.
 

PlayStation.Community Blog ›› NEXUS0001

9 hozzászólás

2009.11.06. 00:27:24

Utolsó hozzászólás: Alien

2009.11.06. 19:23:49

Megosztás
Értékeld a blogot!
"A revo ráadásul lehet hogy kisebb teljesítményű lesz, de emellett olcsóbb is. Szal hiába jelennek meg az új konzolok, de a régiek eladása csak fokozatosan fog csökkenni (kivéve az X-ét, mert annak egyből leállnak a gyártásával). Szal ha a Revo elég combos lesz meg olcsó akkor simán átveszi a régiek helyét, és ha a gyártása sem kerül többe mint az ára, akkor a N simán jókat kaszálhat!;)))"
Mondá Nexusmester a úr 2005. évének június havának 24. napján 14:12-kor. Ámen
És lőn.

"Az év közepén még úgy tűnt, hogy kisebb bukkanón akadt fenn az addig az eladásokkal lehengerlő eredményt nyújtó Wii konzol, amely a játékélmény kihangsúlyozásával kétségtelenül felkeltette a laikusok figyelmét. A most nyilvánosságra hozott adatok szerint azonban az április és június közötti időszakban a cég bevétele 40 százalékkal csökkent, amely elsősorban a szoftvereladások visszaesésével magyarázható. Ráadásul a trend a jelek szerint már nem nagyon fordulhat meg, a vásárlói kedvet ugyanis rendkívül nehéz lesz újra felkelteni."
Nintendo: gödörben a Wii, SG cikk

Úgy tűnik a 2009. év második fele jelentősen átrendezte a konzolpiacot. A Wii gyengélkedése, az X360 kissé leharcolt játékkínálata és a PS3 újjászületése egy karcsúbb kívánatosabb formában, nem csak a karácsonyi nagy konzol eladási háború kimenetelét, hanem a következő évek trendjeit is előre jelezheti.
Érdemes megvizsgálni, hogy mik is ezek a trendek, mi is az amit az emberek gondolnak, eddig gondoltak a konzolpiacról és mi lehet a valóság?

Kicsit én is a Wii-re koncentrálnék, amely kis gép ugye hihetetlen módon szereti megviccelni az embereket.
A Wii sikere annak idején mindenkit meglepett (majdnem mindenkit;), korábbi kódnevéhez méltóan mindenki forradalomról beszélt, az átlagember, a casual játékos győzelméről a hardcore gamerek felett és az emberközeli, ergonomikusabb irányítás diadaláról, a pixelvadászokat kielégítő grafikai erőművek felett. Egy könnyed kis fehér doboz eladásai nagyságrendi különbségeket mutattak a második helyért foggal körömmel küzdő vetélytársak statisztikái előtt.

De most a lendület megtört, nem csak az ellenfelek kerülnek hozzá mind közelebb, mérnökök és a szabadalmakat őrző ügyvédek hadát csatába indítva a mozgásérzékelő szent fegyverzetének megszerzéséért, hanem sajna ez a kis fehér békegalamb is kénytelen visszatérni a földre. A kérdés csak az, hogy megpihenni és újra szárnyra kelni, vagy bizony ezek a hónapok a gép tisztelet körei az elkerülhetetlen vég előtt.

OK. ok! Nem húzom az agyakat, további lírai jelzők sokaságával bombázva azokat, hanem in medias res a lecsóba csapva megmondom a tutit.

A casual gamer koncepciója valójában soha nem bírt igazi tartalommal! A konyhából előlopakodó, a nagyarcú Microsoftot és a Sonyt a wiimote-tal jól pofán vágó gémer nagymama valójában soha nem létezett.
Honnan akkor a Wii hihetetlen eladási statisztikája?
Ahhoz hogy ez összejöjjön több tényezőnek kellett együtt állnia.

1, Mind a Microsoft, mind a Nintendo, mint terminátor az arctalan statisztákat, kivégezte konzoljainak előző generációját az Xboxot és a GC-t, amivel egy piaci vákuumot teremtettek. Ebbe a piaci vákuumba érdekes módon nem a PS2, és nem az új erős, és drága HD konzolok, hanem a kicsi, de friss és ropogós Wii tudott benyomulni. Nos ez ugyan az a vásárlóközönség réteg, akiket casual gamereknek lehet nevezni, de az ő casual-itásuk, esetlegességük nem a játszási szokásaikra, hanem a márkaválasztásukra érvényes. Alapvetően potenciális PS2, GC, és Xbox vásárlókról van szó, akik egyszer csak, a piac változása miatt másképp döntöttek. Ők azonban nem felelősek önmagukban a Wii sikeréért. Az eladott gépeknek jó ha a felét, 20-25 milliót tehet ki, az ő vásárlásuk.

2. A Microsoft adott szituban érdekes módon továbbra is a PS3-at támadja. Mint őrült Materazzi, aki nem törődik azzal, hogy valaki már rég lelépett a labdával, ő csak Zidane-t akarja mellbe fejelni. Ennek aztán jó nagy balhé, adok-kapok lesz a végeredménye, aminek nem is annyira az az vonzata, hogy a Microsoft jobb pozícióba kerül, hanem, hogy egy hihetetlen primitív fanboyháborúval gyakorlatilag egymás esélyeit rontják, egymás fejét nyomják a sárba. A sajtót vetik be egymás ellen, mint páncélos ékeket, melyet a fanboyok seregei, mint gyalogosok támogatnak a fórumokon, de őket csak mint evangelizátorokat nevezik a központokban.
Minden gyenge pontot kihasználnak a másik oldalon: Xbox1.5-nek nevezik az új konzolt, amire a PS3 nyitókampány totális, már már megsemmisítő erejű szétrombolása a válasz. Felmerülnek a hardverproblémák, játékok mennyiségében és minőségében meglevő hiányosságok, amit folyamatosan támad a másik oldal.
Miért jó ez a Microsoftnak, aki, érdekes módon nem tudja otthagyni a földön fekvő ellenfelet és új célpont felé nézni?
Csak mert a Microsoft konzolstratégiája mindig is egy célt szolgált: megállítani a konzolok terjedését, azt hogy bizonyos funkciókat átvéve a PC piacot veszélyeztessék. Nem akar győzni, ő pusztítani akar. Megállítani a legnagyobb ellenfelét, ami nem a kis Nintendo a kis fehér konzolocskájával, hanem a Sony a fekete médiacenter csillagrombolójával.
Ezzel viszont maga is a Nintendo malmára hajtja a vizet, a negatív médiakampány mindkét tábornak túl sokat árt.

3. Még mindig kérdés, hogy honnan van a Wii vásárlóinak nagyobbik része!?
A válasz egyszerű.
Ők mindig is léteztek!
Ők azok, akik bármit megvesznek, amin egy nagy bajuszú vízvezetékszerelő fut, vagy egy kiscsi meghatározhatatlan nemű zöld ruhás csákó ugrál, illetve amin az erdő népe röpköd az űrben.
Ők vették meg, az N64-et, majd a GC-t kb 20 milliós eladási számban, amikor mindenki a PS2-ről beszélt, és veszik meg a Gameboy különböző reinkarnációit 100 milliós tételekben.
Gyakorlatilag ez a három nagy, és még megannyi kisebb tényező a felelős Nintendo eddigi látványos repüléséért, de a jövőbeni sorsáért is.

Hogy kerek legyen a sztori, még adós vagyok azzal, hogy előzetest adok a szappanopera következő részének tartalmából:

A fogyúkorázó fekete démon egyre inkább mindenkit megigéz. Láthattuk eddigi szinte tragikus kálváriáját. Talán már neki sincsenek olyan szemtelenül világuralomra törő céljai, mint korábban, de továbbra is ő Dzsoki Juing, vagy Berényi Miki, az egyetlen, akit nem lehet kihagyni a műsorból, aki miatt, akár rajongóról, akár nagyhangú ellenzőről legyen szó, de nézik a showt. Bárhogy is kezdődött ez az egész, és bármi is lesz a vége, az biztos, hogy az jobbára róla fog szólni.

A csatába küldött, hiányos fegyverzetű fehér lovag megtette a kötelességét. Rengetegen voltak mellette felemelkedésekor, akik közül már senki sincs ott, hogy az elkövetkező nehéz napokban erősítsék. Régi mesterei, akiknek az erejét és a gyengeségét is köszönheti, már mind odébb álltak, mert egy nagyobb akarat mozgatja őket is. Egyre inkább nyilvánvalóvá lesz, hogy az ő legnagyobb ellensége, nem az akivel száz csatát megvívott, hanem saját tulajdon alkotója, akihez képest, mint tudjuk, Lord Vader, vagy maga a Császár is csak autogramot kérni mehet oda, max.
Hihetetlenül heroikus és mellbevágóan döbbenetes dráma van itt készülőben!

És itt van nekünk a mi kis Wii-nk, a maga ártatlanságában. Azzal hitegették, hogy majd mindig a nagyi fog vele játszani, de sajna hamarosan kiderül, hogy a papája nem játszani küldte az utcára, hanem csak futtatta. És amint nem hozza a pénzt, kiskorúsága ellenére hihetetlen gyorsan az élet süllyesztőjébe, a fiókok mélyére, és a bolhapiaciokra kerül. A kedves papa pedig hamarosan új dögös-bögyös-vörös bombázót fog a nagyérdemű kielégítésére bocsájtani, ahogy a matatós infantilis pedofília kimegy a divatból. Épp a Wii legnagyobb hívei lesznek akik az „új aszonnyal” majd a leghamarabb megbékélnek.

:D
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
9. Alien  PlayStation.Community tag
2009.11.06. 19:23:49
LV10
megvan a magyar Pachter-unk..:) jó kis írás volt,nagyon kiváncsi vagyok miképp alakul,és tekinthetjük-e a magic wandos ps3-at mondjuk wii HD-nak....erős az esély rá,ha kicsit több casual játékot dob ki a Sony....

egyébként olavastam ma egy olyan elemzést is,miszerint a ps2-es játékosok nagytöbbsége most vált ps3-ra...

8. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2009.11.06. 18:32:31
LV7
Válasz 7. JadenFell üzenetére:
Jogos!
:D
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
2009.11.06. 16:53:39
LV2
Zidane fejelte materazzit és nem fordítva.
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka.
6. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2009.11.06. 14:34:59
LV7
Köszi srácok!:)

Még egy gondolat, hogy miközben a Nintendo rajongótábora azonnal és gondolkodás nélkül ugrott, amint az új gép megjelent, a másik két gép fanklubja mérlegelt, óvatoskodott, köszönhetően a negatív kampányoknak.
Illetve az is kérdéses, hogy mekkora lehet az a réteg, akik tűzön vízen át kitartanak az adott márka mellett? A Sony számára valszeg pont az a tanulság, hogy közel sem akkor mint ők azt először gondolták.
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
2009.11.06. 14:12:09
LV7
Ez jó volt.
2009.11.06. 10:40:02
LV2
Bravo!
3. norbertony  PlayStation.Community tag
2009.11.06. 10:37:59
LV1
Ez egy rohadt jó írás volt. Ezzel feldobtad a napomat.
Fasííííííííírt
2. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2009.11.06. 00:39:55
LV7
Válasz 1. wallace üzenetére:
Köszi!:)
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
1. wallace  Dark Passenger
2009.11.06. 00:39:12
LV18
Ez nagyon jo volt! Grat.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV7
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3988 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
NEXUS6
Fórumhozzászólások száma:
201 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1803 db
Utolsó belépés:
2019.01.13. 17:21:26
Regisztráció ideje:
2008.09.08. 00:15:43
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea