PlayStation.Community Blog ›› Marcellinho

13 hozzászólás

2009.12.21. 06:18:58

Utolsó hozzászólás: aabelus

2009.12.21. 19:00:32

Megosztás
Értékeld a blogot!
Hát hol is kezdjem a mondókámat,talán a legelején 1995 óta vagyok az Öreg Hölgy hű szimpatizánsa!Kitartottam a csapat mellett jóban rosszban akkor is mikor Moggi elnök "úr"vezetésével és közbenjárásának köszönhetően száműzték szeretet csapatomat a SerieB-be.2006-ban.De talán ilyen mély ponton sose volt a Bianconeri mint amilyen mély ponton most van!Az utóbbi 6 tétémérkőzésből 5 vereséggel zárúlt csúfos búcsú a legrangosabb európai kupasorozattól a Bajnokok Ligájától!Majd ezt követte a Bari majd a sereghajtó Catania elleni igencsak kínos fiaskó következett!Nem kétséges ez nem méltó egy Juventus hírnevéhez!De vajon hol keresendő a mostani szörnyű eredménytelenségnek az oka?
Almiron-ok, Tiago-k és Poulsen-ek, avagy mennyi az annyi?
Saját utána járásomnak köszönhetően amit a neten végeztem több hazai illetve kűlföldi netes szakoldalt meglátogatva blogommal megpróbálom számszerűsíteni szeretett vezetőségünk játékos-igazolási politikájának következményeit. Az olvasáshoz ajánlott némi matematikai műveltség, összeadás-kivonás legalább menjen.
2007. június 10.-én véget értek a Serie B küzdelmei, és a Juventus 6 pont előnnyel megnyerte a kiírást. Az azóta is sokat emlegetett ‘Juve projekt’ útjára indult hála az Alessio Secco - Jean-Claude Blanc duónak. Történt ugyanis, hogy e két férfiú úgy döntött, ideje megépíteni a csapatot, amely újra visszaülhet Olaszország és talán az egész Európa trónjára, ahonnan 2006 nyarán csalárd fondorlattal letaszítatott.
Serény munkájuknak köszönhetően hamarosan meg is érkezett a várva várt erősítés.
Az első érkező Hassan Salihamidžič volt, egy igazi keménykötésű univerzális játékos. Azóta 46 mérkőzésen és több poszton is bebizonyította, hogy bár ingyen érkezett és idáig a fizetése 4 millió eurójába került a klubnak, mégsem volt rossz döntés megszerezni őt.
A második erősítés Zdeněk Grygera személyében szintén ingyen és térítésmentesen költözött Torino-ba. A cseh bal bekknek ez volt élete nagy kiugrási lehetősége, és megpróbált élni vele. Sajnos a lejátszott 81 találkozó alatt kiderült, hogy hiába tesz meg minden tőle telhetőt, egyszerűen sosem lesz Juventus szintű játékos. Ez a felfedezés újabb 4 milliót emésztett fel.
Ugyancsak 2007 júniusában csatlakozott a gárdához Vincenzo Iaquinta csekélyke 11,25 millió euróért cserébe. Szerény véleményem szerint ő volt Secco első kimondottan jónak nevezhető szerzeménye. Hajt, küzd és nem mellesleg 31 gólt szerzett 81 meccsen eddig zebracsíkos mezben. Igazi szupercsere és mindössze 5,2 milliót rakott eddig zsebre fizetés gyanánt.
Azután azonban jött az első nagy Secco baki. Őt pedig polgári néven úgy hívják, hogy Sergio Bernardo Almirón. Az argentin srácot úgy harangozták be, mint a játékost, aki pótolja majd Emerson-t. Erre aztán mindenki felkapta a fejét. Egy új Emerson rongyos 9 millióért? Hát újnak lehet, hogy új, de Emersonnak nem Emerson. Ez derült ki a 11 mérkőzésen, ahol szóhoz jutott, bár egy gólt valahogyan azért összekapart. Fizetéséről sajnos nem tudni többet, mert 1,7 millió kifizetése után gyorsan átpasszoltuk őt kölcsönbe, ahonnan azóta sem tért vissza. Bár nekem nem is nagyon hiányzik.
Mindannyiunk bánatára Secco nem állt le a hibázással, így el is jutottunk 2007 nyarának legnagyobb csillagához Tiago-hoz. Legalábbis szerettük volna ezt hinni, sőt elég erősen próbálták is elhitetni velünk, de mára kiderült, ez bizony nem így van. A Lyonban tündöklő középpályásért 13 millió eurót dobtunk ki az ablakon. Kerek 40 találkozó alatt Olaszországban egyetlen gólt sem tudott szerezni és a neki fizetett 7 millió sem tudta jobb teljesítményre ösztönözni.
A nyári nagybevásárlás záró akkordjaként még sikerült megszereznünk a szintén portugál Jorge Andrade aláírását is röpke 10 millió euróért. A válogatott védő jó formában kezdte meg Torino-i szereplését, de aztán a negyedik mérkőzésen olyan súlyos sérülést szedett össze, amely véget vetett karrierjének. Pedig volt benne fantázia.
Egy szó, mint száz a csapat megerősödve vágott neki a 2007/08-as szezonnak. A téli szünetre azonban kiderült, valami illetve valaki még hiányzik. A Secco – Blanc páros tehát aktivizálta magát és a messzi, ködös Angliába repült. Onnan pedig egy fekete gyöngyszemmel tértek vissza Mohamed Sissoko személyében. Vak tyúk is talál szemet, tartja a mondás, és láss csodát, Secco is tud arra érdemes játékost igazolni. A 13 millió eurós vételár egészen elfogadható és Sissoko 55 mérkőzésen és 3 góllal megmutatta, nagy jövő áll előtte.
Ne feledkezzünk meg Olof Mellberg-ről sem, aki ingyen igazolt az Öreg Hölgyhöz, miután lejárt a szerződése az Aston Villával. A svéd viking megbízhatóan végezte dolgát 38 találkozón át, és ez mellett szerzett 2 fejesgólt is. Nem tudni miért, de idén nyáron felvette a fizetését és továbbállt az Olympiakos Pireus-hoz.
A 2007/08-as idény végére a Juve a harmadik helyet csípte meg, így a vezetők megint összedugták a fejüket. Éjt nappallá téve vitatkoztak, hogyan léphetnének előre a tabellán, és végül kiötlötték, ‘klasszis’ játékosokra van szükség.Ennek jegyében elővették csekkfüzeteiket és kiállítottak egy 22,8 millió euróról szóló csekket a Palermo csapatának brazil fenegyerekükért, Amauri-ért cserébe. A támadó ugyan új klubjának szerzett 18 találatot 64 meccsen, de idén inkább az olasz útlevele körüli cécóval foglalkozik, mintsem a gólszerzéssel. Egy igazi ‘klasszis’ nem így viselkedik, főleg ha 3,7 milliót fizetnek neki évente.
A csapat készen áll, mondták az illetékesek, de a mi szeretett vezetőedzőnk Claudio Ranieri ezt másképp gondolta. Az ősz mester ragaszkodott a dán rosszfiú Christian Poulsen leigazolásához, és kívánsága teljesült mindössze 9,75 millió euró fejében. A védekező középpályásra lehet mondani jót is, rosszat is. Ami azonban tény, hogy a Juve idáig 2,5 milliót fizetett neki azért, hogy 47 mérkőzésen riogassa az ellenfél játékosait. Mintegy mellékes tevékenységként Poulsen lőtt már egy gólt is.
Hogy azért a 2008-as évben is legyen valami értelmes igazolása, Secco szerzett nekünk egy megbízható osztrák cserekapust. Igen a mi kis SS tiszt kinézetű, de szeretnivaló Alex Manninger-ünkről van szó. Ahhoz képest, hogy szinte ingyen érkezett, a Juventus egyik legjobb cserekapusáról van szó Michelangelo Rampulla óta. Ezen az sem változtat, hogy a padon való üldögélése és a 26 meccs, amin védett, 1,5 milliójába került a klubnak.
A Juventus az erősítéseknek hála egy hellyel feljebb tudott lépni, és a 2008/09-es szezon végén a második helyen találta magát. A módszer tehát működik, gondolták Blanc-ék, épp csak egy kevés hiányzik még, és jövőre beérjük az Inter-t. Összekaparták tehát minden pénzüket, hogy 2009 nyarán elég tőkével rendelkezzenek még több világsztár leigazolására.

Az első érkező mégis teljesen ingyen tért ‘haza’, miután csapnivaló teljesítményeivel feleslegessé tette magát a Real Madrid-nál. Fabio Cannavaro Torino-ban új életre kapott és elhallgattatta kritikusait. Az eddigi12 mérkőzésén többé-kevésbé megbízható teljesítményt nyújtott. Az évi 2,2 millió pedig jól jön majd a közelgő békés nyugdíjas éveiben.
A felhalmozott pénzt azonban még el kellett költeni így került a képbe Diego és Felipe Melo, akikért 24,5 illetve 25 millió eurót csengettünk ki. A két brazil fiatalemberről mostanában elég sok cikk jelenik meg, tehát nem szaporítanám a szót, adjunk még időt nekik. Talán annyit mégis hozzáfűznék, hogy Secco hozzá nem értését tükrözi, mikor előbb megvárta, míg a Fiorentina szerződést hosszabbít Melo-val (ami jócskán felvitte az árát) és csak utána igazolta le. A vételár ennek köszönhetően számomra nem tükrözi a játékos valódi értékét.

A 2009-es nyári átigazolási időszak legutolsó napján a vezetők még gyorsan megoldást találtak a bal szélső posztra Fabio Grosso személyében. Potom 2 millió eurót költöttünk rá, ami vagy nagyon jó üzlet volt (Secco változat) vagy csak ennyi maradt a kasszában (az én változatom).

A Juventus tehát készen áll megbirkózni mind a hazai bajnoksággal, mind a Bajnokok Ligájával, mondták Torino-ban a bársonyszékekből az idény elején. A Coppa Italia pedig a hab lesz a tortán. Az összegzés tehát: 140,5 millió euró igazolásokra, 43 millió euró fizetésekre, de az élmény megfizethetetlen. Nem igaz?

Sempre Juve! Forza La Vecchia Signora!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.12.21. 19:00:32
LV16
Válasz 12. karfiol üzenetére:
ja, köszi.
12. karfiol  PlayStation.Community tag
2009.12.21. 18:47:57
LV19
Válasz 11. aabelus üzenetére:
Érdekes, pedig én neked írtam, hogy szép munka, de eltűnt az előzmény. Úgy értettem, hogy szép munka volt tőled, hogy kiderítetted a forrást.
2009.12.21. 15:49:43
LV16
Válasz 9. karfiol üzenetére:
http://juventushungary.hu/index.php?option=co[...]

ez lehet, hogy szép munka... :P
10. karfiol  PlayStation.Community tag
2009.12.21. 14:28:37
LV19
Válasz 8. Zandrs üzenetére:
Diego.
9. karfiol  PlayStation.Community tag
2009.12.21. 14:27:58
LV19
Szép munka!
2009.12.21. 12:45:17
LV8
kell egy Medved-et pótló igazi irányító klasszis "főnök" a pályára akire hallgatnak.. addig hiába ölik a pénz a klubba
(köszi az írást)
2009.12.21. 11:33:47
LV16
Válasz 6. Pityi üzenetére:
ne írj ilyeneket, mert fogja törölni ezt saját utánajárással megírt bejegyzést.
de előbb a kommenteket, ofkorsz.
6. Pityi  PlayStation.Community tag
2009.12.21. 10:31:33
LV14
juventuus , juventuuus nem ez az a csapat mely idén próbálkozott európában is de a Bayern München visszakergette őket vmelyik torinói sikátorba ? :)
"nem olvasó vagy,hanem egy legalja troll" xD
5. Pityi  PlayStation.Community tag
2009.12.21. 10:30:27
LV14
tegnap a juve nagy ellenlábasa a Catania nyerte kettejük csatáját xD
"nem olvasó vagy,hanem egy legalja troll" xD
4. zodiac55  PlayStation.Community tag
2009.12.21. 09:11:29
LV12
Válasz 3. aabelus üzenetére:
Ójaj, ez szakdogánál asszem plágium...:D
"Si vis pacem, para bellum."
2009.12.21. 09:08:20
LV16
2. Vitya  PlayStation.Community tag
2009.12.21. 08:28:43
LV2
Bettega és Marino kell ide
1. zodiac55  PlayStation.Community tag
2009.12.21. 07:43:13
LV12
Véleményem szerint - és már én is jó ideje követem figyelem mind a futballvilágot, mind a Juventust - az az óriási probléma, hogy nincs a pályán egy olyan játékos, aki vezéregyéniség tudna lenni. Szerintem Diego nem megfelelő képességű erre - sajnos már a Bundesligában is elég ingadozó volt a teljesítménye az utolsó időben. Giovincoban lehetne fantázia, de nem 15-20 percekkel...

Számomra a legrosszabb igazolás - Felipe Melo mellett - a Barcelonától kölcsönvett Martin Caceres volt. Az az ember valami elképesztő, hogy milyen mennyiséget tud hibázni, szinte a legegyszerűbb szituációkban is.

Írásoddal amúgy nagyrészt egyet értek, a tegnapi meccs pedig szinte fizikai fájdalmat okozott...
"Si vis pacem, para bellum."
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV9
Kitiltott felhasználó
PSC Kredit
4896 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Marcell
Fórumhozzászólások száma:
3227 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
228 db
Utolsó belépés:
2010.05.02. 23:21:29
Regisztráció ideje:
2009.09.10. 00:32:34
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea