PlayStation.Community Blog ›› antaru

4 hozzászólás

2008.10.31. 13:16:28

Utolsó hozzászólás: antaru

2008.10.31. 13:47:50

Megosztás
Értékeld a blogot!
A napokban volt pár video és kép erről a PSP-s rpg-ről az oldalon, be kell vallanom, hogy rögtön megtetszett, ezért utána is néztem kicsit az interneten.

Furcsamód a játék már 23-án megjelent Japánban, de a heti eladási listának is sajnos csak a 23. helyét tudta megszerezni. Ez annyit jelent, hogy nagyon kevés ment el belőle. Ettől függetlenül még nem kell arra gondolni, hogy minőségileg is silány darabról van szó. Az eladásokat hátrányosan befolyásolhatta az, hogy ez egy koreai játék, ami nem volt igazán marketingelve, azaz szinte semmi info nem volt róla korábban, mellesleg névtelen frencsájz és ma már a japánok is warezolnak azért.

Ilyenkor nincs mit tenni, ki kell próbálni a demót. A japán PSN-en is fent van, de bevallom, hogy én az egyszerűbb megoldást választottam és lehúztam egy megosztó oldalról. Az egész kb. 25 Mbyte, nem nagy tétel, gyorsan lejött.

A demo egy puritán barlangrészre korlátozódik, de ez alapján és a neten talált mozgalmasabb városi screenshotok láttán, nem félek a grafikától. A maga nemében - vagyis a pixeles, sprite-os vonalon ez nagyon szép és éles. A karakterek animációja is rendben van, a rajzok pedig leginkább a Busin - Wizardry Alternative képeire emlékeztetnek, azaz nagyon szépek, és a főszereplő Kiliant leszámítva, a többiek nagyon coolan néznek ki. Henson, kifejezetten laza mágus, Spinel, az elf spiné pedig egész szexi, más amennyire egy halom pixel erotikus lehet. :)

Összességében amolyan zöldfülű kalandorcsapatot alkotnak, s kinézete ellenére még Kilian is szimpatikus. Igazi kis tökfej paladin, aki bizonyítani akar, de elbaltázza a dolgokat.

Így, korosodó játékosként kifejezetten tetszett az, hogy nem valami technopunk-disco-emo-izét nyomnak a képembe, hanem a rég látott high fantasy-t, vagyis az eredeti összetevőkből építkeznek. Elfek, manók, lovagok és csontvázak, páncélban és lovon, nem zselézett hajjal, gördeszkán.
A harcrendszer is a jó öreg, kitaposott ösvényt követi: SNES-es Breath of Fire féle felállásban, menüs, körökre ösztott harcrendszerrel.
A harcok nem véletlenszerűek, az ellenfelek ott mászkálnak a képernyőn és ha nem fedezik fel a csapatot, mielőtt hozzájuk érünk, akkor megelőző támadással kezdődik a csata.
Ami különleges az a critical hit rendszer: támadásnál időnként felvillana a critical felirat, ha ekkor sikerül időben megnyomni a kört, a karakter még egyet odasóz, akár mágiával is.

Sajnos a rendelkezésre álló barlangrészben tartalmi, történeti oldalon szinte semmi sem került elő, a néhány beszélgetésből annyi derült ki, hogy ez egy könnyedebb hangvételű, poénokkal telepakolt játék, ami nem filozófiai kérdéseket boncolgat.

Mindez persze még mindig nem volt elég, felugrottam a japán fórumra, megnézni, hogy mit írnak róla azok, akik megvették.
Pozitívum, hogy bárhol lehet menteni, nem csak mentőhelyeken.
Viszont csak három mentési slotot enged a game, ezért azok, akik minden érdekes helyen generálnának egy save fájlt, jobb lesz, ha előkészítik az usb kábelt és a pc-t az archiváláshoz.
Heh, hál' Istennek nem vagyok ilyen, a három nekem eggyel több is, mint elég ahhoz, hogy ne legyen gubanc, ha véletlenül felkészületlenül hatolok be egy dungeon-be.

A töltések hossza még a tűréshatáron belül van, de azért néha idegesítő, ahogy az UMD-n keres a fej, azzal a gííííkóóó-gííííkóóó hanggal.

Amit negatívumként említettek meg eddig az annyi, hogy a borító komoly hangvételű játékot sejtet, de valójában nagyon könnyed párbeszédek vannak benne. Ez persze csak akkor negatívum, ha valaki utólag lepődik meg azon, hogy nem azt kapta, amit várt. A másik dolog, hogy a karakterek mozgási sebessége alacsony, vagyis lassan gyalogolnak, de ez sem tart örökké, szerezhetők varázstárgyak, amivel ez orvosolható.
Végeredményében: a véleményekből az tűnik ki, hogy ez egy régi időket (SNES, PS) idéző rpg, nem világklasszis, de nem is rossz. S mivel nagyon rég nem volt már ilyesmi, sőt mi több, rpg-ből hiány van a piacon - érdemes beszerezni.
Feltéve, hogy nem taszít a grafika.

Nálam befutó, vagyis ha nem túl drágán hozzájutok, akkor mindenképp kap egy esélyt, de nehezen tudom elképzelni azt, hogy angol nyelven is megjelenjen majd a játék. Bár azáltal, hogy a Sega a kiadó, erre mégis van azért némi esély.
Nem ártana a játékfelhozatalnak, az tuti.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. antaru  PlayStation.Community tag
2008.10.31. 13:47:50
LV4
Válasz 3. persuid üzenetére:
Budapesten van pár koreai étterem, ha betévednél valamelyikbe ezt kérd, ne a polipos rántottát. :D
Nem is olyan drága, európai ember számára is teljes mértékben ehető anyagokból van és pont olyen jól néz ki, mint a képen.
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
3. persuid  PlayStation.Community tag
2008.10.31. 13:42:51
LV3
Válasz 2. antaru üzenetére:
Mókás neve van...:)
De jól néz ki.Hiszek neked hogy finom.:)
Anri,you are the breast...I mean the best
2. antaru  PlayStation.Community tag
2008.10.31. 13:36:08
LV4
Válasz 1. persuid üzenetére:
Ez még kiderül.
De talán annyira nem rontották el. :)

Ha nem lesz jó, akkor marad a bibimbap, mint koreai jóság. :D
(Zöldséges, rizses kaja tojással, nagyon finom)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons[...]
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
1. persuid  PlayStation.Community tag
2008.10.31. 13:30:25
LV3
Hát,a koreaiak egyszer már okoztak csalódást a Magna Carta-val,de elolvasva a leírásodat ez a játék jó lehet.Nekem tetszik az ilyen stílusú grafika,a körökre osztott harcról nem is beszélve...:)
Ha még jól meg van pakolva titkokkal,mellékküldetésekkel,mini-játékokkal,ez nagyon jó játék lehet...
Anri,you are the breast...I mean the best
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV4
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
7830 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
antaru
Fórumhozzászólások száma:
166 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
790 db
Utolsó belépés:
2015.08.08. 09:52:46
Regisztráció ideje:
2008.10.02. 15:26:23
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea