PlayStation.Community Blog ›› persuid

9 hozzászólás

2009.08.24. 18:02:34

Utolsó hozzászólás: xetron

2009.08.25. 14:44:34

Megosztás
Értékeld a blogot!
A Shin Megami Tensei sorozatot azt hiszem nem kell bemutatni a JRPG stílus kedvelőinek.A fősorozat és ennek mellékszálai egyre sikeresebbek mind a játékosok,mind a kritikusok körében.Ez főleg a PS2-őn újjáéledő Persona sorozatnak köszönhető,amely sok játékossal ismertette meg a SMT világát és sokan-beleértve jómagamat is-egyre mélyebbre ásták magukat ebben a misztikus,démonokkal teli világban.

Tesztalanyunk,a Devil Summoner sorozat elődje a Soul Hackers még PS1-en jelent meg anno,majd a Persona-hoz hasonlóan ez a sorozat is PS2-őn éledt újjá.
A 2006-ban kiadott Devil Summoner :Raidou Kuzunoha vs the Soulless Army sok újdonságot hozott a SMT világába.A legfőbb változás az hogy itt a harcok valós idejűek,szemben a SMT többi szálának részeivel.A harcokban-A Nocturne-hoz hasonlóan-a fő karaktert különböző démonok segítik.Az első részben a démonokat még úgy vehettük fel a csapatba,hogy miután megtámadtuk a gyenge pontját,a négyzet gomb villámgyors nyomogatásával kényszeríthettük őket Raidou démontartójába.
Ugyanis Raidou Kuzunoha nem más,mint egy detektív,aki démonidéző is egyben.Az ő feladata túlvilági segítőtársaival kinyomozni egy-egy ügyet és így haladni előre a történetben.
A történetben amely nem akármilyen környezetbe és idősíkba van helyezve,ugyanis az 1920-as évek Japánjában járunk és ez nagyon megdobta a játék hangulatát már az első epizódban is.
Mindent összevetve az első részt remek ötletei ellenére sokan fogadták fanyalogva,és sokan tartják a SMT világ "leggyengébb láncszemének".Ennek fő oka a rövid játékidő(20-25 óra alatt már végigtolható a játék),és a harcok monotonitása volt.

Elérkeztünk 2009-be és megjelent a folytatás a Devil summoner 2:Raidou Kzuznoha vs King Abaddon...PS2-őn.Mindenki azt hitte hogy a Persona 4 lesz a búcsúdala a legendás konzolnak,de nem.A DS2 vette megára ezt a szerepet és sajnos ezzel a húzással ki is került mind az írott sajtó,mind a játékosok szemszögéből.Ezért is döntöttem úgy ebben a tesztben megadom a tiszteletet ennek a játéknak, amely a mai "látványgeneráció" részére már nem vonzó.

Szóval itt az új Devil Summoner és rengeteg változás történt a játékban,és mind-mind pozitív változások!Valahol olvastam hogy ez a rész akár a Devil Summoner 3-at is viselhetné,és ez tényleg így van!
Na de vágjunk bele az ismertetőbe!
A játék elején máris betölthetünk mentett állást az első részből,amely jó kis bónuszokkal jutalmaz meg minket.Raidou maradt természetesen a főszereplő és az első epizódban megismert világ nagy része is újra bejárható.Ismerős szereplőkkel is összefuthatunk persze.
Említettem a változásokat...nos,az egyik legfontosabb hogy vége az ujjzsibbasztó gombnyomkodásnak a démonok felvételénél...ugyanis visszatért a Nocturne-ben és a régi Persona-ban már jól bevált beszélgetős-egyezkedős rendszer!Hogy ez mit is jelent?Csaták előtt megszólíthatjuk a démonokat,beszélgethetünk velük,és ha elnyertük szimpátiájukat, a dumcsi után némi tárgy,életerő vagy pénz ellenében csatlakozhatnak hozzánk és segítenek minket a harcok során.Persze csak tőlünk gyengébb démonokat lehet "besorozni".Egyébként a már tarsolyunkban lévő démonok segíthetnek is új társaik felvételekor:mindegyikőjüknek van egy sajátos személyisége és ezt használva könnyítik meg munkánkat.

További újítás hogy most már nem egy,hanem rögtön két démon segít minket a csatákban.Ez látványilag is megdobta a harcok hangulatát,sokkal pörgősebb lett minden.Ez köszönhető annak is,hogy ebben a részben Raidou rengeteg új mozgáskombinációt kapott,el tud gurulni támadások elől,védeni tudja démonjait,és ami még előnyös,most már nem kell mindig töltényeket vásárolni,végtelen municióval rendelkezünk.
Természetesen démonjaink nem csak harcokban csatlakozhatnak...itt jön képbe az első részből már ismerős Gouma-den és Victor,az őrült tudós.Ő tudja fuzionálni a démonokat és mivel itt a számuk több mint 150,a lehetőségek száma szinte végtelen.Vannak speciális fúziók amelyek csak bizonyos körülmények közt jöhetnek létre(érdemes figyelni a holdfázisokat...),ilyenkor Victor különböző-a játék során összegyűjtött ékkövekből-kér hármat.Ha mindhármat oda tudjuk adni,igen erős démonok születhetnek.Ezenkívűl vannak démonok amelyek csak mellékküldetések által szerezhetők meg.

S hogy ez hogyan történik?Nos,a nyomozóirodába(ahol még pihenni is lehet,feltöltve energiánkat) ügyfeleink-főleg NPC-k,de akár démonok is-különféle kéréseket,kinyomozni való eseteket küldenek,persze csak miután beszéltünk velük.Ezekből összesen 100 darab van,a legtöbbje szimpla fetch quest,de van ahol szuperjó démonokat szerezhetünk be illetve a fegyvertuningoláshoz nélkülözhetetlen alapanyagokat találhatunk.

Igen,ez is újítás,a fegyverfejlesztés.Az első részben démonokat kellett ehhez feláldoznunk,itt viszont az általuk a csatákban elejtett alapanyagokból lehet ezt megvalósítani,ami szintén Victornál történik.Néhány alapanyag iszonyú ritka,van hogy csak egy-két darab van a játékban belőlük,ezeket roppant nehéz megszerezni,van hogy a már említett mellékküldetéseket kell megcsinálnunk.

Persze más dolgokat is gyűjtögethetünk a játékban,érdemes rámenni az antik cuccokra(szobrok,díszművek,kelyhek,vázák),ezeket eladva ugyanis sok pénzhez juthatunk,ami igen fontos,lévén hogy szinte minden pénzbe kerül,még a világtérképen történő utazás is,nem is beszélve a fegyverfejlesztésről...nagyon ritkán van hogy egy RPG-ben nincs pénzem folyamatosan,na ez a ritka kivételek egyike volt...még szerencse hogy a démonfúzió ingyenes.

Fontos hogy a játékban párbeszédekkor gyakran kell dönteni válaszadáskor a különböző lehetőségek közül.Ezek nagyon fontos döntések,a kontroller egy lágy berezgéssel jelzi is.Ezek a játék végét befolyásolják.Három féle befejezés van:chaos,law és neutral.Azt hogy éppen melyiken vagyunk,Raidou ikonjának mozgásából lehet megtudni a világtérképen,ha óramutatóval egyező a forgása,akkor law,ha ellentétes,akkor chaos,ha csak billeg ide-oda akkor neutral.Ezt érdemes figyelni a játék során.

A történetet nem spoilerezném szét,rendben van,jók a karakterek is,szerethetőek.A zenét Shoji Meguro szerezte és eszméletlenül jó lett,a metalosabb témáktól(battle zenék) a jazzes részekig minden van itt.A grafika Kazumi Kaneko nevéhez fűződik,többet azt hiszem nem is kell mondanom...művészi munka.

Vannak hibák is persze.A legfontosabb:2009-ben elég szokatlan hogy egy játékban nincs szinkron...de meg lehet szokni.A Tento labirintusok eléggé elnagyoltan vannak megrajzolva és elég idegesítő,könnyen eltéved benne az ember.Nagy szívfájdalmam még,hogy az angol verzióból kihagytak egy jó kis mah-jongg mini játékot,nem értem miért...

Összességében ez egy nagyon jól sikerült játék,nagyságrendekkel jobb elődjénél,és biztos vagyok benne hogy nem okozhat csalódást sem a SMT sem a JRPG stílus kedvelőinek a körében.

Pontszám:9
http://www.youtube.com/watch?v=P4bIeJZoeCI
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
9. xetron  PlayStation.Community tag
2009.08.25. 14:44:34
LV20
Válasz 6. persuid üzenetére:
Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs. The Soulless Army én ezt láttam mostanában . de nem tom nem akarok fölösben mindent megvásárolni .
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
8. Kyo  Szerkesztő / Admin
2009.08.25. 10:40:53
LV16
Köszi. :)
7. CountofHell  PlayStation.Community tag
2009.08.24. 23:38:04
LV15
Smt Ds 2 is egyike azon ritka Ps2 -es játékoknak amik rendszerint alul lettek pontozva és szinte minimális vagy semmilyen figyelmet nem kaptak.
Én most nem J-rpg, de szintén két ritka Ps2-es játékot szereztem be, amiket várok, hogy megkapjak.
PSN - CountofHell_HUN
6. persuid  PlayStation.Community tag
2009.08.24. 21:51:41
LV3
Válasz 5. xetron üzenetére:
Az első részt?
Mert csak az jelent egyelőre meg EU-ban.
Kétezerért mindenképp érdemes próbát tenned vele!
Anri,you are the breast...I mean the best
5. xetron  PlayStation.Community tag
2009.08.24. 20:44:25
LV20
ezt láttam 2e ért boltban ,érdemes megvenni ?
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
4. persuid  PlayStation.Community tag
2009.08.24. 20:01:58
LV3
Válasz 3. EmThor üzenetére:
Szívesen!
Az Atlus kihozta EU-ban a Persona-kat is,szerintem ezt is ki fogja!

Úgy éreztem "tartozom" a játéknak ezzel,mert sehol nem volt ismertető róla Magyarországon,de egyébként sem foglalkoztak vele túl sokat,lévén hogy PS2-őn jött ki...
Anri,you are the breast...I mean the best
3. EmThor  PlayStation.Community tag
2009.08.24. 19:55:06
LV12
Válasz 2. persuid üzenetére:
kispesten a saturnban a kezemben volt nemrég, lehet még ott van, lesz időm + kedvem elugrok megnézem;

tényleg kösz ezt a leírást, elolvastam a review-kat, bújtam youtube-ot, igazán jöhetne már itt is, pal ps2-m van, másképp' nem megy :D
2. persuid  PlayStation.Community tag
2009.08.24. 19:42:03
LV3
Én is bízom benne!

Amúgy én pont az 576-ból rendeltem meg az előző részt,a Soulless Army-t nem is olyan rég,lehet hogy épp az volt az utolsó...:(
Anri,you are the breast...I mean the best
1. EmThor  PlayStation.Community tag
2009.08.24. 19:39:51
LV12
köszi a leírást, PAL területen is remélem megjelenik.

az első rész pár hónapja még 576 boltokban kapható volt, de most már nem látom, gondolom a megmaradt példányokat ilyenkor elküldik valahova... és nem kapni sehol :(
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV3
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2426 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Urban Istvan
Fórumhozzászólások száma:
333 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
381 db
Utolsó belépés:
2018.12.31. 10:09:36
Regisztráció ideje:
2008.10.09. 12:37:29
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea