PlayStation.Community Blog ›› antaru

35 hozzászólás

2009.08.12. 22:53:10

Utolsó hozzászólás: Oldern

2009.08.24. 15:52:45

Megosztás
Értékeld a blogot!
Avagy hogyan adta el magát nekem a Batman Arkham Asylum a játszható demóval.

Könnyedén és gyorsan.
Mert a demó pont annyit és olyasmit mutat, amivel felkelti minden Batman története iránt Christian Bale-en túl is érdeklődő figyelmét. Mert a pozitívumok és negatívumok mérlegelése közben az eddigiek alapján bőven a jó irányba billen a mérleg.

Negatívumok/dilemmák:
-Gumiból vannak a karakterek, főleg Harley, akire kár volt ráadni ezt a ribanc kosztümöt.
-Batman sétálva kitakarja a képernyőt, futva már lehet tőle látni, de szűk terek esetén gyakran nekimegy az ajtófélfának.
-Semmit sem lehetett látni a megszellőztetett újdonságból, vagyis abból, hogy az ellenfelek összcsinálják magukat Batman láttán. Ennek valóban így kellene lennie, azt vártam volna, hogy legalább akkor, amikor négy hétköznapi (értsd: nem kosztumös rosszfiú) támadóból három padlóra megy, akkor a negyedik már meneküljön vagy könyörögjön.
-Az előbb említett alap ellenfelek ikertestvérei egymásnak, pedig ez nem a Clone Wars
-Milyen lesz a harc? A közelharccal nem volt gond, de a nagyobb terepeken, ahol lőfegyveres ellenfelek voltak, a ját�k leginkább a Tenchu-ra emlékeztetett. Érdemesebb volt elbújni és puzzle játék módjára megoldani a feladványt, vagyis eldönteni, hogy milyen sorrendben, milyen időzítéssel érdemes kiiktatni az ellenfeleket az árnyékból. Megoldják-e ezt ügyesen? Egyáltalán mekkora lesz az elmegyógyintézet, ha már a demóban ellőnek egy ekkora teret? (Nem nagy tér, de bolondok házához képest már kész amerikai megyei börtön, párszáz fős befogadó kapacitással, ha ezt a trendet követi végig a játék)
-Élvezetesek lesznek-e a bossfightok? Pont Killer Croc Mutáns Miklós megjelenésénél ér véget a demó, ami olyan szempontból jó, hogy felkorbácsolta az érdeklődésemet, de nem tudtam meg, hogy bossfightban mennyire ügyesek a fejlesztők. Ha Croc ilyen gyorsan előbújik és le is győzhető, illetve ha követi a játék a képregényt (nem emlékszem, de volt benne vagy hét ellenfél), akkor nem lesz hosszú. Felmerül az a kérdés is, hogy oldják meg a végét, hiszen Croc valahogy keményebb bossnak tűnik, mint amilyen Joker közelharcban valaha is lehet.Remélem nála már inkább valami elmejátékra is sor kerül, nehogy az legyen, hogy két óráig kell majd bokszolni vele.
-Mit tartogat még a detektív mód? Van-e értelme annak, hogy látható a szereplők lelki/fizikai állapota?
-Már az első pillanattól kezdve egyértelmű, hogy a játék szakított a képregény alapfelütésével ("Batman gyere Arkhamba, vagy baj lesz a páciensekkel, jajj épp kiszúrtam az egyik lány szemét ceruzával"), de vajon a "mondanivaló" része megmarad-e, vagyis minden annak érdekében történik-e, hogy Batmant berántsák az őrületbe? (Vajon egy kezemen meg tudnám számolni, hogy rajtam kívül hányan olvastak a képregény verziót itt az oldalon vagy elég egy-két ujjam is?)
-Ugye nem az lesz végig, hogy menni kell a folyosón és Joker időnként kinyit pár ajtót, megadva ezzel az egyetlen lehetséges útvonalat?

Pozitívumok:
-Ez a Batman az igazi, képregényes Batman. Úgy néz ki, hogy egy rajongó attól összecsinálja magát. Nagyjából ott vagyunk, ahol a képregény volt annak idején, megvan Oracle is. Valszeg teljesen esélytelen, de nagyon örülnék, ha megjelenne a kis bevarrt álarcú Batgirl is (Cassandra), mert olyan érdekes karakter-kapcsolatot még nem nagyon láttam, mint amilyen az övé volt Batmannel. (Néma, gyilkolásra kiképzett "agymosott" volt, akit Batman maga mellé vett, ő pedig nem pont az apát látta benne, sokkal inkább a tökéletes hímet.:)
-Karakter bio, adatbázis, ami frissül, Joker esetében remek kis hangulatfokozó terápiás beszélgetésekről készült felvételek is meghallgathatók, remélem a többi kezeltnél is meglesz ez, ilyen minőségben.
-A hétköznapi ellenfeleknél kellemesen volt balanszolva Batman erőfölénye. Ezt így kell. Meg tudok őrülni a Marvel szuperhősös játékoktól, amelyekben az élő fém óriás kolosszus, a harcművész és kés a vajban Wolverine vagy Vasember számára pont annyi ütésből tart elintézni egy bankrablót, mint a normál erejű Küklopsznak és társainak. Batmannek nincs szuper ereje, de ha már szinte az összes létező harcműveészet mestere, akkor annyi jár, amennyit a játékban kapott. (Counterek, gyors kiütések).
-Arkhamban játszódik a történet és fel akarom fedezni Arkhamot. Ki nem? (Ez egyben dilemma is, mert volt pár felesleges szoba, pedig sokkolóan izgalmas kezelőtermekre van leginkább szükség)
-Az eddigiek alapján meglesz az őrület. :) Már csak pár vigyorgó áldoztatra van szükség ahhoz, hogy el is higgyem, Joker tényleg "nem viccel".

Halál a korhatárra.
(Batmannél legalábbis:)

Megszámolhatnám, de látszik, hogy most is több a kétségem, mint aminek örülök, de aminek örülök az már most jó, a kétséges dolgok pedig még szintén elsülhetnek pozitívan. A demó ügyes volt, ki tudja, ha belemegy valami boss-harcba, akkor elmegy tőle a kedvem, mint a Ghostbusterstől.
Kemény ősz lesz, válogatni kell, de az Uncharted mellett most a Denevér is nyerő.

Hozzám hasonló 'képregény-vuzik' számára ez a határ.
Keresztbe tett ujjakkal várom, hogy a teljes verziót bepakolhassam a gépbe, addig már nem fogok képeket nézegetni, híreket olvasni róla, játéktesztet meg főleg nem. Azt majd csak azután, hogy végignyomtam vagy kiakadtam tőle és feladtam.
Vagyis kockáztatok, néha kell. :)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
35. Oldern
2009.08.24. 15:52:45
LV1
Antaru, én csak annyit kérek, hogy tedd félre azt, hogy azt a címet használja, amit egy képregény is pont.

Megmondták többször, hogy az Arkham arc csak inspirálta, nem "based on" szituáció lesz. Így ne legyen már negatívum, hogy eltér attól. Ez egy önálló történet (ami mondjuk a sztori számára negatív, de látni ,hogy képregényíró írja a szöveget a "what happened? Joker happened" és hasonlók alapján) lesz.

A nagy kérdés az persze, hogy megmarad-e a változatosság, és inkább "next-nextgen" MGS lesz-e belőle Batmanként, vagy valami más.
34. Makker
2009.08.14. 21:02:52
LV5
Válasz 33. Johnny üzenetére:
Köszi, annak is utánanézek ha nembírnék nagyon a némettel
Online gaming will return BEFOREMay 31st 2055
33. Johnny  PlayStation.Community tag
2009.08.14. 07:58:15
LV5
Van magyar kiadás: Batman - Arkham elmegyógyintézet (Képes Kiadó)
Hömpörö apor ündürüxi!
32. Makker
2009.08.13. 17:23:55
LV5
köszi a választ. Most megrendeltem németül. mire megjön hóvégén a játék addigra kiszeretném olvasni. Azt néztem, hogy az angol az több mint 200 oldalas, a német viszont 135.
Online gaming will return BEFOREMay 31st 2055
31. antaru  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 17:20:36
LV4
en angolul, nem hiszem, hogy lenne magyar kiadas.
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
30. Makker
2009.08.13. 16:41:09
LV5
és ez a képregény magyarul van vagy angolul olvastátok? mert ha angolul akkor németül beszerzem és nem reménykedek magyarban
Online gaming will return BEFOREMay 31st 2055
29. Zoli21  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 13:07:35
LV7
Jó lesz ez a game, én tuti megveszem!:D
28. antaru  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 12:49:22
LV4
Válasz 27. metadata üzenetére:
fejjel lefelé el lehet kapni csávókat és fellógatni.
ez ment.
a vízköpő elég fura, már az is, hogy ott van, de különben nem lehetne gyors. így viszont nagyon leegyszerűesödik a képlet a terepkihasználás szempontjából.
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
27. metadata  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 09:42:39
LV15
Igéretes a cucc nálam is. Én azért höbörögtem csak kicsit, hogy miért csak a vizköpökön tud lengedezni, más tereptárgyakra pl egy gerendára miért nem tud felkapaszkodni. A csákja pisztolya is túl automatikus, oké hogy így tényleg olyan profi mintha 1000 éve ezt csináltam volna, de nekem nagyobb szabadságra lenne szükségem. A fejjel lefelé lógás egy hatalmas ötlet, kár hogy egyenlőre nem lehet csinálni belőle semmit.

A ellenfelek paráztatása szerintem annyiban ki fog merülni hogy ha észlelnek, akkor a detektív módban láthatóan feljebb megy bennül a para, esetleg többször nyitnak tüzet vagy látványosan hibáznak. Nekem ez is elég, a hangulatot így is megadja.
FatHead
26. alucccard  A retkes
2009.08.13. 08:30:14
LV22
Várom nagyon :)
25. Johnny  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 08:07:44
LV5
Jó kis beszámoló!
A képregény zseniális, az egyik kedvencem. Nagyon jó kis pszicho filmet tudnék elképzelni belőle, olyan nyomasztó módon, ahogy a képregényben.
A játék még egy ideig kimarad sajnos...
Hömpörö apor ündürüxi!
24. ambrus
2009.08.13. 06:51:40
LV7
Ja én is!
Tedd,vagy ne tedd,de ne próbáld!
23. antaru  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 02:05:46
LV4
na ezek kimaradtak, megnezem a demot meg 1x.:)
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
22. Priest  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 01:22:58
LV3
Animációs jöhet én vevő lennék rá. De akkor már legyen olyan dark mint Morrison & McKean comicja!
"Rend. Slaughter. Devour Your Enemies!!!"
21. Priest  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 01:18:58
LV3
Jeez miket írok: nyugtázva
lol
"Rend. Slaughter. Devour Your Enemies!!!"
20. Priest  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 01:17:02
LV3
Vissza a demohoz, kedvencem mikor felakasztod a fickót, az oda aláfutó őrre, a kötél elnyisszantásával, ráejted szerencsétlenre.
Vagy mikor az őr beparázik a kicsapódó gőztől és arra kezd el lőni. Poén nagyon! "Stupid boiler!" felkiátással nyuktázva a sorozatot.
"Rend. Slaughter. Devour Your Enemies!!!"
19. antaru  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 01:08:49
LV4
olyan batman kellene, mint a demoban.:)
szoval szerintem legyen inkabb animacios film.:)
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
18. antaru  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 01:07:27
LV4
arra mar nem is emlekszem.:D

szerintem lehetetlen rendes embert talalni erre a karakterre.
egy valaki van, akinek van teste es tehetsege: mcconaughey.
de az o fejevel szerintem csak amerika kapitanyt jatszhatna, bruce wayne-t inkabb ne.:)
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
17. Priest  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 01:01:46
LV3
Bale lehet h kula, de inkabb ő legyen, mint a Clooney gyerek!
"Rend. Slaughter. Devour Your Enemies!!!"
16. Priest  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 00:59:12
LV3
Ezek azert kellettek, h mozi lehessen a kepregenybol. A filmnek vmennyi valosnak kell latszania, latsd B-man rucijat, egyfajta kommandos pancel ami valodi is lehet.
"Rend. Slaughter. Devour Your Enemies!!!"
15. antaru  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 00:52:46
LV4
miutan megneztem a filmet nagyon nem tetszett.
azota megneztem 3x, de csak a jokeres reszeket, ugy zsenialis.
batman meg ketarc, meg gordon meg a motor meg a tobbi kurva felesleges volt..:D
ledger karaktere nelkul egy nagy kula.
legalabb megkozelitette volna batman coolsagban jokert, de a cipojet sem nyaldosta.
szerintem horgos bale nem batman. semmilyen szempontbol sem tetszik.
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
14. Priest  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 00:40:52
LV3
A demo nekem is bejött, valószínű, h csak össze lettek dobva game egyes részei, a kezdő vidi szintén. (Demo végi bejátszásban látjuk amint a kimaradt jelenetben Joker megcsodálja az új katonai felszereléseket)

A comic elmondhatatlanul cool (már hárman vagyunk!), Heath Ledgernek is akedvence volt, nem csodálom, h olyan Jokert kaptunk tőle, mint amilyet...
Megkockáztatom, h az Ő ötlete volt, az a "ceruzatrükk" a filmben.
"Rend. Slaughter. Devour Your Enemies!!!"
13. xetron  PlayStation.Community tag
2009.08.13. 00:09:28
LV20
nem volt rossz a demo sztm
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
12. antaru  PlayStation.Community tag
2009.08.12. 23:24:30
LV4
hehe. ha jol emlekszem a kepregenyben sem ugy nezett, ki, ahogy szokott, gondoltam, megint valtozott.
koszi, javitva.
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
11. rolmanus  Önjelölt mindentudó
2009.08.12. 23:23:55
LV22
Mutáns Miklós :D:D
She was a real hero... She was a true Patriot!
10. rolmanus  Önjelölt mindentudó
2009.08.12. 23:20:04
LV22
Válasz 8. antaru üzenetére:
Nézd meg, EZ killer croc: http://www.youtube.com/watch?v=GWSI5ilaZrg
:D
She was a real hero... She was a true Patriot!
9. antaru  PlayStation.Community tag
2009.08.12. 23:18:36
LV4
oke, koszi.:) javitom.
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
8. antaru  PlayStation.Community tag
2009.08.12. 23:16:37
LV4
na ez meglep?:)
ki az?
crockal 'szemelyesen' csak az arkham asylum kepregenyben talalkoztam, de ott tenyleg nem igy nezett ki. viszont mintha rola beszeltek volna mielott jott ez a jelenet.
beneztem?
javits ki!
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
7. Lucsy  PlayStation.Community tag
2009.08.12. 23:16:06
LV12
A végén az nem Killer Croc volt te! Csak valami nagydarab mutáns állat, aki gondolom úgy készül, ahogy Bane! :P Killer Croc-kal csatornában fogsz verekedni (videokban láttam).

Demo után van egy video, nézd meg! Azt vettem ki, hogy detective modeban nyomolvasás is lesz!

Olvastam a képregényt, nagy favorit (ketten már vagyunk :D). Abba egy jó volt nagyon a kezdés szerintem, mert (PICI SPOILER KÖVETKEZIK! AKI MÉG NEM OLVASTA AZ NE OLVASSON TOVÁBB!): Miután Batmant Joker csúnyán átbassza és Batman odamegy, Joker mindenkit a "markában" tart. Ott "bújócskát" játszanak, Batmannek kell elbújnia a kis "barátai" elől. Míg itt fogócska van, Batman kergeti Jokert, tök szokványos. A képregényben ugye Joker avval kényszeríti rá Batmant a játékra, hogy megfenyegeti őt: minél tovább húzza az indulást, annál több ártatlant öl meg.
A játékban meg egyszerűen megszökik. Tök szokványos ez is.
Szerintem a képregény kezdése sokkal jobb.
Mellesleg a kéregényben ennél a kezdésnél iszonyú durva, hogy Joker a bolondját járatja Batmannel. Batman kénytelen belemenni a játékba, nincs választása. Nem tudja Batman megtenni, hogy mindenkit lefegyverez, leveri Jokert és berakja a helyére az összes többi eszeveszett gonosszal együtt. Ez tükrözi azt, hogy Batman halandó.
SPOILER OFF

Szerintem nem Joker lesz a főmufta, hanem Kétarc. Akárcsak a Dark Knightban, Joker Ace in the hole-ja Kétarc lesz. Aki a képregényben tök zakkant, de valahol ártalmatlan. Itt a játékban zakkant lesz, de a legártalmasabb a bossok közül (feltéve, ha a kis predikcióm bejön). Dobálja az érméjét egyik egy lightosabb támadás lesz, másik durvább, de sose tudjuk, hogy mi fog történni.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
6. rolmanus  Önjelölt mindentudó
2009.08.12. 23:13:58
LV22
"Élvezetesek lesznek-e a bossfightok? Pont Killer Croc megjelenésénél ér véget a demó, ami olyan szempontból jó, hogy felkorbácsolta az érdeklődésemet, de nem tudtam meg, hogy bossfightban mennyire ügyesek a fejlesztők. Ha Croc ilyen gyorsan előbújik és le is győzhető, illetve ha követi a játék a képregényt (nem emlékszem, de volt benne vagy hét ellenfél), akkor nem lesz hosszú."

Az a jelenet csak úgy be lett vágva a végére, nem közvetlenül azután jön, ami a demóban van. Ráadásul az nem is Killer Croc.

És nekem kifejezetten tetszik ez a kurvás Harley. :D
She was a real hero... She was a true Patriot!
5. antaru  PlayStation.Community tag
2009.08.12. 23:13:47
LV4
a tenchu parhuzam nem lenne baj, mert imadom azt is, csak ugyesen legyen megoldva.
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
4. antaru  PlayStation.Community tag
2009.08.12. 23:12:13
LV4
Kicsit kiegeszitettem a szoveget, azzal hogy ennel a jateknal most megkockaztatom a berendelest elore, mert biztato.
Meg azert, mert Batmanes pizsim van nekem is. (nincs, de gyerekkent szerettem volna:)
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
3. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.08.12. 23:04:50
LV17
Király beszámoló.
Én sajna nem játszottam még vele, de mint nagy Batman fan, már alig várom.
A retrót nem látni, érezni kell!
2. Norbb  PlayStation.Community tag
2009.08.12. 23:02:25
LV13
Én a Ce előrendeltem, szerintem nem fogom megbánni. A játék minimum a demo minőséget tartja én már elégedett leszek.
1. Dragonken  Szerkesztő
2009.08.12. 23:01:44
LV16
Nagyon bejön ez a Batman játék,tényleg igazi képregényes hangulata van,szerencsére nem az új filmeket majmolja.
Batmantől parázó őröket lehet találni ha az egyik társukat fellógatjuk és a többiek észreveszik,az úgy jópofa.Sőt,látni detective módban hogy hogy reagálnak erre a szituációra.
A lopakodós részről nekem is a Tenchu ugrott be,de pozitív értelemben.Jó volt levadászni így az áldozatokat!És újabb pozitív dolog a hangulatra nézve hogy hősünk lefojtja az áldozatot,és nem megöli.
de miért nincs DK-n nadrág?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV4
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
7830 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
antaru
Fórumhozzászólások száma:
166 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
790 db
Utolsó belépés:
2015.08.08. 09:52:46
Regisztráció ideje:
2008.10.02. 15:26:23
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea