PlayStation.Community Blog ›› HUN_ter

3 hozzászólás

2008.11.02. 14:01:00

Utolsó hozzászólás: gamer94

2008.11.26. 22:41:53

Megosztás
Értékeld a blogot!
Szóval. A következő részlet a "Gyűrűkúra" c. könyvből lesz és a részlet onnantól kezdődik, hogy Frodóék találkoznak Bombadil Tomával. Ez a rész a filmekben nem volt benne, de az első könyvben igen. ENJOY!

Smafu nem jött rá rögtön, hogy ébren van már. Érezte ugyan, hogy valami puha, valami gumiszerű babrál a ruháival, de úgy vélte, ez is afféle álombeli kéjutazás, melyekhez hasonlóban odahaza gyakorta volt része. Ám egyszerre megbizonyosodott arról, hogy halk cuppogást hall, és hogy valahol -a kelleténél jóval közelebb- kelme hasad.
Szemei tágra nyíltak. Azon kapta magát, hogy meztelenül hever a fa tövében, s hogy végtagjait húsos nyúlványok szegezik a földhöz. Ide-oda rángatta hülye fejét, ordítozással felverte a többieket is, akikkel a növény hasonlóképpen bánt. Most -láss csodát- sóvárgó ümmögést hallatott, s egyre fokozta a szorítást. A herótok undorral vegyes rémülettel figyelték az aláereszkedő kacsokat, melyek végein narancsszínű, ajakforma virágok nyáladztak. Hányingert keltő cuppogással, nyeldekléssel igyekeztek megtapadni az utazók tehetetlen testén. A herótok tudták, hogy ebben a szentségtelen ölelésben nem maradhatnak sokáig életben. Utolsó morzsányi erejükkel segítségért üvöltöttek.
- Segítség! Segítség! -üvöltötték.
De nem felelt senki. A testes, narancsszínű virágok ott lebegtek felettük, vonaglottak és nyögtek a vágytól. Az egyik legteltebb "ajak" megtapadt Smafu hasán, és könyörtelenül szívni kezdte: a herót érezte, hogyan húzódik bőre a kehely középpontja felé. Azután, rémülettől elkerekedett szeme láttára, a szirmok visszhangos pukkanással szétváltak, látni engedték a mindeddig rejtőző merev fullánkot. Smafu, aki tudta, nem menekülhet, s társain sincs módja segíteni, irtózva figyelte a rángatódzó kelyhet: a növény felkészült a végső, a halálos lélekcsókra...
Ám még mielőtt a szörnyű kéjszerv végrehajtotta volna kimondhatatlan feladatát, Smafu felfigyelt. Mintha egy dal foszlányai jutottak volna füléig a messzeségből. S a dal mind közelebbről hallatszott! Tompa, el-elfúló hang dalolt, a szavakat Smafu alig-alig értette:

Vedd eztet! Elcseszted! Le a meszkalint!
Pfúj; ez hasis? Csarabab is? Meglásd, tönkrevág!
Jöjj le hát, árkon át, bokron át
Rakj félre pár pirulát
Itt a Vén Töm Benzedrínó!


Bár csaknem beleőrültek már a félelembe; a herótok minden idegszálukkal a dalra koncentráltak, melyet mintha egy mumpszban szenvedő kántált volna, ilyenformán:

Rajta, rajta, győzhetetlen fajta
Nem nyugszom, de lelkem rajta!
Belövök és kijövök, szemem forog, röhögök
Irula
Pirula Jaj de fura figura!
Tedd ide, tedd oda
A narkó lesz az oka!
Házam körül zöld a fű - mák ha érik, gyönyörű
Hasis lesz, de jobbat mondok:
Eztet nyeld be, nincs több gondod
Tuti hogy hat, baró gomba
Hülye leszel, mint a gomba
Huss!


Egyszerre egy rikító színeket viselő figura bukkant fel; hosszú haja, melynek állaga a hosszasan csócsált vattacukorra emlékeztette a szemlélődőt, vadul lobogott. Emberre emlékeztetett, de nem lehetett az, mert noha jó száznyolcvan magas volt, vaságyastul, koszostul sem nyomhatott többet ötven kilónál. Ahogy állt ott, karjai kis híján a földig értek. Öltözékének színei közt a tudathasadásos vörös éppúgy szerepelt, mint a pszichopatikus azúr. Pipaszárvékony nyakában tucatnyi kabala, középütt egy amulett, rajta egy tvelf rúna, a Kelvinátor. Az énekes szemei kigúvadtak, s oly véresek voltak, hogy kocsányon lógó, szalonnával borított squash-labdákra emlékeztettek leginkább.
- Assssszta leborult...! - trillázta a teremtmény, amint átlátta a helyzetet.

A könyv NAGYON jó, aki szereti a Gyűrűk Ura trilógiát, annak melegen ajánlom ezt a paródiát is! :)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2008.11.26. 22:41:53
LV2
ezt megszerzem az eredetit olvastam az jó volt jobb mint filmben
2. Johnny  PlayStation.Community tag
2008.11.02. 16:39:54
LV5
Ez tényleg egy nagyon jó paródia, én sokat röhögtem rajta :)
Hömpörö apor ündürüxi!
1. krissz88  PlayStation.Community tag
2008.11.02. 14:06:29
LV12
ez hasonlít a Sztárt Wársz? könyvekre:)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV26
Dark Soul
PSC Kredit
33593 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balázs Dávid
Fórumhozzászólások száma:
21183 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1965 db
Utolsó belépés:
2019.02.22. 07:17:52
Regisztráció ideje:
2008.09.29. 16:14:32
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID