PlayStation.Community Blog ›› Petunia

9 hozzászólás

2009.07.16. 13:08:22

Utolsó hozzászólás: magszim

2009.07.17. 17:51:01

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ami késett, nem múlt el: VÉGRE!!! megszültem a fotóalbumot a nemrégiben lezajlott horvátországi nyaralásunkról: KATT!

Supetar Brac szigeten található. Magyarországról egészen Splitig - ahonnan a komp indul Bracra - nagyon jó minőségű autópályát építettek ki, melyen 8-10 óra alatt kényelmesen célba ér az ember. A GPS-szel mondjuk meggyűlt a bajunk egyrészt Letenyénél, ahol több használt és használaton kívüli határátkelő is van, másrészt Supetarban, ahol a lezárt utcák a jelek szerint már nem voltak benne a frissített rendszerben sem, ezért éjszakai érkezésünkkor egy órát kavarogtunk hegyen-völgyön át a telipakolt kocsival. Szóval külföldön jó, ha van kézben hagyományos térkép is. A sziget éghajlata mediterrán, még télen sem süllyed a hőmérséklet 10-12 fok alá. (!!) Van néhány érdekes és nagyon szép látnivaló, mint pld. a Lovrecina-öböl, a Blaca kolostor vagy a Bol nevű festői öböl, mely mélyen benyúlik a tengerbe a sziget egyik csücskénél, de ezeket végül nem tudtuk megnézni azért, mert tesóm nem vállalkozott a vezetésre a meredek utakon és hajtűkanyarokban.

Így hát maradtunk helyben. Azt kell mondjam, Supetar egy elbűvölően bájos kis város, tiszta utcákkal, gondozott épületekkel. Bár számunkra mindennek csúcsát "szálláshelyünk", a Waterman Resorts Holiday Club jelentette, mely 4 csillagos minősítésénél fogva átlagon felüli szolgáltatásokat kínál. Ebbe a külcsíny és a belbecs egyaránt beletartozik. Az üdülőterület elsősorban kisgyermekes családok fogadására rendezkedett be, és mindenki akár reggeltől-estig talál magának elfoglaltságot - amennyiben nem elég neki a napozás, olvasás, úszás, sznorkelezés, sétálás. Persze főleg a gyerekek szórakoztatására irányul a legtöbb progi, így animációs programok, mini színház, mini diszkó, de lehet futni, teniszezni, aerobikozni (naponta legalább kétszer), minigolfozni, focizni, sőt természetesen van konditerem, jakuzzi és szauna is. A masszázsért és a kozmetikusért, fodrászért külön kell fizetni.

Amiben nem mertem hinni addig, amíg nem láttam saját szememmel: összesen négy, fantasztikusan szép, fűtött medencével rendelkezik a komplexum (a legkisebb a mi villánkban volt :), nem számítva ide a wellness részleg jacuzziját és nagy medencéjét. Ezek teljesen elcsábítottak engem a tengerpartról, ahova azért az első két nap böcsülettel levonultam. Mondjuk a két nagy igen közel van a tengerhez, tehát bármikor oda lehet sétálni öt perc alatt, és a medencék melletti napágyakért nem kell fizetni, míg a tengerparton igen. Az Adria medencénél ráadásul egész nap zene szólt - ne a Juventus rádióra tessenek gondolni, ahol "annyi jó zene van!", hanem faja válogatásokra, szóval remek volt a hangulat. De akinek nem volt kedve zenét hallgatni, az átvonulhatott a Kaktus hotel medencéjéhez, mely igen sz*rul nézett ki szintén... :P :D (Ld. alant.)
Szóval... ELKÉPESZTŐ volt ez az egy hét, HIHETETLEN. Csak nem mindegy, hogy hol száll meg az ember, pedig korábban úgy utaztunk, hogy "nem a szállásért megyünk". :) Főleg, ha az átlagos áraknál mindezt jóval olcsóbban teheted magadévá (Interval International - utazni szeretőknek kötelező!!!) Jövőre ugyanide jövünk tavasszal... illetve esetemben alternatíva Egyiptom (vagy Caribbean Cruise, oops! :))))), ha minden szép terveim szerint alakul. A gazdasági válságról meg annyit, ha valaki ezzel jönne, hogy ha az ember havonta félretesz a nyaralására, el tud menni, nem is egyszer egy évben. Én így csinálom.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.07.17. 17:51:01
LV6
Jaj de sajnállak.:)
Te is játszol velem, én is játszom veled.
8. Petunia  Szerkesztő
2009.07.17. 13:21:30
LV12
Válasz 7. soliduss üzenetére:
Akkor a tietek erősebb, vagy legalábbis nem alföldi kocsi. :P :DD
Endure and Survive
7. soliduss  A Krónikás
2009.07.16. 19:24:54
LV25
Válasz 6. Petunia üzenetére:
Vicces :-d Mi is pont ilyen kocsival vágtunk neki :-D
6. Petunia  Szerkesztő
2009.07.16. 17:13:27
LV12
Válasz 5. soliduss üzenetére:
Értem, szuperül hangzik. :) Velence fantasztikus! :)) Látom, Te is készülsz... :DD

Nem voltunk sajna sehol kirándulni, mert a sofőr nem vállalta a megmérettetést, pont a hegyi utak miatt, amiket írsz. Állítólag a kocsi se nagyon bírta vna, 1.3-as Ford Fiesta. :) Kicsi hozzá, Alföldhöz van szokva. :D
Endure and Survive
5. soliduss  A Krónikás
2009.07.16. 14:45:12
LV25
A diploma kiosztóm miatt nem tudtam menni :-(

De bepótolom a nászutamok :-D
12 napos túrára megyünk. Debrecen--- Sopron 2 nap--- Caorle 7nap :-D
Megnézem Velencét stb. Felderítem, hol fogok kalandozni az Assasins Creed 2-ben :-D

Milnában voltatok? az a sziget túl oldalán van, egy yackt kikötő. Leesett az állam amikor 10 hajóból 4gyen magyar zászló volt. ott olyan hegyí utak vannak. Rettegés 1000-rel pedig nem az alföldön nőttem fel. A horvátok meg 100-110 repesztettek ahol én 70 soknak éreztem. Lenéztél és bazz 40 m szakadék :-D
4. Petunia  Szerkesztő
2009.07.16. 14:25:12
LV12
Válasz 3. nukiito üzenetére:
Az Olaszország, ha jól tudom, jó neked!! Mivel ott még nem nyaraltunk, már el van döntve, hogy jövőre az a második célpont, tszetesen az Intervalon keresztül. Szicília van kinézve. :) (Előtte Keresztapát kell magamhoz vegyek intravénásan... :DDD)
Endure and Survive
2009.07.16. 13:56:09
LV8
imádom Supetart. az egyik legjobb hely a horvátoknál.
idén Bibinje a cél, jövő héten pénteken már onnan
írom a blogot. :)
have no fear of perfection - you'll never reach it
2. Petunia  Szerkesztő
2009.07.16. 13:34:29
LV12
Válasz 1. soliduss üzenetére:
Nem mondooood!! Tényleg?? :DD Bakker, hátul azok az apartmanok rohadt jól néznek ki. Egyik esős napon elmentünk oda fényképezni, de kajak ott ájuldoztunk egy óráig. Nekünk nem ott volt a szállásunk (de miért???), hanem a Villa Mariában. Elöl, a bejárathoz közel van, az olajfa liget mögött. Mondjuk nekünk meg volt medencénk. :P (Egyszer fürödtünk benne, mindegy. :DDD)

Fagyis élményem csak annyi volt, hogy én mindig extra adagot kapok a fagyis srácoktól (ez általában így szokott lenni máshol is, helyes! :P), szóval én szoktam kérni, ha másnak kell a társaságból. :DDD

Fagyi dobálás tavaly volt azt hiszem, Pulában, ott dobálták a fagyit a kikötőben. :)) Itt előszezon volt még, a diszkók sem vtak nyitva ott a kikötő felé, meg kevés árus volt. :)

Nagy hiba, hogy nem mentél. :)
Endure and Survive
1. soliduss  A Krónikás
2009.07.16. 13:25:36
LV25
Pont itt van nekünk is 1 hetes üdülési jogunk :-D hátul az apartmanoknál.
Imádom ezt a kis szigetet.

A fagylaltzsonglőr srácot a kikötőben láttad ??? Nagyon tud a srác, és elég jól beszél Magyarul.
Supetar :-D kár hogy idén nem voltam.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV12
Szerkesztő
PSC Kredit
5185 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Krisztina
Fórumhozzászólások száma:
3454 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1903 db
Utolsó belépés:
2020.01.21. 18:19:52
Regisztráció ideje:
2008.10.05. 12:51:45
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea