PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

5 hozzászólás

2009.09.29. 12:27:18

Utolsó hozzászólás: Gulandro

2009.09.29. 21:22:15

Megosztás
Értékeld a blogot!
Érdekes, hogy vonzanak a filmadaptációk. Különösen úgy, hogyha az eredeti mű nem kedvencem igazán. Még érdekesebb, hogyha fejre is áll egy ilyen játék akkor sem kaphat jó értékelést senkitől. Igyekszem javítani ezen a tendencián.
Kellemes mennyiségű Batman témájú játék akad Playstation 2-re. a Lego mellett a Vengeance, Sin-Tzu is, amelyek érdekes játékok (mint a csúnya nők arca). Nem mindegyikük hiba nélküli, sőt. Azonban az első filmből készült és egyedülálló játék (a Dark Knightnak nem lett végül adaptációja) néhány rossz kritikánál többet nem kapott és ezzel kényelmesen lehelyezte mindenki gondolatban a rosszul sikerült darabok közé. Ez azonban koránt sincs így.

A játék kellemesen kezdődik, de az EA filmes darabok mind igen érdekes nyitánnyal bírnak. A James Bondok rögtön az akcióba dobnak, a Gyűrűk Urában még a menüig is egy seregnyi orkon kell keresztül vágnunk magunkat és itt is kellemes hangulatba kerülünk mire a tulajdonképpeni történet elkezdődik. Egy a filmtől eltérő eseménnyel kezdünk, mikor Batman először ered a Madárijesztő és bandája nyomába egy lángoló épületegyüttesben.

http://a248.e.akamai.net/f/248/5462/2h/images.gamezo...
Batman meglepetten vonja kérdőre a gengsztert.

Ami rögtön az elején nyilvánvalóvá válhat az az, hogy a játék nagyon szép. A szereplők amellett, hogy megegyeznek, de minimum hasonlítanak a filmbéli megfelelőjükre. A környezet és az ellenfelek is részletesek, még egy olyan pályán is ahol elvileg nem is lenne semmi látnivaló. A helyzet később még javul is, hiszen Gotham felhőkarcolói között vagy kikötőjében csatangolva a grafika kifejezetten gyönyörű. A város öble feletti köd látványa még sokáig kísértheti az erre fogékony játékosokat. Engem mindenképpen lenyűgözött.

A játékmenet sokrétű és változatos. Ügyességi feladatok megoldása mellett logikai feladványok is gyakran állnak majd közénk és a gonosztevők közé. Láncokon és csöveken fogunk mászni, elektromos dekóderrel gépeket törünk fel és álkulcsunkkal ajtókat nyitunk meg. Mielőtt azonban a játék átválthatna harci üzemmódba és ellenfeleink széttépésére koncentrálhatnánk bemutatkozik egy teljesen új játékelem amit még sohasem tapasztalhattunk ilyen formában.

http://cdn1.gamepro.com/screens/110047/45733-7-2.jpg
Készül az ijesztgetés terve a denevér koponyájában.

A játék történetének is fő témája a félelem. A kapcsolódó filmmé is egyébként. Erre a gondolatra főzték azt a játékmechanizmust, hogy ellenfeleink felett vagy mögött ólálkodva apró vagy helyenként nagyobb gesztusokkal a frászt hozzuk rájuk. Olykor egy-egy gőzszelep kibatarangozásával érhetjük el a kívánt hatást, de van amikor hosszasabb tervezgetés után majd a fél pályát ellenfeleinkre rombolhatjuk. Ekkor az idegesebbek elejtik tűzfegyverüket és máris reálisabb esélyek mellett ereszkedhetünk közéjük közelharcolni.

A harcrendszer nem rossz. Nem tökéletes vagy ilyesmi, de egyáltalán nem rossz. Több ellenfél ellen is van esélyünk ha ügyesek vagyunk, egyszerűbb kombók is a rendelkezésünkre állnak illetve az övünkből hajigálhatunk rájuk instant módon védelmüket megtörő gránátokat. Kétségtelen, hogy néha nem valami folyamatos az akció (ez az új mantra azt hiszem ebben a műfajban), de számomra kielégítő volt.

http://ps2media.ign.com/ps2/image/article/611/611327...
"Nevem Wayne, Bruce Wayne."

Külön kiemelném pozitívumnak az autós részeket amikor a tankkal pusztíthatunk mindent ami az utunkba kerül. Két ilyen pálya is van és megnyitható extraként külön is játszhatjuk őket a végigjátszást követően. Extra tartalom egyébként elég sok van, dokumentumfilmek és filmrészletek egyaránt. Ez gondolom akkor, amikor még sem jelent a film sokkal nagyobb vonzerővel bírhatott, de a lényeg az, hogy van ilyen is. Szavatossággal sajnos a játék amúgy nem büszkélkedhet, a két bő éjszakai játékkal felgöngyölíthető történet meglepően lineáris és nem sok minden veszi rá az embert az újrajátszásra.

Minden linearitása ellenére is azonban szerintem egy remek és fontos játék a Batman Begins. Az klasszikus akció és platform részeket, melyek az alap elvárások ebben a stílusban, remekül ötvözte az újkori(bb) rejtőzködős, orvtámadós játékmenettel amelyhez a zseniálisan kialakított, "félelem" alapú pályák egy különleges adalék lehet minden játékos számára. Egy kipróbálásra mindenkinek ajánlom aki anno kihagyta a rossz kritikák miatt.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.09.29. 21:22:15
LV2
Válasz 1. Spongya üzenetére:
Szegény vagyok.
4. wallace  Dark Passenger
2009.09.29. 21:00:32
LV18
Ez tenyleg egy jo jatek volt. 1szer. Masodjara mar nem alltam volna neki.
3. Spongya  PlayStation.Community tag
2009.09.29. 14:57:46
LV7
Válasz 2. Penge70 üzenetére:
Én ugyanezt mondtam. :)
Nekem is tetszenek az írásai és szívesen látnám a véleményét Ps3-as gémekről is.
2. Penge70  PlayStation.Community tag
2009.09.29. 13:52:09
LV22
Válasz 1. Spongya üzenetére:
nem baj az, hogy régi játékokról ir, nekem tetszik az irományai:)
1. Spongya  PlayStation.Community tag
2009.09.29. 13:37:09
LV7
Nem volt rossz játék. 1x simán fogyasztható darab.
Nem kéne neked már egy Ps3?
Ps3 játékokról is írhatnál teszteket. Néha olvaslak és szerintem jól írsz, csak az a baj, hogy 1000 éves Ps2 gémekről, amiken már jó régen túl vagyok/vagyunk.
VEGYÉL PS3-AT!!!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea