PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

2 hozzászólás

2009.10.29. 22:53:14

Utolsó hozzászólás: Geri

2009.10.30. 10:37:11

Megosztás
Értékeld a blogot!
Nem vagyok fotózkodós alkat, de ilyen alkalmakkor kivételt teszek. Egyúttal Olaszországról is megfogalmaznám hevenyészett kritikám, gondolom országokról is lehet, ha nem én most akkor is.
Hogy én mit is keresek egy ilyen helyen ráadásul egy zarándoklat keretei között önmagában érdekes téma lenne. Hiszen eredetileg lelkésznek indultam, de összeférhetetlen életvitelbeli dolgok okán végül az nem lettem. Jobban vonzott a testiség, mint az (megfelelő kifejezéssel élve) üdvös lett volna.

A fenti képen húgom és magam vagyok látható Padova városának díszterén, ahol a helyi egyetem nagyságainak emelt márványszobrok őrzik az itt tanult diákok emlékét. Három későbbi pápa mellett egyébként Báthory István szobra is megtalálható a neves tudósok és az akkori világ "celebjei" körében, ami mindenképpen említésre érdemes.

Innen utunk Bolognába vitt, ahol egy tranzit szállás kényelme mellett ferde tornyokat és gyönyörű óvárost láttunk. Észak-Olaszország révén még a hazai, jobbára esős idő dominált, így az árkádok között suhantunk az olasz divatszalonok fényében. Már itt feltűnt, hogy milyen élő képregénykultúrájuk van: rengeteg a saját, hazai kiadvány (pl. a régi nagy név is, a Dylan Dog is fut), de ami különösen tetszett, hogy kitartanak a fekete-fehér megvalósítás mellett.
Ennek örömére Rómában beszereztem utazásom egyik legfontosabb célját képező relikviáját: egy eredeti Corto Maltese képregényt is. Hugo Pratt karaktere, a világháború idején élő tengerész, évek óta legkedvesebb képregényszereplőm. Büszke tulajdonosa lettem hát az itthon Elveszett Aranyvonat Fosztogatói címen ismert történet olasz nyelvű verziójának.

Elhagyva a meglehetősen piszkos fővárost nem hagyhattuk ki persze a vatikáni múzeumot, egy misét a pápával, a Kolosszeumot és Forum Romanum maradványait sem. Bár magam részéről évek óta hadilábon állok a római témával (Római jog...brrr) az egykori gladiátorviadalok helyszíne még bennem is megmozdított valamit.
Assisi városa volt az utunk tulajdonképpeni vége, így még Rómában szereztem be egy PS2 játékot, amiről nem hallottam és a képek alapján iszonytató lesz. Már alig várom. Assisi egyébiránt másik nagy kedvenc médiumomhoz (is) kapcsolódik, hiszen Zefirelli méltán világhíres filmje a Napfivér és Holdnővér játszódik ezen a helyen, a szent életéről szólva. Delejes érzés volt a filmtörténelmi helyszíneken lépdelni a macskaköveken és megtekinteni a valódi szent sírját és lakóhelyét.

Soraimat szívesen zárnám azzal, hogy most a megnyugvás és pihenés ideje jött el egyhetes buszozás után, de a valóság azonban az évfolyamdolgozattal és az elromlott laptop szervizelésével terhes, amelyben pozitív fénysugár a jövőheti születésnapi szerepjátékverseny. Így most egy kedves dallal zárnám bejegyzésemet és közben elvonulok megnézni a heti South Parkot meg lét Nana epizódot, mielőtt a hajnali vonat elvisz Debrecenbe.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. Geri
2009.10.30. 10:37:11
LV3
Na még egy debreceni
HUNGARY klán
1. wallace  Dark Passenger
2009.10.29. 23:00:19
LV18
Nagyon hangulatos iras. Maga az orszag is az, a Napfiver Holdnover pedig eletem egyik kedvenc filmje, nem csak Zefirrelitol, hanem embloc is. Jo erzes lehetett ott jarni...
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea