PlayStation.Community Blog ›› BenyoBoy

39 hozzászólás

2009.10.15. 17:02:44

Utolsó hozzászólás: BenyoBoy

2009.10.20. 14:22:17

Megosztás
Értékeld a blogot!
Most kiakadtam.

Az emberiségben kétszer csalódtam (legutóbb akkor kívántam meteorbecsapódást, amikor egy ismerősöm elvágta az ujját egy pendrive kupakkal), és ezt itt a harmadik alkalom...

Nem tudom ki emlékszik arra a South Park részre, amikor Cartman egy annyira vicces dolgot látott, hogy többet nem tudott nevetni.

Na, valahogy én is így vagyok.

Csak amit mutatok, viccnek nem vicc.

Persze, lehet, hogy sokaknak tetszeni fog, de... kétlem.

Szóval, ismerőseim mutatták ezt a zenét, arra hivatkozva, hogy "ilyet még te se b*sztá' 'csém".
Hát meghallgattam.
"Jó szar".
...és vége is lenne itt a történetnek, de nem. Mondták, nézzek utána jobban a zenének.

Rendben. Utána néztem, főleg a második lemezüknek.

Nos:
Last.Fm-en eddig 19,165,862-ször hallgatták meg a számaikat.
A Village Voice (egy ingyenes magazin New York-ból) és a RateYourMusic 1998-ban az év lemeze díjját adta nekik.
A Magnet amerikai zenei szaklap az első helyre szavazta meg a "Legjobb 60 lemez 1993-2003 között" listájában.
A Pitchfork online magazin a '90-es évek negyedik legjobb lemeznek választotta.
A Nude as the News rock zenével foglalkozó online lap pedig a harmadik helyed adta nekik a "Leglenyűgözőbb lemezek a '90-es évekből" listán.

Szóval valljuk be, ez egy egész szép eredmény.

Mivel úgy se fogjátok kitalálni, melyik ez a banda, és melyik ez a lemez, elárulom:

Az 1991-1998-ig működő Neutral Milk Hotel amerikai együttes
In the Aeroplane over the Sea c. lemezéről van szó.
Az alig 40 perces lemezből mind a 100.000 darab elkelt (első nyomás), és hatalmas, betegesen magas rajongótábora van a zenekarnak.

De ami a lényeg, itt a zene:

Two Headed Boy
http://www.youtube.com/watch?v=bCxEWPLDg5c

King of Carrot Flowers Part 2 & 3 (Rajongói Klipp)
http://www.youtube.com/watch?v=f4avFxsesWc

Szóval, most lehet én vagyok a hülye (meg a haveri társaságom 100%-a), de ez a zene szerintem borzalmas.

Akinek van véleménye erről a zenéről, vagy a díjjakról, vagy a hyperól, az nyugodtan írja le, erről valószínűleg egy nagyobb hangvételű cikket fogok írni a rendes blogomba, csak egy pár vélemény kéne, laikusoktól, hozzáértőktől, mindenkitől.

Köszöntem.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
39. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.10.20. 14:22:17
LV17
Válasz 36. Kofter üzenetére:
xD
A retrót nem látni, érezni kell!
38. kobe  PlayStation.Community tag
2009.10.17. 16:53:00
LV11
Válasz 31. Gransonn üzenetére:
a popnak épp az a lényege, hogy megfogjon minél több embert
épp ezért normális ember nem hasonlítgatja más stílusokhoz, mint pl. a belinkelt Converge (ami amúgy tényleg jó), mert más a célja, más indíttatásból készült
most pl. megkérdezném tőled, hogy hogy táncolsz egy olyan zenére, ami elborult művésziességgel készül, de nélkülöz mindenféle felismerhető alapot, mert ugye a tánc (és az ének) az elsődleges mozgatórugója a zenének, amit aztán lehet művészi módon is csinálni
de leszólni valamit, mert nem képvisel művészeti értéket, kb annyi értelme van, mint megszólni egy játékot, hogy csak szórakoztat
37. kobe  PlayStation.Community tag
2009.10.17. 16:46:15
LV11
Válasz 27. eszg_ üzenetére:
úh, de jól leírtad a véleményem
36. Kofter
2009.10.15. 23:27:36
LV5
Még mindig nekem van a legjobb ízlésem, nemtom mit kell vitatkozni :D
35. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 22:44:17
LV13
Válasz 32. Gransonn üzenetére:
Már majdnem kikértem magamnak, h lehálivúdozod a Beatlest, aztán végiggondoltam és rájöttem, hogy Európa egyre erőteljesebben alkalmazza a hollywoodi eszköztárat uh tulajdonképpen mindkettő egykutya. :P

A "playing by the book" meg többféleképpen értelmezhető. Nekem az a szívből jövő, amikor odaáll az Arctic Monkeys a stúdióba, eljátsszák a kis 2ésfél perces adrenalinbombáikat és kész. Ez tiszta és közérthető.
Ellenben amikor egy együttes bemegy a stúdióba eleve azzal, hogy ők most akkor művészi konceptalbumot csinálnak és ahogy írtad DIREKT az adott skálába nem illő hangokat tesznek, annak nincs és soha nem is volt köze a szívnek. Ehhez hideg, jól végiggondolt, hihetetlenül tudatos cselekvések kellenek, amik tudvalevőleg nem a szívből jönnek, azaz: playing by the book. :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
34. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 22:32:30
LV13
Válasz 31. Gransonn üzenetére:
Lédi Gaga... fene tudja. Nem találta fel a spanyolviaszt, az tuti, de a lényeg szerintem nem is ez, hanem hogy az illető mit tud átadni a zenéjével és amennyiben Gaga a saját electropop tinglitanglijával képes ugyanazokat az érzelmeket generálni a saját hallgatóságában körében, mint egy 5 db lemezt eladó metálzenekar szintén a saját hallgatóságánál, akkor most hol a hiba? Az alapvető érzések ugyanazok, mert egyszerűen NEM lehetnek mások.
A komolyabb érzelmekkel kapcsolatos résszel meg abszolút nem értek egyet, mert azt Te itt most Magyarországról szerintem kurvára nem tudod megállapítani, h X előadó Y számának megírása közben éppen mit érzett és milyen mélyen. Ne haragudj, de ezt nem szopom be, hogy ennek megállapítására Te tényleg séróból képes vagy... Egyébként meg Radiohead. Szélsőséges, elborult, beteg zene milliós példányszámban eladva.

Én zenékről csak érzésből írok, nem érdekelt soha a szakmai része (és most elmondom 1001* is), ráadásul nincs róla papírom, hogy kritikus vagyok, nem vagyok zenész vagy esetleg stúdióbubus, így igenis, amikor leírom valamiről, hogy szerintem szar, az szubjektív vélemény.

És végül a Winehouse cikk. Először nem is értettem miről beszélsz, aztán leesett, hogy valószínűleg másokhoz hasonlóan nem vágtad le, hogy az a bizonyos mondat irónia volt. Bocs, már a Britney cikk után le kellett volna szoknom róla vagy magyarázó szöveget mellékelni minden íráshoz...

De mi szerintem tényleg nem fogunk soha dűlőre jutni. Te jössz az akkordokkal, én meg az NME-vel, a jelentés meg valahol félúton elveszik.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
2009.10.15. 22:28:46
LV3
Jaj, még egy apróság, ezzel a "music by the book"-kal kapcsolatban. A mostanában divatos pop zeneszerzők pontosan ilyen mentalitással rendelkeznek. Eszükbe sem jut, hogy esetleg egyedi skálákat dolgozzanak ki azért, hogy újszerű dallamokhoz jussanak. Csak azt játszák, amiről valaki egyszer azt mondta, hogy ez így szabályos.

Míg mondjuk az Opeth vagy a Dream THeater féle progresszív bandák úgy gondolják, hogyha valami jól hangzik, ha valami kifejezi az érzéseiket, akkor tökmindegy, hogy az zeneileg korrekt-e. Megfelel-e annak, amit a zenetanár a szánka rágott. Ha úgy tartja kedvük, akkor simán odatesznek akárhova egy az adott skálában em illő hangot, így disszonanciát teremtve. És ez nem azért jó első sorban, mert nehezebb eljátszani, hanem azért is, mert teljes művészi szabadságot jelent. Nem ragaszkadik ahhoz a bizonyos könyvhöz, amibe ha valaki beleolvas, simán összerak egy popslágert.
2009.10.15. 22:03:50
LV3
Válasz 30. eszg_ üzenetére:
Hát. Ez megint szubjektív. A Convergeben nincsen giccs, nincsenek túlzások. Az egész teljesen egyszerű, természetes, de valahogy mégis megdöbbenti az embert. Ebből kifolyólag csak akkor tudod megérteni, ha már te is átmentél hasonló dolgokon. (Éppen ezt szeretem én a nem-pop zenékben. És erről beszéltem az előző kommentem közepe tájékán.)

Ide akartam írni valami hasonlatot a halivúdi és európai filmekkel kapcsolatban, de túl fáradt vagyok már ilyesmikhez. A lényeget így is megérted talán. D:
2009.10.15. 21:59:49
LV3
Válasz 27. eszg_ üzenetére:
Ezt nem mondanám. Nekem mindkét szempont egyenlően fontos. Ha bármelyik irányból is hibádzik valami, az engem rettenetesen idegesít. De a két dolog összekapcsolódik. Például a Lady Gaga zenéjére azt se nagyon mondanám, hogy olyan rettenetesen szívből jövő, hiszen totálisan közhelyes az egész (szövegileg és zeneileg is). Ha pedig mégis ez az alkotója lelkivilágának teljes kitárulkozása, akkor egy rettenetesen sivár érzelmivilágú emberről van szó. Nem véletlenül populáris a zene. AZért, mert ezt valahogy mindenki (az emberek 90%) be tudja fogadni. Amiben komolyabb érzelmek találhatók, az nem életképes a pop-piacon, hiszen az a szélsőségessége (huh) miatt mondjuk csak az emberek 30 százaléka szeretné. Igaz, hogy az a harminc sokkal közelebb érezné magához, a többiek le se szarnék, ezért az ilyen zenét képtelenség befuttatni.

"Az arcon verő összhatás, az ami kimondatja velem ezt a szót"

Ezt is megértem, de te ennek ellenére szeretsz sokmindent belemagyarázni ezekbe a zenékbe, holott amiről te beszélsz, az messze túl van a szubjektivitás határain. Persze nem mondom, hogy te ezzel nem vagy tisztában, és ennek az ellenkezőjét állítanád, csak amikor olyan dolgokat állítasz, hogy a metálban nincs művészi érték (ez már csak azért is fura, mert a popzene pont hogy művészi zenék kontrasztjaként jött létre), az nem nevezhető szubjektív véleménynek.


Még egy apróságot megjegyeznék, amit szerintem vicces:
ANnó az 576 hasábjain egy Amy Winehouse ismertetőben azt emelted ki az előadó egyik fő erényének, hogy egyszerre tud zongorázni és énekelni (a pontos idézetet sajnos nem tudom beírni). Ez szerintem pontosan egy olyan technikai dolog, amikről én is szoktam magyarázni. (Poén a poénban, hogy egy olyan dolgot emeltél ki, ami más, nem populáris műfajokban egyt eljesen alapvető, magától értetődő dolog.)
30. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 21:47:34
LV13
Válasz 26. Gransonn üzenetére:
Na azért ezt nemááááá! Ha azt mondod, hogy a szerelmet körüljáró szövegeik jobbak Lennonék ihletettebb pillanatainál, esküszöm menten kiugrom a(z amúgy első emeleti) ablakból!
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
29. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 21:45:13
LV17
Válasz 28. eszg_ üzenetére:
Ennyi. ;)
A retrót nem látni, érezni kell!
28. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 21:43:39
LV13
Válasz 25. BenyoBoy üzenetére:
Néha jó lesik egy-egy ilyen számot meghallgatni a sok indiedancepoprock után. :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
27. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 21:42:10
LV13
Válasz 24. Gransonn üzenetére:
Ha most 1999-be lennénk és azt mondanám: "Figy Gransonn, a Mátrix vizuális effektjei kurvára vérprofik", az NEM feltétlenül jelenti azt, hogy akkor én most teljesen tisztában lennék azzal, hogy az S/M ruhás Keriennmosszt hogyan húzkodták kötéllel, mert egy ilyen kijelentéshez ez a háttértudás kurvára nem szükséges. Az arcon verő összhatás, az ami kimondatja velem ezt a szót, mert azt ugye Te sem gondolod komolyan, hogy minden egyes ember, aki a "profi" szócskát használja, egyben tisztában lenne az ehhez szükséges szakmai ismeretekkel...

Az a baj, hogy Te minden zenét "playing by the book" mentalitással közelítesz meg, míg én "playing by heart" típus vagyok (bocs, ezt nem tudtam magyarul megfogalmazni), így az alapvető nézetbeli különbségek miatt gyakorlatilag elbeszélünk egymás mellett.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
2009.10.15. 21:28:39
LV3
Válasz 21. eszg_ üzenetére:
Hú, a Converge énekese írja a legjobb szerelemmel kapcsolatos zsövegeket az egész világon. Mocskosul utáltam a bandát, amíg nem ástam magamat bele a szövegeikbe, mert azok ismeretében sokkal érthetőbbé válik az egész zene.
25. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 21:28:09
LV17
Válasz 23. eszg_ üzenetére:
OK, hülye vagyok, azt hittem, hogy a posztban szereplő zenéről beszélsz, de már leesett. :D
De örülök, hogy tetszik. ^^
A retrót nem látni, érezni kell!
2009.10.15. 21:27:26
LV3
Válasz 17. eszg_ üzenetére:
Amúgy tök kíváncsi lennék, hogy konkrétan mit értessz "vérprofi" alatt. Elmondom neked, hogy hogyan zajlik egy Lady Gaga szám összerakása (a Poker Face- t veszem alapul).

Kitalálom, hogy legyen egy VI-IV-V-I akkordmenetem (az egyik legalapabb cucc, ha szolfézts tanulsz, valahol a harmadik óra környékén találkozhatsz vele), egy analóg szintetizátor valamelyik gyári arpeggio prezetjével ezt az akkordmenetet végigvezetem az egész számon, helyenként még rájátszom ugyanezt egy oktávval magasabban/mélyebben. Ha ez megvan, fogom a Fruity Loops-ot, és belövöm, hogy legyen minden ütemben egy lábdob, egy taps, egy cin, meg egy pergő. Nyolc egérklikk az egész. A reférnre ugyanígy csinálok egy másik variációt, hogy ne legyen olyan unalmas. Ekkor már megvan a dal nagy része, de még kéne valami dallam. Az elején kitalált akkordmenetből kinézek pár hangot, és sima nyolcados-negyedes variálással akármelyik billentyű lenyomásával (a megfelelő fekvésben) kapunk egy könnyen megjegyezhető dallamot.

Kész is. Már csak a keverést kell megcsinálni, de ennyi patternre ez már igazán nem is olyan nagy ügy, ha jó szintetizátort használunk, akkor gyakorlatilag semmi dolgunk nincsen. (És ehhez nem kell feltétlenül zenei képzettség. Ha nem tanultál zenét egész életedben, akkor is hallhatod, hogy ezt az akkordmenetet mintha már hallottad volna korábban úgy húsz alkalommal.)

Szóval ha én technikai dolgokkal jövök (vagyis megmagyarázom, hogy miért mondom valamire azt, hogy vérprofi), akkor túlképzett sznob vagyok, viszont nem értem, hogy akkor nálad egy ilyen kijelentésnek mi alapja van, amikor gőzöd sincs arról, hogy hogyan készül el egy elektro-pop, vagy éppen egy progresszív metál szám.

23. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 21:26:59
LV13
Válasz 22. BenyoBoy üzenetére:
Milyen másodiknak? Én csak ezt az egy linket látom.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
22. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 21:23:38
LV17
Válasz 21. eszg_ üzenetére:
A másodiknak nincs sok. xD
A retrót nem látni, érezni kell!
21. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 21:21:17
LV13
Válasz 20. eszg_ üzenetére:
Már persze csak ha egyáltalán van szövege... :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
20. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 21:19:54
LV13
Válasz 19. BenyoBoy üzenetére:
Te ez egyáltalán nem rossz... Csak éppen nem értek egy szót se a szövegből.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
19. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 21:09:37
LV17
Válasz 17. eszg_ üzenetére:
Hát... egészségedre. :D
De bezzeg a jó kis Converge tuti nem jönne be. :'(
http://www.youtube.com/watch?v=utT0lLC6d5Q
A retrót nem látni, érezni kell!
18. Kyo  Szerkesztő / Admin
2009.10.15. 21:08:35
LV16
Ez szar. Azért szar, mert nem ismerem.
17. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 21:06:49
LV13
Válasz 16. BenyoBoy üzenetére:
Ja igen... Ő olyan "I love to hate you" figura, de a zenéje sztem vérprofin össze van rakva.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
16. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 21:04:05
LV17
Válasz 14. eszg_ üzenetére:
Lady GaGa. :D
A retrót nem látni, érezni kell!
15. Hidari_HUN  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 20:56:23
LV17
Válasz 5. C21 üzenetére:
ugye ezt nem gondolod komolyan? :D
14. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 20:56:08
LV13
Válasz 13. BenyoBoy üzenetére:
Mi volt az első? :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
13. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 20:48:15
LV17
Válasz 11. eszg_ üzenetére:
... :O
Már másodszor csalódom benned iszonyatosan. :'(
A retrót nem látni, érezni kell!
12. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 20:38:14
LV15
Nekem se tetszik...
11. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 20:37:05
LV13
Válasz 9. BenyoBoy üzenetére:
Miről beszélsz? SOHA nem szoktam ironizálni... :P

Amúgy tényleg tetszik a zene, olyan jópofa / kellemes indie cumó.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
10. pdw  ist krieg!
2009.10.15. 20:33:42
LV11
Biztos azert van mert nacik a lemezboriton. Sztem buzik is. Foleg a kis szakallas dugja a luzer jobboldalit. :D
9. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 20:29:57
LV17
Válasz 8. eszg_ üzenetére:
Imádom az iróniát. :D
Ugye az volt? XD
A retrót nem látni, érezni kell!
8. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 20:20:52
LV13
Szerintem hüggje vagy, ez meg egy kurvajó zenekar, akikről mellesleg eddig nem is hallottam, uh köszi. :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
7. eszg_  Szerkesztő
2009.10.15. 20:19:59
LV13
Válasz 6. Pityi üzenetére:
Ne aggódj Pityikém, majd én megmondom a véleményed... :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
6. Pityi  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 18:51:53
LV14
majd jön az exzgé , és megmondja mit gondoljunk :P
"nem olvasó vagy,hanem egy legalja troll" xD
5. C21
2009.10.15. 18:18:08
LV1
trágya ez a cucc. És engem legalább ennyire felhúzott a system of a down féle lópuki is. első video amit láttam tőlük: http://www.youtube.com/watch?v=BlfL8XIkJgI
azt mondtam hogy "o no..." kész ez kiverte a viccrelémet. ezt nem gondolhatják komolyan emberek. ez egy akkora rakás kábel mint az állat. és a serj feje az külön megér egy évi adó díjat, bármelyik országban is éljen. botrány hogy ilyen létezik!
pankracio.blog.hu
4. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 18:10:53
LV17
Válasz 2. Quentaro üzenetére:
Benne vagyok! :D
Az érdekesség az, hogy a leghíresebbek a banda megszűnése után lettek, addig ugyan underground és a művészlelkek között is híresek és elismertek voltak, de ma már mindenhova kiterjedt a rajongótáboruk.
Ja, és ne merd leoltani őket, mert nagyon keményen vágnak vissza. :O Sok kis agresszív hülyegyerek bírja őket... xD
A retrót nem látni, érezni kell!
2009.10.15. 18:08:07
LV3
Hallottam már rosszabbat is, de ez nem változtat a lényegen. Elég gagyi cucc.
2. Quentaro  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 18:07:28
LV5
Ez xar. Zenét nem lehet így díjak, vélemények, toplisták alapján választani - filmet még talán. Esetleg a vh1 listáival tudtam valamennyire egyetérteni.

Ez meg tényleg borzalmas, és már hárman vagyunk - indítsunk egy nemzetközi online kampányt, amiben a szám utálóit számoljuk meg. Biztos ők is a [fordítottjával] érték el az eredményeket.
Ha összejön ez nekünk, akkor esélyesek egy citrom díjra! :D

Csakhogy az ő márkettying stábjuk sikerének hála tuti kurta kazdagok lettek, mi meg lószart se kapunk, ha bebizonytjuk, hogy ez a zene lószar. :)
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
1. TOMASZ-HUN  PlayStation.Community tag
2009.10.15. 17:34:53
LV2
Tyiííí ! de rossz XD
ID: Tomasz84hun
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV17
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
6928 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
K9999
Fórumhozzászólások száma:
5527 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1307 db
Utolsó belépés:
2018.09.08. 17:08:19
Regisztráció ideje:
2008.12.17. 16:08:06
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea