PlayStation.Community Blog ›› HUN_ter

2 hozzászólás

2009.11.15. 22:03:55

Utolsó hozzászólás: HUN_ter

2009.11.16. 14:03:11

Megosztás
Értékeld a blogot!
Mark kabinjában a mosdó alatt találunk egy nyitott dossziét, benne 3 fényképet és egy levelet Dash Carmady-tól:
„Mr. Meltzer:
Re: Knight’s Journey… (A lovagok útja)

A maradék 3 kép amiket Lutwidge laborjának padlójáról készültek.
Azt hiszem, összeillenek.

D.H. Carmady”
A fenti képen az összeillesztett képeket és a jelekhez tartozó betűket láthatjátok, ami a fémdoboz 5x5-ös talányának megfejtéséhez elengedhetetlen.

Ha érdekel, a megoldásokat megtalálhatjátok ITT.

3/3. Nap

Mark írt két levelet Dash-nek, amiket megtalálhattok középen, az asztalon:

1. Oldal
„Dash:

Csak néhány sor arról, mennyire is méltányolom a segítséged… A képek, amiket még 1958-ban készítettél Lutwidge laboratóriumának padlójáról gyorsan előrevittek az „Utam”-on. Mire rátaláltam a laboratóriumra, már csak egy romhalmaz volt – még a fehér alapú jelek is koromfeketék voltak a nagy mocsok alatt… soha nem gondoltam volna, hogy SZÓ SZERINT a megfejtésen álltam. (És a feltevéseid a módszerről teljesen jónak bizonyultak – a nagymester Phil barátom segített feltörni a kódot.)

Már nem volt miért New York-ban maradnom. A rejtély nyomai az óceánba vezetnek, így hát oda tartok. A pénz kevés (a feleségem ügyvéde befagyasztatta a számlám) – így el kellett adnom a sedan-t és megegyeztem a kapitánnyal, hogy következő héten felszállok egy Baltimore-ból induló teherszállító hajóra. Nem tudtam sokat felajánlani neki, de „rokonszenvező az üggyel kapcsolatban”.

Sajnálatos módon nem lesz egyenes az utam – de gondolom így lesz időm és lehetőségem megfejteni Lutwidge többi hátrahagyott feladványait.

És ez az amiért valójában írok Neked…

2. Oldal
Felelősséget érzek Celeste Roget múltkori eltünéséért. Remélem, igazad van és Celeste csak simán túlreagálta a dolgot - (…) Nem mondhatom, hogy sajnálom őt… egy kicsit belekóstolhattam abba a pokolba amin keresztül ment amikor az apját kereste.

(…) Elkezdtem a lehetetlenben hinni. És csakúgy, mint Celeste… a legrosszabb a KÉPTELENSÉG – képtelennek lenni különválasztani az igazságot az illúziótól, tényt a fikciótól.

Különös hívásokról és névtelen figyelmeztetésekről panaszkodott. Én is kaptam hasonlókat… és úgy hiszem, Lynch volt az, aki zaklatott minket. (…) Az én hibám – ezért az én felelősségem. Bele fog telni egy kis időmbe, hogy eljussak Európába – de kb. egy hetet a dokkban fogok tölteni. Kérlek, tudasd velem, ha tudok bármiben segíteni, hogy megtaláljam őt, amíg ott leszek.

Azt hiszem, nem én vagyok a kedvenced a világon, mostanság. De kérlek tartsuk a kapcsolatot… a hajó nem fut ki még néhány napig és Phil Isidore megtanítja majd nekem hogyan használjam a rádiómat nemzetközi adásokhoz.

Üdvözlettel,
Mark Meltzer”


3/4. Nap

Bal oldalon a szekrényen egy könyvet találunk „Egy gyermek titkos kertje” címmel, ami Cindy-é volt. Mellette Amandától egy levél:

„Mark –

Igazából nem is tudom elképzelni miért is olyan fontos ez neked – vagy bármi, ami Cindyé volt!
Tegyél meg nekem egy szívességet és most az egyszer tartsd magad az ígéretedhez… azt szeretném, ha vége lenne a válópernek, már nem tudom elviselni.

- Amanda


A könyv elég kopottas, nem úgy mint az a példány, ami Meltzer irodájában van. Az alsó felirat szerint „Cindy Meltzer-é” és egy nagy „VIGYÁZAT” felirat is olvasható. A könyv belsejében egy titkosírás található, ami megfejtésül szolgál a fémdoboz 4. rejtvényéhez.
Mostantól egy „Rádió hívások napló” c. lap is található a rádió oldalára függesztve.

3/5. Nap

Mark asztalán egy hangfelvétel található „Lutwidge 6/58 Terra Incognito” címmel és egy cetli, ami szerint a felvétel Lutwidge laborjából való.
A hangfelvétel így szól:

”A Fehér Király az erődjében bújt el; fémpalota, az én kezem által. A kapukon kívülre zárta a Vörös Királynőt, de engem nem akart kizárni! Nem! Nem, nem… ez egy próba volt. Rapture a próba. Elvarázsolt alappal, de én megpillantottam a Fehér Király embereinek térképét! Az ő térképük terhes… a bukottakkal. A felszínen nincs értelme; Óh! De a végén… alámerülvén… egy más vidék, mely feltérképezésre vár – a támpontok elsüllyedve maradnak. A roncs mutatja az utat Rapture felé. A nevem Orrin Oscar Lutwidge… Mind Mélyebbre Néző. Június, 1958.

Mark tükrén pedig egy levél lóg Casey Ferrence kapitánytól:

Mr. Meltzer –

Kérem legyen összepakolva ma estére.
Hajnalban kihajózunk – a délkeleti út megbeszélve.
(A pénz első felét a kihajózás előtt kérem.)

- Bon Voyage –
Casey Ferrence kapitány


Köszönöm a figyelmet!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. HUN_ter  Dark Soul
2009.11.16. 14:03:11
LV26
Válasz 1. kicccsawo üzenetére:
olvassák, csak nem kommentelik :D (amúgy meg nagyon nem érdekel, h olvassák-e, elsődlegesen a magam szórakoztatására csinálom) :)
So many games, so little time...
1. kicccsawo  PlayStation.Community tag
2009.11.16. 09:30:48
LV13
Nem igazán olvassák a blogod.
Kis szakadék-koszodék peremkerületi proligyerek
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV26
Dark Soul
PSC Kredit
33593 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balázs Dávid
Fórumhozzászólások száma:
21183 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1965 db
Utolsó belépés:
2019.02.22. 07:17:52
Regisztráció ideje:
2008.09.29. 16:14:32
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID