PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

2 hozzászólás

2009.08.28. 09:15:28

Utolsó hozzászólás: kurogane

2009.08.28. 10:39:20

Megosztás
Értékeld a blogot!
Zone of the Enders - "...ki mechel száll fölé, annak térkép e táj..."

Az MGS2-vel párhuzamosan adták ki a Metal Gear Ray főszereplésével játszódó meches, sci-fi, akció játékot. A legtöbb kritika szerint nagyjából arra fogunk róla emlékezni, hogy a Konamis "nagyágyú" előtt vele együtt adták az MGS2 demó verzióját. Azonban hajlamos vagyok pozitívan csalódni az ilyen véleményezések után...
Láttam anime sorozatot és hallottam a játék második részének a betétdalát, mindkettő nagyon tetszett (ha valakinek megvan a második rész gondoljon rám...kipróbálnám :D ). Amúgy is nagyon szerettem volna rég egy jó nagyrobotos játékot, de sajnos a Gundam és Batman franchise is ugyanabban a betegségben szenved: nem képesek élvezhető játékot készíteni hozzájuk, pedig akad kismillió... PS2-re megvolt a Federation vs Zeon is, de hamar túladtam rajta. Így igen nagy reményekkel indítottam a Zoe-t...hátha lesz valami.

Lett is...sőt. A történet kísértetiesen hasonlít (ejtsd ugyanaz) a Gundam alaptörténeteihez. Egy semleges űrkolónián az aktuális űrháborúban résztvevő felek egyike egy minden eddiginél hatásosabb fegyvert fejleszt ki és a másik fél ezen felbuzdulva nekilát feldúlni az amúgy békés meg politikailag neutrális közeget. Természetesen ekkor előkerül egy tizenéves és a háborús dráma elől menekülve (egy lezúduló fémtárgy megöli a barátait) egy félreeső hangárban várakozó harci mechben keres menedéket ami (lepődjünk meg) aktivizálódik és a kisfiú rendelkezésére áll. Innentől a cél a várost megszálló erők likvidálása és a robot visszajuttatása gazdáihoz. ez egy elég stabil alap, mert vagy 30-40 komplett anime sorozat és mozifilm építkezik ebből...

In medias res csatlakozunk a történethez ami igen sokkoló élmény...mert a grafika nagyon jó és nagyon élvezetes az irányítás. A harc szórakoztató (szerencse, sokat fogunk), a hangefekktek és a zene a helyükön, az átvezetők pedig nagyon aranyosak a két kisgyerek és a szenvtelen számítógép között ... és tényleg, nem lehet abbahyagyni... a területek között egy 3Ds térképen bolyongunk, ami a város látképe alattunk és a kolónia üvegteteje felettünk, mi pedig a magasból lecsapva (sirály kis átvezető) érkezünk az aktuális "büntetés" helyszínére. A főeelenfelek elleni harc nagyon jó, hatalmas mechanikus dögökkel zúzúnk, aki knálunk is nagyobbak és a hangulatot csak növeli mikor a lakóházakba csapódva azok összeomlanak vagy felrobbannak.

Az egyetlen negatívum az, hogy a játék annál a pontnál ér véget, nagyjából egy 5 órás menet után, ahol igazából kezdődnie kellene a történetnek. De ehelyett kapunk egy creditset és néhány bónusz tartalmat aztánk zedhetjük előlről... Ennek nyílvánvalóan az volt az oka, hogy mindenképp az MGS2 előtt kellett megjelennie mert akkor semmit sme ér a Metal Gear Ray-es kameo szereplés...meg a demo. De még így sincsen okunk panaszra mert elmondhatjuk, hogy egy régen várt adósságot pótoltak be a Konamiék, mert jó meches játékból nagyon kevés van.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. kurogane  PlayStation.Community tag
2009.08.28. 10:39:20
LV6
Kedvenc játékaim közé tartozik . Engem egyedül a mezei ellenfelek száma zavart ( volt vagy 4 féle ) .
Ja és Jehuty leveri az összes mecha-t .
1. Exinor  Velociraptor
2009.08.28. 09:23:09
LV11
Ezt a játékot én is elkezdtem, és tényleg nagyon jó, csak meghalt a ps2 és így...

Nálam a Meches játékoknál az Armored Core viszi a pálmát és az irányítás is egyre jobb, ahogy halad a sorozat (az elsőknél szörnyü volt, de meg lehetett szokni).
SKILL: Low◄╣═══════▓═╠►High
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea