PlayStation.Community Blog ›› konzolcowboy

10 hozzászólás

2009.06.16. 10:51:35

Utolsó hozzászólás: mAtEvagyok

2009.06.16. 19:31:27

Megosztás
Értékeld a blogot!
A következőkben egy lehúzó Terminator kritikát olvashattok, amiben van egy-két spoiler is. Ha nem akarod ezeket megtudni, akkor semmiképpen se olvasd el!

A Terminátor 3 jó példája volt annak, hogyan kell eltemetni egy legendát, amit egy másik legenda alkotott. A harmadik Terminator részt még Arnold aktív részvétele sem tudta sajnos megmenteni attól, hogy ne a temetőben kössön ki a Terminator univerzum. Ha a harmadik rész eltemette a Terminatort, akkor a negyedik rész szabályosan kiásta a hulláját, csak azért, hogy egy jót szeretkezhessen vele.
A negyedik Terminator filmet nevezhetnénk akár Transformers 1.5 –nek is, mert sajnos a film hemzseg a Transformers koppintásokból. Mielőtt végleg lehúznám a filmet, leírom mi tetszett benne. Ami elsősorban tetszett az volt, hogy a készítők próbáltak hűek maradni az első Terminator filmben bemutatott jövő képhez, legalább is ami a történeti részét illeti. Tetszett, hogy előkerült Sarah Connor fényképe és hangkazettája, ami az első rész végén készült. Szintén jó néven vettem, hogy a film készítői bele tették a filmbe Arnold-ot digitális formában, és összességében ez minden, amit a filmben pozitívumként tudtam felfedezni. Ja igen, még a benzinkút is megjelenik, ahol a kép készült Sarah-ról.

Negatívumból már annál több akad a filmben. Az első a látványvilág. Sajnos a látvány nem igazán tükrözi azt az elkeseredett harcot, amit az emberek vívtak a gépek ellen. Szép zöld fák, nappali helyszínek nyugodt légkör. A látvány nem igazán azt sugallja, hogy az „Ítélet napja” után játszódik a történet. Igaz néha feltűnik a romokban heverő város képe, de hol van ez a képi világ attól, amit James Cameron mutatott nekünk az első, és a második Terminátor filmekben? Ráadásul rengeteg atombomba robbant fel, és még sincs sugárveszély? Csak mert az emberek úgy sétálgatnak a föld felszínén, mintha befizettek volna egy sivatagi utazásra egy magyar utazási irodánál, és ott felejtették volna őket. Hol vannak a talajt elborító koponyák? És hol vannak a koponyákat eltaposó lánctalpas robotok? Hol vannak a gigantikus csatajelenetek, amelyeket az emberek vívtak nyílt mezőn a gépek ellen? Hol van az a jövőkép, amit Cameron megalkotott? Sajnos ez mind a föld alatt van már.

A másik negatívum a filmben a zene. Hiába kerestem nem találtam a Terminator filmek legendás zenéjét. Összesen két helyen lehet felfedezni a Terminator filmek legendás „tatam tam ta tam, tatam tam ta tam” ütemét. A film elején a stáblista után, és amikor Arnold megjelenik. A harmadik részben legalább a Terminator zene szólt a film végén a stáblista alatt, de itt a készítők még ennyire sem tisztelték meg ezt a remek muzsikát. E helyett kapunk valami másik zenét, ami csak halványan emlékeztet az eredeti produktumra.

Sajnos a történet is sántít egy hangyányit. Mintha a készítők nem nézték meg volna alaposan az első két filmet. Az első, ami szemet szúrt a filmben, hogy ballisztikus fegyverekkel küzdöttek a gépek ellen. Sehol egy kétsoros plazma géppisztoly 442-es? Pedig Arnold-nak nagyon kellett volna az első részben, de az akkori fegyverboltos csak UZI-val tudta megkínálni, cserébe ős is kapott egy kis ólmot. A világot teljesen Kyle Reese elmondásai alapján építették fel. Tőle megtudjuk, hogy az embereket megsemmisítő táborokba vitték, de nem derül ki, hogy miért. Sajnos a miértre ebben a filmben sem kapunk választ. Begyűjtötték a jó népet egy helyre és ennyi. A készítők arról is megfeledkeztek, hogy időközben volt egy második, és sajnos egy harmadik rész, amiben újabb gépek mutatkoztak be. Nem láttam a negyedik részben például a T-1000-es modellt, pedig nem lett volna szabad kihagyni, és nem láttam a harmadik részben bemutatott TX modellt sem. Helyette láthattunk egy érzékeny robotot, akit jól le is smároltak a végén. Na ennél a résznél csak kevés választott el, hogy bekiabáljam az „elmentek ti a p*csába” mondatot. Akármennyire is megkedvelte Sarah Connor a T-101-es modellt a második részben, mégsem smárolta le. Illetve igen, de az egy másik műfajú Terminator filmben volt látható.

Végül annyit tanácsot adnék, hogy aki szereti a robotos filmeket, mert az tök menő, és buli, akkor nézze meg a filmet, mert tetszeni fog neki. Aki vérbeli Terminator rajongó, az inkább kerülje el messziről. Nézze meg inkább helyette az első két részt!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.06.16. 19:31:27
LV2
Válasz 9. trinity üzenetére:
tényleg, ez tényleg így van
aláírás
9. trinity  PlayStation.Community tag
2009.06.16. 17:13:52
LV5
Válasz 1. boksz üzenetére:
Elég sok amerikai filmben hordanak napszemüveget éjszaka. Szerintem ez azért van, mert általában az éjszakai jeleneteket nappal veszik fel túlvilágítva, és később sötétítik el a képet (a technika neve is amerikai éjszaka úgy tudom). Valszeg hülyén nézne ki egy éjszaka hunyorgó ember. Bár így sem jobb.
2009.06.16. 15:02:51
LV2
Válasz 6. konzolcowboy üzenetére:
a nagy robot még sztem annyira nem, de utóbbiban igazad van!nem akartam beléd kötni, csak érdekelt tényleg..
aláírás
7. Chel_McColish  PlayStation.Community tag
2009.06.16. 14:55:32
LV1
Sok dolog amit leírsz a régebbi részekből, az 2029-re lesz szerintem jellemző, nem a filmben látott 2017-re. Pl. itt még időgép sincs.

Nekem viszont az tetszett, hogy pl. a Terminator 2 elején látható John Connor sérült arcát ennek a filmnek a végén megmagyarázzák. Rajongóként tetszett, hogy az előző három filmet szépen beleszőtték a 4.-be.

De azért egy kis furcsaság, hogy az emberek rádión kommunikáltak egymással. Ezt a gépek nem hallhatták, és miért nem tettek semmit a leárnyékolás ellen? Ha olyan okosan megoldották a beépülést, meg ezt a frekvencia dolgot.

A film alatt még az is kiderült, hogy a skynet központja az ILM-et meg a Pixart szállja meg San Franciscoban. :)
A tévedésem jogát minden esetben fenntartom!
6. konzolcowboy  PlayStation.Community tag
2009.06.16. 14:27:45
LV1
Válasz 5. mAtEvagyok üzenetére:
- A nagy robot a benzin kútnál
- Az elfogott kígyó szerű robot, amin a jelet kipróbálták.

Ezek eléggé transformers koppintások voltak.
2009.06.16. 14:26:12
LV2
köszi, már úgyis vártam egy negatív véleményt!
hogy ez a film hol hajaz a transformers-re az számomra rejtély..viszont meg kell hagyni tényleg nem egy 5csillagos film, viszont ezerszer a 3.rész felé emelkedik. A túlzás számomra Bale szívmentő akciója volt, nem az önfeláldozás, inkább a lehetetlenség netovábbja miatt... én mindenesetre megveszem Blu-ray-en, és talán beszerzek mellé egy 900.1-es hangrendszert:P
aláírás
2009.06.16. 11:48:50
LV1
Velem a film végén közölték hogy ez nem a star trek volt...
A politikában a hülyeség nem hátrányos helyzet.
2009.06.16. 11:16:37
LV8
mostmár tényleg megnézem..... köszi a beszámolót
2. Masamune  PlayStation.Community tag
2009.06.16. 11:15:07
LV14
Nekem tetszett a film. Amúgy az a jövőkép amiről szó volt az még távolabbi. Legalábbis annak kell lennie. Mert ott már lézerpuskák meg minden szar van, de itt még csak m4a1-el lövöldöztek:D
"Na de Gyurma Gyuszi!"
1. boksz  PlayStation.Community tag
2009.06.16. 11:04:05
LV4
Nekem még az tetszett mikor koszos mocskos ruhában az emberek foga csak úgy fénylett a fehérségtől + amikor este bevetésen voltak a néger pofán napszemüveg volt a tök sötétben!!
Jó ezek apróságok de akkor is odafigyelhettek volna.

Egyébként ez az "új rész" egy trilógia része tehát valamilyen szinten 3 új rész új rendezővel stb.
amit a szervezet megkíván meg kell neki adni
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV1
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
1215 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
István
Fórumhozzászólások száma:
68 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
194 db
Utolsó belépés:
2018.11.07. 08:41:17
Regisztráció ideje:
2008.09.13. 09:03:44
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea