bele a lecsóba.

Assasin’s Creed

Egy öreg Doki és egy fiatal nő görnyed feléd te meg valami plexi szerű anyagon keresztül látod őket. Örülnek mivel te vagy az akit ők kerestek. Egy emelvényen fekszel melynek a neve Animus. Nem érted miért vagy ,hogy kerültél ide, tökre össze vagy zavarodva. Valahol Észak- Amerikában vagy a jelenben, a neved Desmond Miles vagy ahogy a doki hív Subject 17 ( A 17 alany). Egy korszakalkotó szerkezetet van módodban kipróbálni ez az Animus. A szerkezet lényege tömören összefoglalva a következő. A kutatások kimutatták, hogy az emberi Dns-ben több tárolódik mint amit mi hittünk. Az előző életeink története is bele van kódolva, és az Animus segítségével ezek az események újra élhetők mintegy interaktív formában. Az alany tudja irányítani saját elődjét, de nem változtathat meg semmit a múltban. Ez nem egy időutazás, hanem csak egy betekintés. Egy bizonyos szabadság van a rendszerben ,de a főbb események bekövetkezését nem lehet megakadályozni.
Vidich- „ Bemértük a kívánt eseményt. Indítsuk a folyamatot „ Egy hibája van a gépnek. Nem lehet a kívánt emléket kinyerni, ha mondjuk egy specifikus dologra vagyunk kíváncsiak, a gép bemér egy eseményhez közeli pontot és onnantól kell lekövezni az eseményeket, sajnos a belépési pont nem választható meg, véletlen generálja.
Desmond egyik korábbi életében Altair a bérgyilkos volt. Ő 1191 Jeruzsálemben ténykedett a III. keresztes háború ideje alatt. Épp Salamon király kincsét feltáró Keresztes lovagok likvidálására küldik, de a megfáradt harcos a józan észnek ellentmondóan nekiront a lovagok vezérének Robert IV de Sable-nak aki megszerezte az ereklyét. A küldetés kudarccal végződik és Altair elveszti egyik emberét valamint magára hagyja másik társát. Altairt lefokozzák és megöli az Assasins rend vezetője Al Mulaim. De ez csak színjáték. Al Mulaim-nak segítség kell, hogy végrehajtsa tervét. Mely 9 ember halálát kívánja meg. 9 embernek kell meghalnia, hogy vége legyen a keresztes háborúnak. De ez csak a látszat, Altair is elkezd kételkedni, hogy vajon tényleg a jó embert szolgál. A célpontok nem is akkora nagy halak, csak csavarok a gépezetben, lehet valami más áll a háttérben??? Igen, nem bonyolódok bele a főbb eszmékbe de a lényeg az ,hogy egy láthatatlan háború dúl a világban a Keresztesek és az Orgyilkosok rendje között. Ez a háború a jelenben is tart, és egyre jobban nyílván valóvá válik Desmond számára, hogy ő biz most nem éppen a legjobb kezek között van. Az Abstrego és Dr. Vidic is a Templomosok szervezetébe tartoznak, és egy Éden Békéje nevű tárgyat keresnek mely segítségével irányíthatják az embereket. A főbb eszmei különbség a két rend között a következő – az assasinok az emberek szabadságáért, az elnyomás ellen küzdenek, míg a templomosok az általuk ellenőrzött szabadságra, irányításért.
A végkifejlett a 9 célpont likvidálása után válik nyilvánvalóvá, Al Mulaim saját céljaira használta fel Altair-t. A 9 ember a régi társai voltak, akik tudtak az Éden Békéjéről. Ő is csak egy gyarló ember volt, aki kicsit szabadosan értelmezte az Assassinok eszméjét. Megszerezte magának az ereklyét és egész faluját irányítása alá vonta, mígy Altair legyőzi Robert de s.-ot Richárd király szeme láttára. Felvilágosítja a királyt és elhozza a békét a szent földre, és elindul régi mestere ellen. Altair megöli egykori mentorát aki elejti az ereklyét és kivetítőtik egy hologram szerű cucc ( érdekes, hogy nem kerül soha szóba ki vagy kik csinálták ezt a szerkezetet) és a földgömbön láthatóvá válnak bizonyos pontok. (Olaszországban egy pont sincs!). Ezt keresték mindvégig a templomosok. Az eredményre több fekete öltönyös fazon érkezik aki megdicsérik de ugyan akkor el is marasztalják az öreg doktort és utasítják az embereiket, hogy kezdjék meg az ereklyék begyűjtését. Ugyanis az egész ügy hátterében az állt, hogy nekik volt egy Éden Békéjük amit egy műholdra akartak szerelni és ezzel megvalósítani a „totális békét”, de az Assassinok megsemmisítették a szerkezetet, ezért sürgették Vidic-et. A fekete öltönyösök utasítják Vidic-et, hogy öljék meg Desmond-ot, de Lucy közbe lép és meggyőzi őket, hogy sokkal több van itt a felszín alatt. Lucy az egész történet alatt kicsit furcsán viselkedik. Először is szokatlanul közlékeny és érdeklődő mint aki érintett az egész ügyben, sokat mesél magáról iskolás éveiről. A kulcsát ellopva viszont beigazolódik az amit mindig is sejtettünk. Ő egy beépített Assassin ügynök, hisz rengeteget kémkedett a cég után és egy bizonyos 16 alany után. Sokszor figyelmeztet minket a gép mellékhatására, mely egy úgynevezett „ Bleeding Effect” amikor is az alanyban a gép hatására egyes előző életében ,megtanult speciális képessége a jelenben is aktiválódnak. Egyes alanyok ebbe beleőrültek és agyvérzést kaptak, mivel az agyuk kampó nélkül marad mivel nem tudta megkülönböztetni, hogy ez most a múlt vagy a jelen…..
Desmondnál is aktiválódik Altair egyik képessége az úgynevezett Sólyom látás, mely segítségével olyan dolgok válnak láthatóvá amit szabad szemel nem (kvázi infralátás). Desmond furcsa jeleket lát a padlón a falakon, melyeket vérrel írt a 16 alany. Ezek többnyire rejtvények egy része a maja naptárhoz, más része a 2012 világvégéhez, egyesek figyelmeztetések ,hogy ne segítsünk nekik. A jelek között található egy Sas is (Altair nevének jelentése arabul „repülő sas”, míg utónevének Ibn La-Ahad jelentése „senki fia”), mintha tudta volna ,hogy jövünk??? De hogy??? A szobába lépve az ágyunk fölé nézve láthatóvá válik egy kép. 16 alany a szent gráll helyének felkutatása miatt vizsgálták, de passzolták a projektet mivel nem vezetett eredményre. A sok feltakarított vérből úgy tűnik meghalt, de semmit sem mondhatunk biztosra. A képből úgy tűnik talán mégis tudja hol lehet az ereklye………..
[YOUTUBE: 7af-Z3u27JQ]

Hasznos linkek:

http://www.assassinscreedpc.extra.hu/ Magyar Fan honlap

http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=... –az összes játék végi rejtvény magyarázatottak történelmi háttérrel. A legjobb amit valaha láttam

Holnapi nap folyamán fog érkezni a Assasin’s Creed 2 lineage történeti áttekintése…

Kéretik a 2. részből semmi Spoilert / POÉNT/Csattanót nem leközölni mivel még nem vittem végig a 2. részt…. Holnap jön a folytatás
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
26. ALF22  Son of Liberty
2010.10.09. 14:55:02
LV26
thx, ez alapján rohadt jó a sztorija
25. EmpiHUN  Driftrocker/BF Veterán
2010.10.06. 23:40:15
LV13
Köszönöm az infókat! :)
A Birodalom örök!... khm.. Hupsz!
24. HUN_ter  Dark Soul
2010.02.16. 22:46:19
LV26
tényleg jó lett, thx! :)
So many games, so little time...
23. perrel  PlayStation.Community tag
2010.01.05. 22:00:53
LV3
Nagyon kösz! Korrekt lett!
22. Zandrs
2009.12.30. 10:14:33
LV8
jujj
összetett, de izgi..
én csak játszom, talán egyszer majd megértem, de köszi :)
21. Luke  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 22:22:39
LV2
köszi, köszi, köszi. Pont a napokban kezdtem vele játszani, és csak nagy vonalakban értettem a történetet...
Luke
20. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2009.12.29. 19:57:10
LV11
Válasz 18. soliduss üzenetére:
Nem tesz semmit, kedvelem a játékot, a sztorija meg valóban könyvként is megállná a helyét (DaVinci kódot simán odab*szza).
Vidic, Lucy közötti kapcsolatra (egye Lucy Vidicnek köszönheti, hogy él) meg még ki se tértem.:)
A kómába juttatással nem egyszer meg is fenyegeti Desmondot, és mondja, csak azért nem úgy csinálják, mert sokkal lassabb a folyamat, nekik meg a véges határidő miatt ugye sietniük kell.

Amúgy minél hamarabb szerezd be a második részt, rengeteg minden megvilágosodik majd, én pont ma láttam a befejező képsorokat. Viszont én személy szerint nagyobb csavarra számítottam a végétől, de ezt majd az arról szóló blogodban vitatjuk majd meg.;)
Please to meet you... Hope you guess my name.
19. kovati  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 19:55:26
LV18
Köszi ez nagyon jól jön, mivel nem valószínű, hogy a meglesz az első rész, de viszont a másodikat annál inkább be akarom szerezni.
18. soliduss  A Krónikás
2009.12.29. 19:45:13
LV25
Válasz 17. SOLDIER üzenetére:
Thx ez jó kis kiegészítés volt.
A 3. bekezdésed rohadtúl tetszik pont ezt akartam megfogalmazni csak nem találtam a helyes szót.

4. bekezdés- Én úgy tudom, hogy ha kómába rakják az egyéneket úgy is kinyerhető a specifikus emlék. De élő alanynál még nem volt soha erre példa. Ezért kezdik a hátrabról.

A műholdas esetet egy e-mailben lehet olvasni. Ebben szinte bisztos vagyok. Ezért sürgetik a jó dokit.

A felületes dolgokért meg bocsi. Egy könyvet meg lehetne tölteni a játék mondanivalójával eseményeivel én egy rövöd kivonatot szerettem volna csinálni....

Majd átdolgozzuk és megbeszéljük Martinnal, hogy az új 2.0-ban legyen kitéve :D úgyis annyi angolul nem tudó egyén van.....

Még egyszer köszi a helyesbítéseket.....
17. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2009.12.29. 19:34:04
LV11
Na, végül sikerűlt elolvasni. Dolgoztál rajta frankón, viszont kicsit felületes lett, bár így egyszerűbb értelmezni.

Pár apróság:
- Desmond-nak nem a korábbi életeit élhetjük újra, csak az ősei történetét.
- Az Animus valóban nem időgép, viszont nem is történetmesélő. A gép a Mátrix-hoz hasonlóan egy virtuális világot teremt, a benne fekvő alany DNS emlékei alapján. Ha az emlék stabil, képes azt megjeleníteni, sőt az alany által irányíthatóvá tenni. Ehhez viszont az alanynak teljes szinkronba kell kerűlnie ősének emlékeivel. Ezt különféle feladatok árán érhető el, mint bizonyos pontok magaslati pontok megkeresésével érhető el a leggyorsabban (+ más mellékküldetésekkel).
- Te azt állítottad az Animus nem képes emlékeket kiragadni, ez viszont nem igaz. Az elején meg is lelik a keresett időt/helyet, viszont Altair ezen memóriája eléggé instabil, így az animus egyszerűen, lefagy és visszadobja Desmondot. Ekkor dönt úgy Vidic (Lucy tanácsára), hogy megkeresik a legközelebbi és legstabilabb emléket, majd folyamatos szinkronizációval (fentebb említettem) eljutnak a keresett Piece of Eden hollétéhez.
- Altair óriási gőgje és önhite miatt szalad neki Robert-nek, több száz csatát vívott már keresztesekkel, azt hiszi maga a vezérük is hasonlóan könnyű ellenfél. A játék végére viszont levedli ezt a fajta nyers, magányos farkas modorát, mely miatt az összes többi bérgyilkos beképzeltnek és a mester kedvencének tartja. Végűl képes lesz bocsánatot kérnie egykori társátál, aki miatta vesztette el egyik karját. Látva Altair hőstetteit, rájön, hogy valóban megváltozzott és már nem az az ember, akire ő haragudott. Így bár bocsánatát el nem fogadja, viszont tudatja vele, hogy dühe együtt halt Altair régi énjével.
- Al Mualim megpróbálja Altairt a POE-el az akarata alá hajtani, mikor megmutatja neki a kegytárgyat, ám Altair immunisnak bizonyúl a látomásokra.
- A POE nem hiába alma alakú; aki vágja Ádám és Éva történetét az sejtheti mi is ez. Ez a furcsa "gépezet" korokon át használták az emberek, emben a részben pl.: kiderűl hogy egy Jézus nevű ember is rengetegszer fordult a gép erejéhez, ami igazából látomásokat generál az emberek fejében. Ezt sokan hitnek nevezik. A POE segítségével pl.: bárki el tudja hitetni bárkivel, hogy képes a vízből bort csinálni.
- Az Abstergo válalatnak ezért van szüksége az Éden Darabjaira (igen több is van), hogy új világot teremtsenek, melyel elkerűlhetik a megjósólt világvégét (2012). Ha megtalálták volna az alma formájú POE-t fellőtték volna egy műholdra, melyről sugározva új, mindenkit uraló és befolyásoló hitvallást teremthettek volna. Én nem emlékszem, hogy ez a műhold megsemmisűlt volna, igazából az Abstergo (templomosok) azért akarják megölni Desmondot, mert emlékei haszontalannak bizonyúlnak, ugyanis nem lelik meg bennük az alma formájú POE rejtekhelyét (mivel a Lineage-el nemjátszottam ezért Altair sorsáról se tudni semmit). Lucy meggyőzi őket, hogy lehet benne még elrejtett emlék.

- A második részben azzal magyarázzák az összetettebb játékmenetet, jobb irányítást, hogy a bérgyilkosok fő programozója (a kiscsaj az A2 mellett) képes volt feltörni és kicsit "felturbózni" az alap Animus programot. Ezzel képes az alany még inkább, még jobban irányítani, átvenni a szerepét az ősének. Ezért lett a neve Animus 2.0
Please to meet you... Hope you guess my name.
16. soliduss  A Krónikás
2009.12.29. 18:36:56
LV25
Válasz 14. Onimushaman üzenetére:
Amint vissza jön a gépem neki ugrok annak is :-D
15. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2009.12.29. 18:32:02
LV11
Az alma forma kegytárgy nem Éden Békéje, hanem Az Éden Darabja.
Nem Peace of Eden hanem Piece of Eden. Most nemsokár átolvasom, ha találok benne még javítani valót szólok.

Amúgy örülök, hogy valaki leírja a sztoriját, én is szerettem volna, csak lusta voltam hozzá.:) Sajna azt veszem észre manapság, hogy mindenki megveszi a játékot, de a sztorira már senki nem figyel. Pedig az AC 1-ben az a legjobb, enélkűl egy fillért nem ér az egész.
Please to meet you... Hope you guess my name.
14. Onimushaman  Szerkesztő
2009.12.29. 17:15:24
LV24
Válasz 13. soliduss üzenetére:
Jójó :)

Én szívesen olvasgatom azokat a bejegyzéseket a 100 ki mit kapottak közt, nosztalgia.

2. részt mikor viszed végig?
señor
13. soliduss  A Krónikás
2009.12.29. 17:11:34
LV25
Válasz 12. Onimushaman üzenetére:
Nem fikáztam én ,csak nem értettem miért tesz ki naponta 3 blogot összesen 4-5 db sorral amit a Resident Evil 1 részében lévő naplóbejegyzésből vett.....
Lehet, hogy az valami művészt féle, csak én vagyok már öreg hozzá.... :D
12. Onimushaman  Szerkesztő
2009.12.29. 17:06:59
LV24
Szegény srác Resi naplóit meg fikáztad :)
señor
11. soliduss  A Krónikás
2009.12.29. 16:33:57
LV25
Válasz 10. gabe83 üzenetére:
Jaja ezt elírtam :D Animus nálam egyenlő az Anumus-al. Nem tudom miért emlékezek folyton Anumus-ra. Mindjárt kijavítom.
10. gabe83  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 16:32:21
LV21
Válasz 7. soliduss üzenetére:
De az még mindig Animus. :-D
Az írás érdekes, jó hogy közzétetted!
9. kicccsawo  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 16:11:53
LV13
Válasz 7. soliduss üzenetére:
Melózom holnap majd megnézem, tiszta káosz vagyok mondom de ezek szerint gyárilag. :D
Kis szakadék-koszodék peremkerületi proligyerek
8. soliduss  A Krónikás
2009.12.29. 15:55:53
LV25
Válasz 7. soliduss üzenetére:
Így magyarázzák a új mozgásokat mint például az úszást. Azt a kis csaj fejlesztette ki...
7. soliduss  A Krónikás
2009.12.29. 15:54:37
LV25
Az Abstrego egy cég. Ez a keresztesek fedőcége.

spoiler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Az Anumus meg amint a 2. elején láthatod nem 1 db van belőle.
Lehet az Assasinsok is csináltak maguknak egyet, hisz Anumus 2.0 nevezik a gépet..... (ez a 2. rész kis füzetében olvasható)
6. kicccsawo  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 15:50:08
LV13
Vagy a kettöben nem Abstrego a rendszer neve?
Kis szakadék-koszodék peremkerületi proligyerek
5. kicccsawo  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 15:48:30
LV13
Válasz 2. soliduss üzenetére:
Ha Lucy assasin és ahová viszi desmondot ott a többiek is assasinok akkor az Abstrego nevü gép hogyan lehet a kereszteseké?
Kis szakadék-koszodék peremkerületi proligyerek
4. soliduss  A Krónikás
2009.12.29. 15:17:27
LV25
Javítva silver, köszi az észrevételt:D
3. Silverford02  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 15:13:34
LV3
Az első link csak javítva működik, javítanád?Köszi!
2. soliduss  A Krónikás
2009.12.29. 15:03:40
LV25
Válasz 1. kicccsawo üzenetére:
Mivel Lucy az Assasinok rendjébe tartozik és ő meg akarta menteni Desmondod, nehogy több titkot tudjanak belőle kinyerni.


Spoiler!!!!!!!!!!!!!!!! ha még nem toltad a 2 ne olvasd el.

A 2. elején lucy megmenti és megszökteti mivel szüksége van rá , hogy kiképezze.
1. kicccsawo  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 14:54:03
LV13
Feled hetettlen volt olvasni a bejegyzést. Ha az Abstrego és Vidic a keresztesekkel van miért szökött el Desmod Lucy-val az Animus-tól ami viszont nem Anumus. Eddig selytettem valamit a történetröl de igy tiszta káosz lett számomra minden.
Kis szakadék-koszodék peremkerületi proligyerek
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV25
A Krónikás
PSC Kredit
17879 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Nagy Gábor
Fórumhozzászólások száma:
17839 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
5022 db
Utolsó belépés:
2019.11.12. 14:39:50
Regisztráció ideje:
2008.09.18. 16:00:12
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea