PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

2 hozzászólás

2009.10.19. 22:26:56

Utolsó hozzászólás: s_muffin

2009.10.19. 23:27:40

Megosztás
Értékeld a blogot!
Donald Duck: Goin' Quackers - csacskamesék

Kivételes alkalommal egy Nintendo Gamecube játékról írok, amit volt alkalmam végigvinni. Az érdem azonban nem csak az enyém így egy rendhagyó ismertető következik.
A Kacsameséket sokan ismerjük, a játékok világától sem volt idegen, hogy a Disney gondoskodik, hogy mindig-minden gépre legyen elég betevőnk a kreálmányaiból. Így a Donal főszereplésével készült platformjáték is PS1-től, Dreamcast-en át, különböző GameBoy verziókig Playstation 2 -őn meg sem állva Nintendo Gamecube-ra is megjelent.

De ez mind nem számít, hiszen most nem egy mély ismertetés lesz. Mikoris elhaladtam a kedvenc konzolboltomba a körúton a híd felé (a nyugatitól, a jobb oldalon) éppen egy kollega nyüstölt egy éppen érkezett kockát (gamecube) és rajta ezt a játékot. Korai pályák valamelyikén küzdött éppen a kosokkal és favágókkal, szórakoztató játékát szívesen néztük kereskedő-boltos ismerősünkkel mígnem elszólította a kötelesség.

A bonyolult játék nyergébe ugorva realizáltam, hogy nagyjából egy gomb az ugrás és kész, legalábbis ennek kombinációival is célt lehetett érni. A kanadai irtás vidékek után belvárosi építkezéseken küzdöttünk meg a betörőkkel (valamilyen Brothers...), egy castlevania pályán első világháborús osztrák hadirokkantak riogattak minket, mire végre elértünk az aktuális kacsalányt fogva tartó aktuális varázslóhoz és megmentettük a világot is...

Ehhez hozzátartozik, hogy Kopa kollega fél óránként behajolt két telefon között az ajtón én irányítás beli hintekkel segítette a missziót, amikre szükségünk is volt. Gyorsabb lett a játék mikor kiderült, hogy lehet ütni is... A teljes játékidő így is volt vagy négy óra, mire kipörgettük a játékot. Gondolom (ez is) fiatalabb korosztálynak készült, mert nekem könnyűnek tűnt, de voltak szűkös részei, így nevezhetjük korrektnek a kihívás mértékét.

A Gamecube masina érdekes, de legalább az irányítása nem olyan nehézkes mint XBOXon volt (most mindegy ki miről másolt és mikor előbb). A grafika színes, rajzfilmszerű és kifejezetten gyors azokon a pályákon amikor egy óriás kesztyű elől kell menekülnünk a farktollainkért. Zene/bona kapcsán semmi kimagasló, Donal rikácsolását nem bírom megszokni (képregényes vagyok, na), de összességében helyén volt minden etéren is.

Aki valamilyen platformra egy moderált nehézségű és veszélytelen játékot szeretne fiatalabb családtagjának, akkor remek választás lehet ez. Egy kört minden örökifjúnak megérhet. Ráadásul Fatman is megjelent aznap, akit ugyan az előzetes felhatalmazás ellenére sem rúgtam lábon, de legalább azóta ma élőben is tudtam gratulálni a munkahelyéhez. Így megy ez... jó játékot srácok.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.10.19. 23:27:40
LV3
nekem a donald quack attack van meg ps1re - azt naon szeretem!

de a crash széria a legjobb ps1es game!!! :D
PSN ID: S_MUFFIN (+[__]x) CRASH
1. G-men  PlayStation.Community tag
2009.10.19. 22:36:37
LV11
Én meg 2 esen játszotam a játékal de nagyon jó kis kaland olyan mint a Crash:D
SicKLy SaVaGe
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea