PlayStation.Community Blog ›› CountofHell

9 hozzászólás

2009.12.01. 19:14:22

Utolsó hozzászólás: 43n19m4

2009.12.02. 15:44:41

Megosztás
Értékeld a blogot!
Nem vittem még végig. De egyből Hard-on kezdtem, hogy a játék a maximumot adja.
Kezdjem azzal, hogy ez " csak " egy rail-shooter a resident evil világában, és azzal, hogy sehol sincsen a régi Resident Evil játékokhoz ? Én csak azt írom le amit láttam és ami volt az egész.
Csodálatos élmény volt. Adva van a lehetőség egy csomó dolog beállítására, ami leginkább a Wiimote érzékenységére vonatkozik.
Én max. -ra állítottam és bekapcsoltam a lézer fénnyalábot is ami összeköti a célkeresztet a kép aljával. Először egy Chronicles játékmód választható amiben szépen haladsz előre a játékban megállás nélkül.
A kezdeti történések -gondolom többeket ez érdekel- a Dél Amerikai nyomozással indul. A két elkövető pedig Leon és Krauser. A célszemély egy extravagáns életet élő exUmbrella tag. Választhatsz, hogy kivel mész mielőtt ez elkezdődik. A társ melletted van segítő, van olyan helyzet amikor segít és van amikor őt kell kimenteni egy helyzetből. Na most én Krauser-t választottam és elkezdtek beszélgetni. Csak ment a blabla, de közben szép lassan folyt a terep felderítése. Nem sok kellett és furcsa békaszerű lények ugráltak ki a vízből. Lőni kellett. Mázli, hogy a pisztoly öröklőszeres. :-) De amint kifeküdt már hátulról újabbak ugrottak elő, ilyenkor a kamera is arra fordul. Mindig van valamilyen szitu amit megteremt a játék és ezen tudsz változtatni ha jól lősz. Na ez az egy átka neki. Irtó pontosan kell célozni. Az elején még könnyű bármit leszedni de később már nagyon okosan kell játsszani és irtó pontosan kell célozni. Az érzékenységnek köszönhettem, hogy a célkereszt mindig oda ment ahova akartam. De pontosan azt már nehéz volt célozni, mert mozog a lény, közben te is hanyattesel a dög lendületétől meg ilyenek vannak. Általában amikor vége egy küzdelemnek akkor az " A " gombbal fel lehet szedni aranyat ( ez kell a fegyvertuninghoz ), új fegyvereket ( ezek már véges lőszerrel vannak ), lőszert, Herb-t és First Aid Spray-t utóbbinak igazából egy feltámasztó mert elhasználni nem lehet, hanem automatán elhasználódik ha meghalsz. A " - " gombbal bármikor be lehet lépni a menübe fegyvererősítés, gyógyítás vagy fegyverrendezés szempontjából. A nunchack egy nagyon fontos szerepet tölt be, a fegyverválasztást. A négy irányhoz 4 fegyvert rendelhetsz hozzá menüből. A többi marad. Egy nagyon fontos fegyver van még a gránát. Nagyon erős cucc. Egyébként minden alap Resident 2 -es fegyver benne van a játékban, uzi, shotgun, de még Claire Bowgun-ja is. :-)
Érdemes a dolgokat szétlőni plusz cuccokért. Vannak.
De folytatom Krauser és Leon kalandját. Behatolnának egy épületbe, de hatalmas viziszörny ugrik elő a vízből. Egy főellenség harc. Ezeknél a bunyóknál is be szokott jönni a QTE, amikor általában vagy A+B gomokat le lehet nyomni egy halálos sérülés kikerülése érdekében. Ennek és a célzási ügyességednek létfontosságú szerepe van egy-egy Bossfightnál, mert ha nem vagy elég ügyes, és sok golyó mellé megy akkor egyre csak kapod a pofonokat az pedig game overhez vezet. De ha jó vagy és sűrűn betalálsz a sérülékeny pontra akkor nagyon sok támadást fogsz meghiúsítani. Hard-on komolyan nehéz a játék. És nagy kihívás.
Ezután választani lehetett, hogy A vagy B úton mész tovább, vissza nem lehet már menni. Bent a házban az új csaj énekelt valamit, Leon hallotta meg a hangját. Na ekkor véget ért a fejezet, komoly kiértékelést, pontokat kapsz E-S rank-ig értékeli a teljesítményed. :-)
Majd a Next-el lehet menni a következő fejezetre ami egy az egyben a teljes Resident Evil 2 játék történéseit lehet végigtolni. Benne van a lezuhanó helikopter, a repülőről lepottyant Tyrant, a pókok, a kutyák és a kedvenc lickerek is. Claire-el kezdtem. Találkoztunk Sharry-vel, megmentettem egy zombi karmaiból, a garázsban Ada Wong mutatványos mészárlását és fordulatrúgását -nem utolsó sorban idomait- csodálhattam meg. Ada pont ugyanolyan mint a Resident Evil 4-ben, de nem a hosszú ruhájában van, hanem a rövid szoknyás cuccban, magassarkúban. :-)))
Addig jutottam amikor le kellett ugorni a csatornába de előtte megtámad William Birkin. Szóval még eléggé az elején vagyok a játékban. Hard-on nekem ez 1,5 óra volt néhány continue-val. Na most ebből következtessetek a szavatosságra, főleg, hogy még Dél amerika is lesz és a Kód Vera történéseibe még bele se kezdtem.
Végül a grafikára azt tudnám mondani, hogy nagyon szépen kidolgozott, talán a Resident Evil 4 motorját használja a program, nem tudom, de Ada még talán egy kicsivel szebb is mint a Resident 4-ben. Recés a kép, de szép szines. A Wii ennyit tud. Ettől függetlenül mindig láttam, hogy mit kell lőni, merre vannak felszedhető cuccok, azok mindig csillognak.
A hanghatások és a zenék profi minőségről árulkodnak. Nekem irtóra tetszettek.
A játékkal szerintem csak a Resident Evil rajongók lesznek megelégedve, de semmiképpen sem szabad úgy tekinteni rá mint egy igazi számozott Residentre, hanem úgy mint egy rajongónak.
Ez egy nosztalgia. Az élmény hatalmas, ahogy újrajátsszod, újra átéled a régi dolgokat, de most sokkal szebb kivitelben és teljesen más szemszögből, egy teljesen más játékstílus keretében.
Ez a cucc mindenképpen jobb mint a Dead Space Extraction. Az EA üdvöskéje nemcsak, hogy kevésbé félelmetes mint a nagytesó, de még rövid is amit sokan csak akkor tapasztaltak amikor végigvitték a cuccot. Engem ilyen mértékű csalódás nem ért, tény, hogy rövidebb, mert itt nem kell keresni a kulcsokat stb. de a Resident 2 is egy alapvetően kurta rövid játék.
Az élményt ha nem is 100% osan de visszaadta, sajnos a fejtörők és gyűjtögetés okozta élményfaktor most kimaradt, ha az hiányzik akkor PSN-n fent van a Resident 2. Elég olcsó.

Én 8,5 pontot adok rá.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.12.02. 15:44:41
LV4
én hamarosan megveszem,és az archievest is
Absolute Metal Gear Solid
8. Resiskull  PlayStation.Community tag
2009.12.01. 22:10:48
LV22
Válasz 7. CountofHell üzenetére:
Én megvettem.XD-(6 ropit megért simán)
(amúgy ha nemvagy fan persze nem)
7. CountofHell  PlayStation.Community tag
2009.12.01. 21:09:25
LV15
Válasz 6. Resiskull üzenetére:
De jó, hogy írod. Érdemes szerinted megvenni a Resident Evil Archives-t Wii -re is ( ha már megvan GC-re ) ?
PSN - CountofHell_HUN
6. Resiskull  PlayStation.Community tag
2009.12.01. 20:51:56
LV22
Válasz 4. CountofHell üzenetére:
Nekem van Wii-m is és nem így érzek.
5. bundas01  Hivatásos Troll
2009.12.01. 20:12:11
LV20
Basszus tudtam,hogy előbb-utóbb kell egy Wii.
(Mondjuk nem csak emiatt a játék miatt)
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
4. CountofHell  PlayStation.Community tag
2009.12.01. 19:38:33
LV15
Van Wii-tek ? Öcsém vett, azon játszottam vele. :-)
Mondjuk csak ezért a játékért nem vennék Wii-t. Mert a többi jó Resi mind megvan GC-re. Nincs értelme. Még várni kell azzal a Wii vásárlással úgy érzem.
PSN - CountofHell_HUN
3. Greg  PlayStation.Community tag
2009.12.01. 19:29:24
LV25
Bocsi de ezt most nem olvasom el, saját magam akarom felfedezni.
LV426
2009.12.01. 19:24:50
LV6
Válasz 1. Resiskull üzenetére:
Igen.
Metal Gear Solid.
1. Resiskull  PlayStation.Community tag
2009.12.01. 19:20:14
LV22
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV15
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
15718 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Dani
Fórumhozzászólások száma:
5694 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2273 db
Utolsó belépés:
2019.11.22. 16:27:20
Regisztráció ideje:
2008.10.20. 09:26:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea