PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

0 hozzászólás

2009.11.14. 10:17:03

Nincs hozzászólás ehhez a napjóbejegyzéshez!

Megosztás
Értékeld a blogot!
Mint utóbb kiderült az ESR egy dark elektro zenekar munkásságát is jelöli. Amellett persze, hogy ez a rövidítés a PS2 szoftmod lehetőséget is lefedi. Ez csak annyiban érdekes, hogy szimbólumát sem találtam az éteri programnak, így csak megbocsájt a Electro Synthetic Rebellion, hogy egybemosom munkásságát egy ilyen remek dologgal. Negyedik albumuk címe pedig remekül lefedi az érzelmeimet a dologgal kapcsolatban.
Korábban már írtam Első benyomások kapcsán a Berserk játékról. Igen nagy hatással volt rám, hogy karnyújtásnyi közelségbe került tőlem a kedves animém játékváltozata. Vigaszt azonban nem leltem a türelemmel, hiszen a PS2 szoftvertámogatása az utóbbi időben bevallhatóan akadozik. Nehezményeztem és nehezményezem most is, hogy exkluzív észak amerikai megjelenések vannak olyan japán programokból, melyek nálunk például Wii-n is elérhetőek lesznek (pl. Sakura Wars). Ez ellen a szemtelenség ellen igazán nem tartom túlzásnak gátat vetni némi fineszességgel és áthidalni a technikai meredélyeket fahíddal.

Sky Gunner
Az első játék amit magam halásztam le a Skynetről egy kellemesen animés repülőszimulátor. Az egyszerűség látszata csal, a levegőben ugyanis könyörtelen harc dúl és hogyha pár pillanatra elvonja figyelmünket az általunk kilőtt tűzijáték rakéta fénye akkor hamar az ellenséges rajok célkeresztjében találhatjuk magunkat. A megkapó játék azonban nagyon tetszik, alkalmasint végére járok történetének is, hiszen van, amit értékeltem.
Snoopy vs Red Baron
Türelmesen vártam az európai megjelenésre...de hiába. Így megy ez. A lehetőség, hogy kutyaházon szálljak fölébe, hogy térkép legyen a táj, nagyon vonzott. Gyermekkori kedves rajzfilm-képregényfigurám pedig igencsak megérdemelt már egy rendes játékot. Utoljára C64-en volt hozzá szerencsém, nem akármilyen formában (alant össze lehet hasonlítani). A játék szellemes és hasonlóan az előző darabhoz nagyon szép, persze nem valósághű...viszont a legjobb első világháborús repülőszimulátor PS2-re. Kemény mi?
Star Wars Republic heroes
Erről már írtam korábban és bizony a fentebb említett "úgyis-kijön-Wiire" csapathoz tartozik. KÍváncsi leszek, hogy a most dátum szerint utolsónak ismert PS2 játék, a Shattered Memories is így jár e majd. A fénykardharc nekem nem volt csalódás, a sorozat, de még inkább a moziba szuszakolt pilot epizódja annál inkább. Szívesen látnám, hogy a Krome csapata mást is csinál Csillagok Háborúján kívül.
Lethal skies
Itt már rezeg a léc, de az ESR kapcsán egy új lehetőség csillant fel: olyan játékok kipróbálása melyeket egyébként nem szereznék. Fentebb látható, hogy szeretem a repülős darabokat, csak igen nehezen találom velük a közös hangot. Így az, hogy egyik ismerősöm átküldte a maga példányát, hogy demózzam természetesnek tűnt. Már rögtön az első pályán levágtam, hogy ez a játék nem az én asztalom és nem is hergeltük egymást tovább. Hiányoznak a demók...
Shin Megami Tensei: Nocturne
Ahogyan írtam, alkalmas ez demózásra is. Ha tetszik a demó ugyebár az ember megveszi a játékot is. Annyi a különbség, hogy itt a játékot magát próbálhatja ki. Ez alapján a logika alapján ha utamba akad ez a játék akkor azonnal, szinte bármennyiért megvenném. Ledöbbentett már az elején és tiszteletem, rajongásom az együtt töltött idővel egyre csak nőtt. Jelenleg ezt tartom a legjobb jrpg-nek PS2-re.
Samurai Champloo: Sidetracked
Egy csapással visszatérve nekem kedves animék és a tőlünk megtagadott játékok közé a fenti játék különlegessége, hogy a lokalizációig eljutott...csak hozzánk már nem. Fájlalom, ugyanis az egyedi harcrendszere és a sorozat mentalitásának megfelelő átvétele ebben az esetben is egy komoly fegyvertény. Hogy mást ne mondjak, Suda 51 közreműködését dicséri a projekt és a mű. Bizony, a Killer7 zsenije egy alapvetően elvont anime kapcsán csak jót ígér.
Cowboy Bebop: The Song Remains The Same
A kedvenc animém PS2 változata ugyan nem váltotta meg a világot, de csalódást sem okozott a számomra. Hála a korábban már emlegetett rajongói fordításnak a történet sem maradhat rejtve előlünk. Én értékelem az ilyen összefogásokat egyébként, melyek révén például játszhatjuk és élvezhetjük ezt a kalandot is. Érdekes belegondolni mennyi ember fáradtsága fekszik csupán csak ebben.
A kérdés, miszerint mi lesz ezután még nyitott. Mindenképpen szeretném az elkezdett játéksorozatokat folytatni. Így a Kingdom Hearts Chains of Memories is terve van éppúgy, mint a Rise of Kasai. Azért azt vágjátok, hogy az utóbbi például exkluzív Sony cím (a Mark of Kri folytatása) és nem érezték úgy, hogy az Európában is érdekel valakit? Aztán majd a Xenosaga sorozat is sorra kerül, meg ami kell. Sikerült kiadni önmagában a trilógia második részét? Gratulálok. Levezetésnek AMV... Danny Elfman zseniális Little things száma (Wanted OST, de persze divat utálni) és Cowboy Bebop, mert az tökéletes.
Blog hozzászólások
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea