PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

4 hozzászólás

2009.08.28. 09:44:53

Utolsó hozzászólás: Gulandro

2009.08.29. 00:57:15

Megosztás
Értékeld a blogot!
A mai hangulatomhoz híven egyik Top 5-ben szereplő animém játékváltozatáról szólnék és arról, hogy néha nem értem a kritikusokat.
A képpel ezúttal kicsit cseleznem kell, elnézést, mert nem találtam élvezhető méretet a nálunk is beszerezhető, PAL borítóból. A lényeg rajta van... nosza.

A Gungrave anime úgy ért engem anno mint égből lecsapó fémlándzsa az ágyékomba. Nem értettem én igazából mit is akarnak ezzel a mutánsos pusztítós lila cowboy kalapos animével. Sokáig mutattam ismerőseimnek az első részt és képedtek el sokan értetlenül. Aztán valamikor kíváncsiságból letöltöttem a második részt is és a következő három napban nem vettem fel a telefont...

A Gungrave olyan mély és emberközeli tartalmakat bemutató anime a bosszúról, szeretetről és álmokról amit nagyon nem láthattunk még. Főszereplője Beyond the Grave (Síron Túl) egy fekete mágiával és csúcstelechnológiával újraélesztett kiber-zombi aki felveszi a harcot a világuralomra törő maffia hálózattal. Azonban miféle titkok lappanganak a háttérben? Ki az a fehér hajú lány aki a hóban nehéz fémtáskát húz maga után és közben vérfoltokat hagy maga után? Hogyhogy Grave egykor a szindikátus legjobb bérgyilkosa volt és egész pontosan miért is nem beszél? Most nem leszek Spoiler, akit ez is érdekel nézze meg az animét és nem bánja meg.

Szóval mikor realizáltam, hogy hé, van egy PS2m akkor vegyünk rá Gungravet. Persze óvatos vagyok és végigolvastam néhány netes kritikát amik kedvesen leírták mint az esztelen pusztítás manifesztációját. Hmm, hmm...és akkor mi van? Két évvel az anime után is izgatottan helyeztem be a korongot és kezdtem el játszani. Igényes cgi videó, japán szinkronhang választható nyelvű felirattal (EZT A MEGOLDÁST AZÉRT FIGYELMÉBE AJÁNLANÁM A SOK SÜGÉRNEK OTT JAPÁNBAN) és cell shaded grafika ami az anime karaktereit mintázza igényesen. A történet néhány pontban eltérve, de hitelesen követi az anime utolsó háromnegyedében tapasztalható bosszúhadjáratot a mutáns-kiber-démonok ellen (élvezet leírni) és a befejezés úgy tér el az általam magasztalt animétől, hogy nem is haragudtam érte mert élmény volt. A harc izgalmas és adrenalin lüktető, maximálisan átérzem a két drabális pisztollyal pörgő forgó kiber-zombi hangulatát (ajánlott zene: Strawberries - Zombie) és nagyon király ahogy a hátunkon láncokkal átvetett fém koporsóból néha lángot fújunk vagy rakétát eregetünk...

Ezek után át kellene térnem a negatívumokra...emberek...nem találtam. Egy low budget játéktól ennyit kapni már szinte sok. Néha zavaró a PS2 hardver elégtelensége miatt a sötétből kapni be egy egy kósza rakétát, 6 óra alatt kivégezhető és semmi sem vesz rá az élvezeten kívül az újabb végigjátszásra, de mindezek nem számítanak akkor amikor egy olyan játékot kapsz amivel jól szórakozol akármilyen hangulatban és élethelyzetben. Nagyon ajánlom mellé az animét, különösen azoknak a kritikusoknak akik lehúzzák a játékot annak megtekintése nélkül.

Aki szereti az akció orientált játékokat amiknek van stílusa és hangulata szerezzék be, de ha kételkednek is, egy kölcsönzést megér mindenkinek aki nem idegenkedik a szórakozástól csípőből.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.08.29. 00:57:15
LV2
Válasz 2. GrayFox üzenetére:
Az általam írt blog bejegyzések egyik mozgatórugója, hogy az őszinte igazságot írjam le rögtön a játék befejezése után. Időközben megtapasztaltam mennyire nincs tolerancia másokban ilyesmivel szemben és igyekszem az újabb ismertetőimet kompromisszumos hangnemben megírni. Így született az az ígéretem is hogy nem írok nextgen játékról inkább.
2009.08.29. 00:54:53
LV2
Válasz 1. Reita üzenetére:
Maximálisan elfogult vagyok, nagyon szeretem a játékot és a hátterét képező univerzumot. Kérlek vedd azonban figyelembe, hogy ez egy három éves "cikk" és azóta a DMC3-as írásomban illetve a Gungrave Overdose ismertetőben igyekeztem újrafogalmazni a gondolataimat a két sorozattal kapcsolatban.
2. GrayFox  Szerkesztő
2009.08.28. 20:37:48
LV9
Ez egy full középszintű gém, a DMC-t meg eléggé lehúztad a MGS2-vel egyetemben. Háááát...
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
1. Reita  PlayStation.Community tag
2009.08.28. 10:39:15
LV17
"Ezek után át kellene térnem a negatívumokra...emberek...nem találtam." - ez kicsit nem volt elfogult? ( ha már a DMC-vel egy szintre hozzuk )
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea