PlayStation.Community Blog ›› CountofHell

8 hozzászólás

2009.10.07. 20:24:01

Utolsó hozzászólás: Pala

2009.10.08. 09:45:49

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ez a bizonyítvány arra, hogy Itagaki ( ex Team Ninja producer ) hagyatéka még ma is keményen állja a sarat. A játékban leginkább a látványos és intenzív, szó szerint brutális sebességű harcot emelném ki és a látványvilágot, amit ebben a NG-ben sikerült a legjobbra összehozni. Talán ez még a Ninja Gaiden Sigma-nál is szebb játék, pedig az is nagyon sokat kihozott a PS3 hardveréből. Nagyon szép helyszínek vannak a játékban, pl. a dzsungel, a farkasvezér palotája vagy a havas pálya, de lent a pokolban is lesznek érdekes helyek pl. a vérkirálynő csarnokát körülvevő meder amely csurig van vérrel stb. A játék is kényelmesebb lett, mert most már szinte soha nem kell a kamerát utánállítani. Olvastam, hogy az ezt megelőző NG-ben ez volt az egyik legfőbb gond. Az ellenfelek nagyon okosak, két fegyvert is használnak támadáshoz, visszatámadnak, védekeznek, kiváló AI, brutáljól néznek ki, az erősebbek szemei pl. nem kéken hanem pirosan világítanak és más a ruhájuk is, onnan lehet tudni, hogy erősebb ellenféllel van dolgod. Általában sokan támadnak, de sohasem egyszerre hanem csapatonként, amint kiütöttél az első bandából kettőt-hármat, máris érkezik az utánpótlás. Lent a pokolban már rengetegen jönnek, abban a mederben ahol Katanák vannak a földbe szúrva, egyszerre akár 8-10 ellenfél is lehet de az csak egy példa. Működik a falról támadás, a droppok és a kivégző mozdulatok, de vér nincsen, viszont van lila köd ( vagy a démonból lila váladék, robotból pedig elektromos kisülés ) amiből jól láthatod, hogy valakit megcsonkítottál. A 360-as II-ben hektóliter vér folyt el amikor egy téren elfogytak az ellenfelek, szerintem ez nagyon csúnya volt, most "csak" Ryu fegyverén marad vér a harc után, nagyon stílusos és ízléses megoldásnak tartom, továbbá azt is, hogy van ennek a Hayabusa-nak egy jellegzetes mozdulata amikor véget ér a harc lerázza a vért a kardról még mielőtt a tokba tenné. :-) A technikák egy részét az út során lehet megtanulni tekercsekből, ládákban és hulláknál vannak. Sok fegyver van, a játékban előrehaladva lehet őket megtalálni és a boltoknál tuningolni Muramasa mesternél. Gyűjthető cuccok is vannak de ezzel szemben sajnos a játékmenet nagyon lineáris, nincsenek rejtvények, az akadályokat Ryu röhögve átugorja a falonjárással , vizenjárással de a víz alatt is úgy viselkedik mint a felszín felett.
Három szinű orb van : a sárgával erőt lehet gyűjteni egy erős támadáshoz, de ezzel lehet vásárolni Muramasa boltjában, a vörössel a Kí energiát lehet tölteni, ami a Ninja Varázsláshoz kell, a Ninpokhoz, a kékkel pedig az életerő töltődik.
A főellenségek hatalmasak, rengeteg van belőle és a 360 verzióban lévő Fejezetek mellé kaptunk +3 fejezetet ami összesen 17 Chaptert jelent, egyenként a három új karakterrel, Momiji, Rachel és Ayane-vel lehet megoldani egy-egy feladatot. Bizonyos főellenségek ellen többször is kell majd harcot vívni, nem adják olyan könnyen magukat, nagyon erősek. Rachel Marbust hívja ki, Obabától Ayane szerzi vissza a Szemet és Tengu karmai közül Momiji menti ki Sanji-t. Ayane foglalkozását tekintve ku-no-ichi, azaz női ninja, Momiji a Hayabusa faluban él, Rachel pedig egy vagány szőke nő bőrszerkóban durva fegyverekkel aki valahonnan ismeri Ryu-t de a játékból számomra nem derült ki, hogy honnan. Rengeteg unlockolható dolog van a játékban :
Team Missions, ahol online valamely baráttal vagy ismeretlennel akár a CPU-val küldetéseket kell végrehajtani ilyenkor nem lehet fegyvert váltani harc közben és gyógyítani sem.
A másik a Chapter Select mód ami a legnagyobb kihívást jelenti : az összes fejezetet újra át kell játsszani akár Master Ninja fokozaton is és a legtöbb karmát kell összehozni, hogy a legjobb értékelést kapd a pálya végén, a mindenkori Leaderboardon pedig online lehet büszkélkedni az elért eredményekkel. És ez még nem minden : új kösztümök hozhatóak be minden játsszható harcosnak, rögzíteni lehet minden missziót amit vissza lehet nézni HDD-ről, sőt az összes fejezetek közötti bejátsszást is vissza lehet nézni.

A történet :

Elizébet, Dagra-Dai egyik szukája elrabolja a Hayabusa Ninják falvának legféltettebb kincsét, a Sárkány Szobort. Ennek segítségével életre tudják kelteni az Archfiend-t, akinek négy parancsnoka már rendetlenkedik a Földön : Volf a vihar démona, Alexei a villám uralkodója, Zedonius a tűz isteni uralkodója és nem utolsó sorban Elizébet a vér démoni istennője valamint Genshin a Fekete Pók Ninja klánjának vezére a játék során harcra hívják ki a Sárkány Ninját. A Sárkány harcosok voltak akik régen bebörtönözték az Archfiend-t, a történelem megismétli önmagát: Joe Hayabusa, Ryu apja nem mehet visszaszerezni a Dragon Statue-t mert Genshin a Fekete Pók Ninják vezére megtámadja a Hayabusa-falut és védenie kell. Ezért Ryu-nak nem marad más lehetősége, vissza kell szereznie a Sárkány Szobort.

A japán harcművészet iránti rajongásom bizonyítja, hogy van jópár ilyen stílusú filmem , pl. az Öt Ninja Elem, ami egy hatalmas Ninja film, de mély nyomot hagyott bennem a gyerekkoromban rengetegszer végignézett amerikai származású erősen B kategóriás Ninja filmek is. :-))

Ami mégsem tetszett : nagyon lineáris a játék és az egész az elejétől a végéig a harcból áll, sűrűn lehet menteni, felgyógyulsz harc után, de ennek ellenére még így is nagyon nagy kihívást jelent a játék de csak Mentor fokozattól, azt viszont unlockolni kell.
Továbbá amit már említettem, hogy a játékban a továbbjutás elég könnyű. A másik dolog ami mellett nem lehet elmenni az, hogy nagyon sokat tölt a játék de csak missziók előtt, valamint az, hogy a V-Sync néha nem működik tökéletesen mert meg-meg-törik a kép bizony néha, de ez nem jár semmilyen Fps csökkenéssel.


Értékelés :

9 pont
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
8. Pala  PlayStation.Community tag
2009.10.08. 09:45:49
LV3
Válasz 5. wallace üzenetére:
Egy fórumon azt olvastam hogy az USA verzioban sincs vér, csak a lila "köd".
Unbowed, Unbent, Unbroken.
7. xetron  PlayStation.Community tag
2009.10.07. 23:03:17
LV20
Válasz 5. wallace üzenetére:
végre valahára nekünk is megjön ,az usa ver akkor tudunk nyilatkozni ...
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
6. kobe  PlayStation.Community tag
2009.10.07. 22:11:47
LV11
mennyivel nehezebb/könnyebb, mint a Sigma?
mennyivel néz ki jobban?
mennyire nagyok a csöcsök?????
5. wallace  Dark Passenger
2009.10.07. 21:51:26
LV18
Az USA verzaban sincs ver??
2009.10.07. 21:45:42
LV3
hát a demo elkeserített de a plusz karakterek és fejezetek kárpótolni fognak mert ki nem hagyom az biztos.
ez van.. ezt kell szeretni ?!
2009.10.07. 21:18:30
LV9
Fasza kis osszefoglalot nyomtal!
Az elso reszt vegigtoltam, ugyhogy idovel ezt is vegig fogom.
Gyerekkoromban en is rajongtam a ninja filmekert.
Egyre erossen emlekszem. volt egy aranyszobor ami 3 reszre volt vagva. 1-1 kez es a felsotest. Na mindegyik resz egy ninjahoz kerult, akik kulonbozo szinu ninja ruhaban voltak. Akinel amelyik szobor resz volt az a testresze serthetetlen volt.
Es persze megkuzdottek egymassal...erre emlekszem a filmbol...
senki sem ültetheti babyt a sarokba!
2. Kyo  Szerkesztő / Admin
2009.10.07. 21:00:12
LV16
Én szemét dolognak tartom hogy odalett a sok vér, mert irtó jól nézett ki, de ez legyen a legkevesebb.
1. Beeblbrox  PlayStation.Community tag
2009.10.07. 20:35:53
LV3
Hát nekem nem tetszett sose a Ninja Gaiden, de ennek kipróbáltam a demóját és ha nem is most (túl sok játék jön) , de meg fogom venni.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV15
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
15718 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Dani
Fórumhozzászólások száma:
5694 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2273 db
Utolsó belépés:
2019.11.20. 20:14:15
Regisztráció ideje:
2008.10.20. 09:26:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea