PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

3 hozzászólás

2009.12.07. 21:59:16

Utolsó hozzászólás: pdw

2009.12.10. 19:51:10

Megosztás
Értékeld a blogot!
"Hacking the future with a slashing from the past", avagy ifjúságom akciószerepjátékai

Nem kétség, hogy a Blizzard a Sátán tulajdonában van és démoni hatalommal igazgatja e világi cégét. Más magyarázata nincsen, hogy minden játékuk ilyen sikeres fogadtatásra talál annak ellenére, hogy az alapító tagok mostanra kivétel nélkül elhagyták a hajót. A most következő játékok besorolása mind egyöntetűen "Diablo-klón". Az a játék viszont nekem nem tetszett. Követői viszont esetenként igen. Időrendi sorrendet nem tartok fent, ahogy emlékeimből ugranak elő, úgy fogadom őket.
Rage of Mages
Az orosz illetőségű Byka Entertainment egyik zászlóshajója volt annak idején ez a sorozat. Allods világa akkoriban még tele volt ismeretlenséggel és egyediséggel. Más volt az irányítástól kezdve a hangulatig minden, amit addig hasonló, de nyugati játékokban megszoktunk. A szellemes anekdota szerint második része olyannyira hasonlított rá, hogy a készítők még be sem zárták a pályaszerkesztőt a két rész megjelenése között.
Hexplore
olykor az újságmellékleteken található játékok sokkal tovább lekötöttek minket, mint az aktuális megjelenések. Így volt ez a különös, alternatív keresztesháború idején játszódó taktikai-akció-szerepjáték esetében is. A kellemes hangulatot keltő bevezető videó ellenére a játékban hihetetlen választék volt a felvehető szereplőkben.
Nox
Amikor a Westwood játékokban az ember feltétel nélkül meg tudott bízni, megjelent egy játék amelyben ugyan három karakterosztály volt csupán, de annyira eltérőek és szórakoztatóak voltak, hogy mindegyikkel szívesen elvitte az ember a cliffhanger befejezésig...amit aztán persze jó szokásuk szerint sohasem folytattak. Sokunknak szerintem így is kellemes emlékeket ébreszt a Hecubah elleni boszorkányvadászat emléke és az akkori várakozás, előzetesek olvasása.
Revenant
Személyes kedvencem ebből az időből az alul értékelt és végtelenül, szinte játszhatatlanul bugos játék. A története olyan szívbemarkoló, zenéje olyan megkapó és harcrendszere olyan innovatív volt, hogy a mai napig reménykedek abban, hogy kap egy méltó újra megjelenést javítva vagy újra elkészítve. Vagy az sem kéne neki és így tökéletes ahogyan volt.
Arcanum
Ha az Edge ot Twilight nem is jelenne meg vagy nem olyan formában amit elvárnék tőle, szemem nyugalmat találhat majd e régi játék steampunk fantasy borítóján. Igen, ha valaki egy tartalmas, döbbenetesen hosszú és jó játékot keres nem kell messzebb mennie ennél a darabnál. Sok álmatlan éjszakát okozhat az ilyesmire fogékonyaknak.
Throne of Darkness
A keleti hangulatú hack and slash már csapatirányítást tett lehetővé és volt játszható nindzsa is. Sajnos a történet nem emelkedett emlékezetes magasságokba, de audiovizuális téren nem volt oka panaszra ennek sem. Aki nem keresett sokat, megtalálhatta számítását benne könnyedén.
Silver
Na de az egyik mindenkori kedvencem sem maradhat le, pedig már írtam róla bőven korábban. Tökéletes látvány és hang egészíti ki a szórakoztató játékmenetet, nonlineáris(?) történetet és egy életre szóló emléket. Szomorú voltam mikor pécén nem volt többé játszható. De Dreamcastet sem veszek érte...nem lenne ugyanaz.
Diablo 2
Azonban, hogy a kígyó a farkába haraphasson és lezárhassam jó szívvel ezt a korszakot a második Diablo epizódot is meg kell idéznem, mint maradandó élményt. Van aki még ma is a dark fantasy környezet és látvány rabja, illetve a változatos skill tree rejtelmeit kutatja. Kétségtelenül addiktív szenvedély, melynek nem éltem annyit amennyit érdemelt volna tőlem, de két karakterrel és többször is végigvittem.
Talán hiányozhat a felsorolásból sokaknak a Fallout-Baldur's Gate-Icewind Dale-Planescape Torment sorozat. Ezeket én külön játékstílusnak tartom, komolyabb szerepjátékos lehetőségeknek. Más súlycsoport mindegyikük. Csak miheztartás végett.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. pdw  ist krieg!
2009.12.10. 19:51:10
LV11
Azert az Arcanumot Hack 'n' Slash kategoriaba tenni igencsak bun.

Mellesleg megvolt mind a labjegyzettben emlitett Black Isle dolgok is. (Na ki a kocka? :D)
2. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.12.07. 23:12:34
LV17
Hűűűű, Diablo 2-t és Throne of Darkness-t mennyit toltam ááá. :D
A retrót nem látni, érezni kell!
1. Travis7  PlayStation.Community tag
2009.12.07. 22:34:31
LV1
Silvert-t èn is nagyon bìrtam anno... jó volt!
Pòzolj Playstation 3-al...
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea