PlayStation.Community Blog ›› ColdHand

47 hozzászólás

2009.12.28. 15:31:20

Utolsó hozzászólás: csokika47

2011.02.21. 17:44:33

Megosztás
Értékeld a blogot!
Anno, amikor még csak hírekben lehetett olvasni az első részről, az ottani képeken egy középszerű játékot láttam. Majd a játék megjelent és jött egy 10 pontos teszt (ott már a képeken is másként festett). Akkor úgy gondoltam, hogy érdemes lesz rá odafigyelni, kb. fél évvel a megjelenés után be is szereztem a játékot, de kezdeti lelkesedésem hamar alábbhagyott...
Hajótörés, élőhalott ellenfelek, óriáshidra, pöpec grafika, jó hangok, még jobb zenék, mondom ez a God of War rohadt jó kis játék. Amikor Kratos a hidra fejét hozzávágta a hajó belső falához csak pislogtam (volna, ha nem kellett volna azt a rohadt QTE-t nyomogatni). Majd jött az első főellenség, jó volt a harc, izgalmas, ötletes. A boss kifingot, Kratos bemászik a halott hidra száján és bent megtalálja a még élő hajókapitányt, akinél a továbbjutást jelentő kulcs van.
- Oh, köszönöm, hogy a megmentésemre siettél.
- Nem azért jöttem, hogy megmentselek!

Majd Kratos a kulcs megkaparintása után a kapitányt letaszítja az amúgy már döglött dög gyomrába.
Krva anyád, ezt most miért kellett??
Antihős ide vagy oda, azt a szerencsétlent megmenthette volna. Mindegy...
Innentől a játék végéig a kezdeti lelkesedésem szépen, lassan átcsapott masszív utálatba. Nem feltétlenül Kratos személyisége miatt, hanem azok az undorító és idegesítő dolgok miatt, amiket a készítők belepakoltak. Egyre nehezedő arénaharcok egymás után, sok idegesítő QTE (gyk: Quick Time Event, tudod, amikor a képernyő közepén megjelenik az egyik gomb, hogy nyomd le, mert ha nem teszed neked reszeltek), a néhol idegesítően és undorítóan küzdő ellenfelek, még idegesítőbb pályarészek, stb...
A mélypont az alvilágban volt, amikor egy forgó és néhol pengékkel szegélyezett oszlopon kellett felmászni. Ha hozzád ért egy penge lezuhantál. A második oszlopnál majdnem agyvérzést kaptam, már nem volt sok hátra, de Kratos beragadt egy pillanatra és ez elég volt, hogy lezuhanjak és elölről kezdjem a mászást. Az Árész elleni harcról, meg a család megvédéséről (ott nem sok hiányzott, hogy apró darabokra törjem a lemezt) már nem is beszélek.
Hálaégnek sikerült végigvinnem, többé rá se néztem, gyorsan elcseréltem.
Minden elismerésem azoknak, akik a legnehezebb fokozaton is végigszenvedték.
Aztán jött a második rész. Volt egy rohadt jól összevágott bemutató videó róla, de még fájóan éltek az első rész emlékei. Később kaptam egy promos GoW2-t, amit öcsém azonnal végig is nyomott, én valahogy nem kaptam kedvet hozzá, belenéztem, de unalmasnak tűnt.
De pár hónappal ezelőtt elkezdtem és most fejeztem be. Jelenleg úgy vagyok a játékkal, mint az első rész elején.

Túl sok változás nincs az első részhez képest és ez nem is baj szerintem. Mindenben kicsit emeltek a fejlesztők. Szebb grafika, szebb zenék, csavarosabb történet, stb.
Az elején továbbra is kicsit unalmas volt, de a repkedős résztől elkezdett magával ragadni, újra előjött az a bizonyos na még egy szakaszt megcsinálok érzés. Úgy vettem észre, hogy a készítők visszavettek a nehézségből, mert nem éreztem annyira keménynek, mint az első részt (mind a kettőt normálon játszottam). Pl. Zeusszal koránt sem szenvedtem annyit, mint Árésszel. A legidegesítőbb szitu az volt, amikor egy platformot kellett kézzel lefele tekerni, fentről jött a tüskés plafon, pluszba csontvázak éledtek fel, hogy akadályozzanak. Kb. hatodszorra ugyan, de megcsináltam.
A logikai részek nagyon tetszettek (ezzel az első részben sem volt baj), néha még elakadnom is sikerült, amit már régen tapasztaltam, némely bossharc megint csak nagyon jó volt. A történet alakulása pedig meghozta a kedvemet a harmadik részhez (majd megint kölcsönkérek egy gépet, meg a játékot).

Ami még kicsit szúrta a szemem mind a két részben, az a harcrendszer és a sok QTE volt. A harcoknál az volt az érzésem, hogy csak a véletlenen múlik, hogy éppen kit, vagy mit találok el. Aztán a játék végén rájöttem, hogy a fegyver okozza ezt az érzést, Olimposz kardjával már jobban éreztem, hogy mit merre aprítok. Lehet csak egy lock-on gomb hiányzott.
A QTE-k meg idegesítőek számomra. A DreamCast-os Shenmue óta szeretik a fejlesztők használni ez a fícsőrt, de már ott se jött be. Elterelik a figyelmemet a cselekményről és csak azt lesem, hogy melyik gomb fog éppen megjelenni. Talán a Tomb Raider Annyversary-ban volt a legjobban megoldva, ott az átvezető átment bullet time-ba, amikor megjelent a lenyomásra váró gomb ikonja. Mindegy...
Szerintem már ideje múlt ez a megoldás.
A God of War-t sosem tekintettem rossz játéknak, egyszerűen csak utáltam, mert az első rész nem kevés axonomat pusztította el. Most hogy a második részt végigvittem (és nem végigszenvedtem, mint az elsőt) ez az utálat feloldódott, mint perzsamacska a sósavas tálban, de elájulva nem vagyok. Jó kis játékok és nem többek számomra. Ettől függetlenül a harmadik részben kíváncsi leszek, hogy mi lesz a végkifejlet.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2011.02.21. 17:44:33
LV2
am grat a cikkhez! :)
2011.02.21. 17:43:46
LV2
ez tepet jó ez a játék! :)
2009.12.30. 06:59:39
LV5
Válasz 44. CountofHell üzenetére:
Nem kezdhettél God móddal,ugyanis az csak az első végigjátszás után nyílik meg.

Mondjuk a Gow2-nél a God mód az csak a sima nehéz fokozat,ott a legnehezebb a Titan mód.

Ugyanígy az első részben van a Challege of the Gods 10próba,ami a 2.-ban Challenge of the Titans.
Csúnyán törik !!!4!
44. CountofHell  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 19:13:06
LV15
Én rögtön God módban ( a lehető legnehezebbel ) kezdtem, így ismertem meg a Gow I-II -t.
Ez sokkal lassabb mint a Dmc főleg NGS2. És ráadásul a támadások 90 %-át teljes mértékben lehet blokkolni. Nekem volt türelmem ehhez a kivédek, visszaütök taktikához, ehhez túl nagy gyakorlat nem kellett, én a Dmc-t főleg NGS2-t sokkal nehezebb játéknak tartom.
Gow és tsai már annyira komoly mászkálós cuccok, hogy minden dolgot ismerni kell benne ha túl akarod élni a nehezebb szituációkat, nem elég a jó reflex és az odafigyelés, a technikák megfelelő alkalmazása a legnehezebb feladat, ez teszi a legnehezebb videójátékokká a Hack'n Slash műfajt.

Gow nekem könyebb volt mint Gow2. Utóbbiban Theseus és Perseus harcosok nagyon kemény ellenfeleknek bizonyultak.
Ja és az ügyességi mászkálós részek, azoknál haltam meg a legtöbbször.
PSN - CountofHell_HUN
43. hgabi00  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 16:57:32
LV7
Válasz 2. Seggemlyuka üzenetére:
Utolsó mondat nagyon értelmes volt.
Egy fél év múlva megjelenő játékról írtad, hogy nagy csalódás !
ehhh -_-"
Mindenkinek igaza van, mindenkinek nagy f*sza van
42. DAHANDE  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 15:13:19
LV7
Válasz 37. gabe83 üzenetére:
A Gears tènyleg könnyű,mèg very hardon is.
FMA Brotherhood - best anime ever
41. gabe83  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 12:30:56
LV21
Válasz 40. ColdHand üzenetére:
A játékok könnyebbek lettek, így véleményem szerint a hard fokozat adja meg a játék szépségét. Az ennél nehezebb fokozatot már csakis trófeáért nyomom. :-D
40. ColdHand  Szerkesztő
2009.12.29. 11:33:53
LV22
Válasz 37. gabe83 üzenetére:
Valamikor régen nekiálltam, de abbamaradt. Amúgy nem vagyok egy "mindent végigviszek a legnehezebb fokozaton" játékos. Normálon kezdek, aztán ha élveztem jöhet a hard. Az impossible meg ultra hard fokozatokat meghagyom az elmebetegeknek, akiknek van elég idegük hozzá.
Bár a mostani játékokat nyugodtan lehetne hardon, vagy nehezebb fokozaton is kezdeni.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
39. ColdHand  Szerkesztő
2009.12.29. 11:23:16
LV22
Válasz 38. leslie21 üzenetére:
Ennyit számít, hogy egy játék harcrendszere mennyire fekszik a játékosnak. A GoW-é kevésbé, így azzal szenvedtem is az első részben (ez nem feltétlenül a játék hibája).
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
38. leslie21  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 10:18:32
LV11
Nekem csak azért fura, mert írtad, hogy a DMC-t komálod, holott szerintem alapvetően azok nehezebbek mint a GOW (DMC2 kivételével)!
37. gabe83  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 07:53:03
LV21
Válasz 31. ColdHand üzenetére:
A Dante must die fokozattal hogy állsz? Mert normalon végigtolni nem nagy művészet egy játékot...
Ez nem kivagyiság, csak "bírom", hogy egyesek unalmasnak, monotonnak tartanak játékokat, mert végigtolták normalon, vagy easyn.
Egyik haverom a Gears of Warra mondta, hogy nem nagy szám, mert simán végigvitte kihívás nélkül. Bár én nem játszottam vele, de gondolom egy Insane mode már taktikázósabb, izgalmasabb.
36. gabe83  PlayStation.Community tag
2009.12.29. 07:33:41
LV21
Válasz 27. Lucsy üzenetére:
Very hardon minden idők egyik legnehezebb bossfightja a klónharc!
2009.12.29. 02:26:09
LV5
Végre kiderült ,hogy miért "utálod" a GOW-ot.Mert béna vagy benne:P

Egyébként a 3. részben nagyságrendekkel jobb a QTE ,mert nem a képernyő közepébe nyomja a nagy gombokat,hanem a szélére és mindíg abban az irányban ahogy gomb elhelyezkedik a kontrolleren.Így gyönyörködhetsz a kivégzésekben,mert a szemed sarkából mindíg látod ,hogy melyik gombot kell megnyomni.Arra szinte már nem is kell figyelni.
Csúnyán törik !!!4!
34. Feles  Feles
2009.12.28. 23:40:35
LV14
Szerintem a GoW az egyik legjobb game. Én annyira nem húztam fel magam az alvilágban. Inkább a 2-ben amikor fel kellett mászni valamin csak a hárpiák folyton lelöktek. Ott nyugisan elővettem egy párnát és addig püföltem még meg nem untam. XD De amúgy szerintem nagyon hangulatos és szórakoztató game, én sajnálom azt aki nem játszotta még vagy nem tetszik neki.
Feles
33. ColdHand  Szerkesztő
2009.12.28. 23:23:03
LV22
Válasz 32. DAHANDE üzenetére:
Hát nem. Egy-egy végigjátszás. Talán a második rész vége fele kezdtem ráérezni.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
32. DAHANDE  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 23:16:19
LV7
"A harcoknál az volt az érzésem, hogy csak a véletlenen múlik, hogy éppen kit, vagy mit találok el"
Làtszik hogy nem toltad sokat a GoWokkal...
FMA Brotherhood - best anime ever
31. ColdHand  Szerkesztő
2009.12.28. 21:32:47
LV22
Válasz 30. leslie21 üzenetére:
Azt nem mondanám, hogy a H'nS nem az én műfajom, a DMC megy rendesen.

Old_Snake: "Ha hack&slash, akkor DMC." Ennyi! ;)
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
30. leslie21  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 21:23:34
LV11
Válasz 25. ColdHand üzenetére:
Én sem vagyok már tizenéves gyerek, a 23-at töltöm lassan. Elvileg a GOW sem a gyerekeknek készült, bőven 18+-os tartalommal bír.
Inkább úgy érzem a "hack & slash" nem a te műfajod, de ettől ez még nem gyerekes és nem lehet belőle kinőni!
29. Old_Snake  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 21:21:46
LV5
A gow nekem se jött be, unalmas volt szerintem. Mondjuk a görög mitológia nem éppen a kedvencem. 1-2 helyen tényleg túl nehezítették. A pengés résznél pl. én is a hajamat téptem.
Ennek ellenére adtam esélyt a 2. résznek. Kétszer mentem neki, de a felénél mindig ráhagytam.
Ha hack&slash, akkor DMC.
"There's only room for one Boss. And one Snake..."
28. ColdHand  Szerkesztő
2009.12.28. 21:12:55
LV22
Válasz 27. Lucsy üzenetére:
Akkor ez játékosfüggő. A családot csak kb. 20x-ra tudtam megvédeni. A kettőben összesen nem szenvedtem annyit, mint akkor ott.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
27. Lucsy  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 20:51:17
LV12
Nem tudom, mindenki panaszkodott, hogy a család megvédése milyen nehéz volt az egyben. Nekem kb msodszorra sikerült, holott reménytelenül szar vagyok a hack and slashekben. DMC3-at nomalon csak a 8. pályáig tudtam elvinni...

Nekem a 2. rész végefelé, ahol ilyen kapuk nyínak záródnak és közöttük ellenfelek vannak, sokkal nehezebb volt.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
26. ColdHand  Szerkesztő
2009.12.28. 20:21:17
LV22
Válasz 24. Greg üzenetére:
Azért ha teheted pótold az elsőt, az sem rosszabb, csak engem többször kiborított, mint nagypapa a teli kacsát.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
25. ColdHand  Szerkesztő
2009.12.28. 20:20:13
LV22
Válasz 15. leslie21 üzenetére:
Vagy csak szimplán kinőttem ebből a műfajból. Egy ideje jobban elvagyok az agyalósabb cuccokkal, mint az ütöm-vágom-amputálok játékokkal.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
24. Greg  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 20:06:12
LV25
Csak a 2. részt nyomtam végig, az jobban tetszett mint amire számítottam.
LV426
23. Onimushaman  Szerkesztő
2009.12.28. 18:29:50
LV24
Válasz 21. Rambo üzenetére:
Az új gémek 10-12k ha jó előrendelést fogsz ki, a kollekció meg 7-8.

Max 20 lenne reális.
señor
22. wallace  Dark Passenger
2009.12.28. 18:28:27
LV18
Ezek a QTE-k tenyleg borzalmasak.
21. Rambo
2009.12.28. 18:18:49
LV19
Válasz 19. leslie21 üzenetére:
Ha úgy vesszük, a 30k nem horrorisztikus érte. Alapból lenne a sima GoW3 14 rugó, ehhez még számoljuk hozzá a Collection-t plusz pandora szelence, artbook, stb. :)
20. Onimushaman  Szerkesztő
2009.12.28. 18:15:49
LV24
Válasz 19. leslie21 üzenetére:
Höhö, akkor marad a fapados változat GoW3, és mindjárt csörgök egy isminek és elhozom a collectiont :)
señor
19. leslie21  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 18:13:35
LV11
Válasz 18. Onimushaman üzenetére:
Igen, az egy igen fincsi pakknak tűnik, de valószínűleg horrorisztikus áron adják majd(30-40k között lehet rá számolni), annál is inkább mivel tudomásom szerint limitált példányszámú lesz.
18. Onimushaman  Szerkesztő
2009.12.28. 18:09:22
LV24
Válasz 17. leslie21 üzenetére:
Persze, de most, hogy mondtad ezt a trilógiás változatot inkább az lesz.

señor
17. leslie21  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 18:08:09
LV11
Válasz 16. Onimushaman üzenetére:
Hmm...de gondolom nem újan!?
16. Onimushaman  Szerkesztő
2009.12.28. 18:04:41
LV24
Válasz 14. leslie21 üzenetére:
Mármint, hogy itthon is ennyiért árulják majd a huszárok arra gondoltam.

Most tartunk 8 ezernél, szóval közeledünk :)
señor
15. leslie21  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 18:03:58
LV11
Egyébként én nem értek veled egyet, persze én hatalmas GOW fan vagyok.
Engem anno az első rész teljesen lenyűgözött, a második pedig csak fokozta ezt az érzést, csak úgy árad a monumentalitás ebből a játékból, bár én egyébként is imádom a görög mitológia világát, így már emiatt is nagyon vonzott a játék.
Nos, normalon szerintem egyáltalán nem nehéz a játék, tökéletesen élvezhető. Nem akarlak megbántani, de szerintem te vagy kicsit béna.
14. leslie21  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 18:00:03
LV11
Válasz 11. Onimushaman üzenetére:
99,99%, hogy nem lesz! Rengeteg forrás azt írja, hogy európában csak a GOW 3 ultimate trilogy edition részeként fog megjelenni, külön nem lesz kapható!
13. Iron1
2009.12.28. 17:58:56
LV8
Béna! :Đ
Ő a ró...
12. barnoca  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 17:55:07
LV18
Nekem óriási élmény volt az egy anno és amásodikat is nagyon szerettem, de a 1. nagyobbat ütött.
11. Onimushaman  Szerkesztő
2009.12.28. 17:43:04
LV24
Én szerettem, 2x játszottam végig. A 2. részt csak 1x.

Ha végre nálunk is annyi lesz a játék(gow kollekció) ps3 ra, mint amikor megjelent kint(7000ft!), akkor tuti vétel.
señor
2009.12.28. 17:36:31
LV6
Ezt mindjárt gondoltam, h te másképpen gondolod, még a blogot sem olvastam el, de már tudtam mi a véleményed.A MGS véleményed után ez nem meglepő.De azért jó volt.
Te is játszol velem, én is játszom veled.
2009.12.28. 17:25:16
LV12
sztem a gombnyomkodásokkal nincs semmi baj. Kifejezetten jó ötlet.
8. ALF22  Son of Liberty
2009.12.28. 17:04:43
LV26
Nekem az első volt az etalon. A 2. már kevésbé tetszett (inkább a helyszínek amik nem jöttek be).
A 3.at meglátjuk. Egyenlőre nem hoz lázba.
7. gabe83  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 16:24:52
LV21
Válasz 2. Seggemlyuka üzenetére:
http://lh5.ggpht.com/_9qdhgdHT5MQ/SsNkFCcdwcI[...]
Bezzeg ez az "átirat" már tetszene, mi? :-P
6. gabe83  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 16:21:36
LV21
Nagyon jó írás!
Bár én elfogult vagyok a God of Warral, de megértem a te nézőpontodat is.
Egyébként vannak helyek, ahol tanácsos használni a varázslatot! :-)
2009.12.28. 16:16:06
LV5
Válasz 2. Seggemlyuka üzenetére:
Legacy of Kain-t szerintem egy játékhoz se hasonlítható. Egy játéknak nincs olyan sztorija mint annak. Még csak meg sem közelítik. A GoW-al meg úgy vagyok mint Coldi volt, csak Kratos annyira erőltetett karakter számomra, hogy soha se fogadná be a gyomrom.
4. Exinor  Velociraptor
2009.12.28. 16:12:11
LV11
Válasz 2. Seggemlyuka üzenetére:
A GoW collection nekem sem jött be. PS2-n szétjátszottam az agyam mind a 2 GoW-ral, így a Collectiont már az első részek után untam, nem is játszottam tovább. Szerintem csak annak éri meg aki még nem játszotta az 1-2t és kíváncsi a sztorira a 3 előtt.

Legacy of Kain, de jó lenne egy új rész, de Soul Reaver, nem Blood Omen:) (nekem jobban tetszett Raziel)
SKILL: Low◄╣═══════▓═╠►High
3. rolmanus  Önjelölt mindentudó
2009.12.28. 15:47:15
LV22
No, ezt jó volt olvasni, a gammát majd kölcsönadom, ha már kivittem párszor. :D
She was a real hero... She was a true Patriot!
2009.12.28. 15:46:08
LV2
Nekem egy kis csalódás volt az egész GOW széria.
Hallottam az ódákat, hogy mekkora állat game ez és beújítottam a HD remake-t. 11500Ft-om bánta. Nekem nem tetszett, ami nem azt jelenti, hogy szar...
Ha hasonló játékot kellene találnom akkor a Legacy of Kain szériát tudnám idesorolni, ami véleményem szerint a GOW-ot kenterbeveri, mind sztori, mind megvalósítás szintjén.
Nem ócsárolni akartam, pusztán én így látom. Spec. nem is érdekel a 3.
Egyébként számomra hatalmas csalódás lett/lesz a GT5!!!!
Fugáznád a nyálkás húst?
1. Slade  PlayStation.Community tag
2009.12.28. 15:42:43
LV6
Árész-nál már nekem is majdnem elborult az agyam!
De szerintem jó játék nincs vele semmi baj!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
Szerkesztő
PSC Kredit
27106 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Cold
Fórumhozzászólások száma:
12207 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
3560 db
Utolsó belépés:
2020.02.24. 13:16:24
Regisztráció ideje:
2008.10.07. 09:44:53
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea