PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

1 hozzászólás

2009.08.28. 09:00:43

Utolsó hozzászólás: Siela

2009.08.28. 09:27:35

Megosztás
Értékeld a blogot!
Drakengard 2 - sárkányfi ágálása az elmúlás ellen...

Magamtól biztos nem szereztem volna meg, de egy ismerősöm rábökött a borítójára, hogy ez biztosan jó lesz és mivel nem volt ellenvetésem hamarosan részese lettem Nowe és társai utazásának a konzolvilágban.
Nagyon szeretem a sárkányos játékokat és sajnos nagyon kevés alkalmunk van egy-egy ilyen mesebeli lény nyergébe pattanva újabb és újabb kalandokat élni át. Így a Drakengard 2 doboza elég meggyőző volt, hogy beruházzak rá. az hogy ez is egy Square Enix termék csak a játék közben derült ki. Pozitív és negatív jelek révén egyaránt. Talán az rpg-kre szakosodott játékcégek nem kellene, hogy akciójátékokat készítsenek és vica verza...

A Drakengard történetével az első rész normál, elsőként látható befejzését szövi tovább történetével, ami egy sárkány által felnevelt fiú (Nowe, beszélő név) és a világot lezáró öt mágikus pecsét körül forog (meg persze van itt gyönyörű szőke lány, szerelmi háromszög, vasálarcos és démonsereg is, de ez szinte kötelező). Utunk során emós és ifjú hősünk jó sok mindent elbarmol, ami betudható világlátatlánságának és a régi világból visszamaradt felszín alatti konsőirációknak. Bár az első részt sokat játszott gamerek lightosnak találhatják a történetet, de véleményem szerint tartogat annyi fordulatot és mélyésget, hogy végigjátsza miatta az ember újra (újra és újra, ha mind a három befejezést látni akarja egyszer :) ).

A játékmenet elég izgalmas alapvetően: vagy egy Dinasty Warriorsos részben gyalogszerrel pusztítjuk az ellent négy lehetséges karakterünk valamelyikéval vagy Legna, a sárkány négy alakja közül egyikkel ritkítjuk a magasban szárnyaló gonoszt. Ez aaddig jó is amíg tart az újdonság varázsa, de a pályák nagyon hamar változnak hosszú és tágas folyosók által összekötött nagyobb termek lineáris "labirintusává" amiken az áthaladás is unalmas, nemhogy a szembejövő 200 egyforma ellenség elpusztítása. (ehhez hozájárul, hogy nem vagyok DW rajongó...) Ezzel a fő gond talán az, hogy a főellenség harcokat is az alapján érezzük unalmasnak vagy izgalmasnak hogy gyalogszerrel, sárkányháton vagy kombinálva kell helyt állnunk. Míg az első variáció frusztrálóvá válik egy idő után (hiányolom a csapattársaimat mellőlem), a második az egyre vaduló ellen és az állandó terep (hegyek felett az ég) a játék második felében ugyancsak idegesítő magaslatokat ér el, de a harmadik verzió már sokkal életrevalóbb ás szórakoztatóbb, érdekes módon ahol ilyesmrie szorulunk még a pályatervezés sem olyan amatőr mint a többi pályán (pl. király a harc a vízduzzasztó felett).

A játék grafikája nagyon szép, amit sajnos ritkán tapasztalhatunk majd, mert a főszereplőkön kívül minden és mindenki elnagyolt kissé (nagyon). A különböző szereplők megjelenését a Sqaure nevével fémjelezhetó minőségű CGI videók szinesítik amikből kevés van ugyan, de cserébe azok nagyon rövidek. Ezek a játék leginkább átérezhető és legjobb részei, köztük személyes kedvencem ami ezennel minden idők legjobb átvezető videója lett (ld. melléklet). A zene kellemes aláfestést nyújt, de az utolsó harc kivételével nem olyan emlékezetesek, az azonban még tovább emelte az epikus és drámai küzdelem értékét a harcnak.

Nagyon tetszett ez a játék, gondolom sok más hozzám hasonlóan sárkányrajongónak tetszik majd, akiknek bátor szívvel ajánlom, de akik egy akciójátékra számítanak, jobb ha ezúttal sem a Square Enix név alatt keresik azt. Én is csak a nagyképernyős tévére váltás után éreztem annyi lelkierőt, hogy egy hosszabb és unalmasabb rész után hónapokra (!!!) félretett Drakengard 2 végére pontot tegyek. Mindezzel eggyütt is a PS2 történetének talán legkülönlegesebb történetének lezárása a D2, fájlalom, hogy az első része beszerezhetetlen a számomra...

Melléklet:
átvezető videó:
(SPOILER!)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.08.28. 09:27:35
LV1
Jobb mint az első rész... már csak a zenéje miatt is, ott ugyanis 10 perc után idegbajt kaptam tőle és lehalkítva játszottam vele.

Basszus, a script még mindíg nincs befejezve :/
Most érnék ahhoz a részhez, ahol kicsit rébuszokban elmondják Nowe születését.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea