PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

3 hozzászólás

2009.11.11. 00:10:06

Utolsó hozzászólás: kobe

2009.11.12. 15:33:28

Megosztás
Értékeld a blogot!
Első benyomások #13 - C, AE, DF, CB, TP, G, BB, SD:tGoE, V:PH, HL, K2:LV, DR, TLOTR:TFOTR

Elmaradhatatlan rovatunk legújabb részében igen széles spektrumát járjuk be a játékoknak. Mintha csak egy szivárvány lenne, de ez a szivárvány nem olyan szivárvány ám mint ... négy csöcs bazz!
Croc:
Még mindig a kedvenc platformjátékom. Az idő semmit sem fogott rajta. Olyannyira természetesnek hatott elkezdeni játszani, hogy az irányítást az analóg karral szinte automatikusan szoktam meg. A második részét csak akkor próbálom ki hogyha az első részt befejezem. Odébb lesz, igaz, de boldog jövő előtt állok e téren. A gobbók még mindig aranyosak.
Ape Escape
Egy ismerősöm adta másik társával egyetemben és nem akartam a szerzemények közé sorolni. Furcsa, állítólag az analóg kar bevezetésére készül játék ami ugyan őrülten debil, de szórakoztató is. Elvileg van része PS2-n is... ezek szerint sztorija is van valahol.
Star Wars: Dark Forces
Vagy írtam volna már róla? Nem számít, a PS2n játszható legjobb FPS megérdemli, hogy sokat emlegessem majd. Merthogy ilyen nevekkel illetem én őt az utóbbi időben...és nem ok nélkül ám. Jót tesz egy Star Wars játéknak ha nincsen benne fénykard (pl. Rouge Squadron).
Chaos Break
Sikerült a bölcsészekből, könnyű drog fogyasztókból és tudósokból álló kutatócsoportunkkal elkülöníteni azt a játékstílust amit zsigerből utálok. Jellemzői: kötött kameranézet, megszakadt kapcsolat a laborral, számozott színes kulcskártyák keresése. Az annak idején játszott Resident Evil első része pontosan annyi volt, amit ebben a témában én valaha látni akartam.
Th3 Plan
Van egy tervem, miszerint az ilyen zseniális és kevésbé ismert játékoknak publicitást adjak. Ez zajlik éppen. A játék zseniális, minden ízében remek és szórakoztató. A képregényes átvezetők pedig igazán a hab a tortán a számomra. Kép a képben funkció, amit bármikor manuálisan variálhatunk. Egyszerűen csoda az egész. Nem hiába, Playstation 2.
Gladius
Legnagyobb meglepetésemre a Lucasarts(!) játéka egy fiktív fantasy világba helyezte a római hangulatú stratégiai szerepjátékát. A történetvezetés nagyon tetszik, a grafika nem kevésbé és ha meglesz csiszolva mindenképpen elmerülök majd benne...a God Hand után, mert azt már számon kérik rajtam, annyit ígértem.
Black Buccaneer
Gyönyörű grafika, negatív kritikák, kalózos platformjáték, borzalmasan lepontozva a hazai sajtóban, voodoo praktikákkal életre hívott Shadow Man hangulat. Ezek ennek a játéknak az ismérvei és bár nem mélyedtem el benne annyira, hogy megvédjem a kritikáktól én eddig remekül elvoltam vele. Tényleg már csak a látvány megérte néha.
Stella Deus: the Gate og Eternity
Nagyon körökre osztott kevésbé szerepjáték, de legalább egyedinek akar látszani és az utóbbi sikerül is neki. Ez az srpg műfaj nekem ha lehet még vadabb, mint amilyen a jrpgk voltak két Duke Nukem 3D parti között, de majdcsak megbarátkozom velük. Eddig legalábbis még nem bántottak...
Vietcong: Purple Haze
A "minden-ps2re-megjelent-namos-játék-megszerzése" akció újabb alanya egy FPS. Borzalmasan lehúzó kritikák és ami csak kell egy ilyen játéknál. Nekem már rögtön az elején belopta magát a szívembe mikor engedett revolvert magammal vinni, igaz hiányoltam a sörétest meg amúgy az adott háborúban használt fegyvereket, de ez még javulhat...
Half-Life
Enyhül az amund szíve ám amikor PS2n játszhat ezzel a játékkal. Igaz, a négyszereplős multi, a kooperatív kampány és Blue Shift szintjére felhúzott grafika is kellett hozzá. Csakhogy morogjak, még mindig nem vágom mennyivel több ez mint a SIN. Fél karomat adtam volna egy PS2-es, bugmentesített Wages of Sin-el megtoldott kiadványért. Gondban leszek amúgy, mert a másik fél karomat a Musashi-Kingdom Hearts kapcsán már felajánlottam...
Klonoa 2 : Lunatea's Veil
Szeretem újra és újra felfedezni magamban a halottnak hitt platformjátékost. A kétdimenziós őssejtjeim virtustáncot járnak mikor a Klonoára gondolok, de a Ratchet kedvelő részecskéim is örömmel headbangelnek amikor a háttér bejátszik a pályára és vica-verza. Remek darab, csöcsi darab, marad. Meg kell az első része is majd...valamikor...ha már cigire is lesz pénzem.
Dragon Rage
Szeretem az ilyen játékokat. Birkákat eszünk, orkokat égetünk el élve és ezért még jutalmaz is a játék. Sztorija is van, ilyen durva intrót én még nem láttam, hogy futószalagon nyakazzák le a sárkányokat egy szadó-mazó vasszűzben. Az ára is barát volt, a hossza is annak tűnik, de bevallom szeretek repkedni. Na jól van, kimondtam ... lassan nézhetem az Ace Combatokat is.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Kellemesen zsibbasztó élmény szőrös hobbit talpakon járni a Megyét anélkül, hogy a játék elkezdése utáni percekben már orkseregeket kelljen leölni. A szinkron valami egészen zseniális és helyén van, a környezet mintha a film előtt kedvelt illusztrációk megelevenedett mása lenne és a háromféle játékmód ígérete is kecsegtető. Kicsit hiányolom a többjátékos módot, de azzal vigasztalom magam, hogy úgysem találnék senkit aki ilyet játszana többesben. (sóhaj)
Kihagytam néhány darabot, de már az is csoda lesz ha valaki idáig eljut az olvasásban és előzetesek megnézésében. A Batman Rise of Sin Tzu még mindig játékostársra vár és írtam is már róla. Tervezem, hogy a szoftmoddal játszott darabok külön (rövid életű) rovatot kapnak, illetve, hogy írok az utóbbi időben megszállottságommá lett Csendes Domb sorozatról. Mint sejthető jó okom van rá.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. kobe  PlayStation.Community tag
2009.11.12. 15:33:28
LV11
akárhogy is nézem, innen a legtöbb játék kimaradt
ennek a Stella Deusnak a stílusa nagyon vonzó
2009.11.11. 09:51:46
LV2
Válasz 1. ColdHand üzenetére:
"PS2n játszható legjobb FPS"
1. ColdHand  Szerkesztő
2009.11.11. 07:59:30
LV22
A Dark Force PS1-re jelent meg, nem PS2-re.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea