PlayStation.Community Blog ›› SiC

28 hozzászólás

2009.05.06. 02:55:39

Utolsó hozzászólás: barnoca

2009.10.30. 03:09:17

Megosztás
Értékeld a blogot!
A következő sorok szigorúan saját véleményemen és tapasztalataimon alapulnak, így azok alkalmasak a nyugalom megzavarására.

Írtak már néhányan a játékról, de ők inkább csak teszteltek, nem ásták komolyabban bele magukat, ezért is gondoltam összeszedek 1-2 gondolatot a játékról, méghozzá úgy, hogy a gyakori kérdéseket veszem alapul.

"nem unja meg hamar az ember?"
Ha csak a gép ellen játszol vagy/és csak1-2 karaktert használsz, akkor megunod. Én a gép ellen 2-3 napig játszottam, azóta nem, és nem is fogok. Felesleges. Aki csak 1-2 karakterrel játszik szintén megunja. Nem arról van szó, hogy mindenkivel profivá kell válni, de könyörgöm, nem unalmas folyton ugyanazt azt csinálni? Vagy ha más nem,a kíváncsiság nem mozgatja az embert, hogy vajon mással mennyire tudna érvényesülni, stb. ?
Én február 24. óta mondhatom sajátomnak a játékot. Azóta kb. 10 órát nem volt a lemez a gépben...

- 345+óra játékidő (hm, ez napi 5+ óra)
- 2100+ online meccs
a win ratiom azért csak ennyi, mert egyben van a friendly+tét is, Friendly-n én meg gyakran csak szórakozom. X) Na jó, igazából pancser vagyok és ez csak mentség akart lenni.

"nehéz a játék?/nehéz a játék!"
Nem, a játék könnyű, mert könnyű beadni az inputokat. Sokkal nagyobb a hibatűrés, mint mondjuk a 2. részben, tehát maga a játék nem nehéz. Na de nézzük a játékmódokat, csak a lényeget kiemelve.

Arcade:
Aki játszott már korábbi résszel/részekkel, annak (egy kis gyakorlás után) a legnehezebb szintet ajánlom. Nem egyszerű, de nem is "lehetetlen" (mint pl. Akumahoz eljutni + legyőzni expert fokozaton a HD-ban). Szüzesség elvesztése esetén, medium szint alá menjünk egyet, de amint ráéreztünk, váltsunk mediumra, mivel medium alatt szinte meg sem mozdul az ellenfél. Jómagam egyszer próbáltam ki mediumon, illetve egyszer easy-n, hogy lássam nagyjából a különbséget, de ettől eltekintve csak a legnehezebb szinten játszottam.
Seth, a főboss azért elég szemétre sikerült ez tény, eleinte tuti úgy elken minket, hogy csak nézünk.

A kezdőknek még annyi tanács, hogy mielőtt élesben mennek a gép ellen, először mindenképpen nézzék meg a "challenge" menü, "normal trials" pontot, mert ott az alapvető mozdulatokat kell megcsinálni, így könnyen elsajátíthatja, illetve megismerheti azokat bárki.

**arcade mód végigjátszásokkal tudjuk megszerezni a hiányzó karaktereket**

Challenge - "time attack", "survival", "trials"
3 része van, és minden részlegen belül van normal és hard szint. Ezen kívül a time attack + survival mód szintjeit nem elég teljesíteni, az eredményünket is figyelembe veszi, és ez alapján kapunk érmet 1-1 szint után. (bronz < ezüst < arany)

- time attack:
X (2-10+) gépi ellenfelet kell legyőzni, minél gyorsabban. Hogy ne legyen túl monoton a dolog, így nagyjából minden szinten van valami változás. (pl. nagyobb defense az ellennek ; nem látjuk az élet és vagy/ super/ultra kijelzőt ; láthatatlan ellenfél ; stb. )
Perfect szuper/ultra combo esetén kapunk plusz másodperceket, miután legyőztünk egy ellenfelet, így akár több idővel is zárhatunk, mint amennyivel kezdtük. (persze ez csak a könnyebb pályákon igaz)
Mind normal, mind hard fokozaton az alapszintet (bronz érem) könnyű elérni, 1-2 húzósabb pálya van, ott lehet kell néhány próbálkozás. Aranyérmet elérni azért már nem olyan egyszerű, ott már valóban sietnünk kell.
Karakterválasztásnál figyeljünk arra, hogy nem elég az, hogy jól játszunk az adott karival, de gyorsnak is kell lennünk.

- survival:
Minél több ellenfelet kell legyőznünk egymás után, viszont az életerőnkre figyelni kell, mert csak bizonyos % HP-t kapunk vissza, egy ellenfél legyőzése után. Ebben a módban sincs két egyforma szint. (pl. nem töltődik a super/ultra energiánk ; nem csinálhatunk super/ultra, sőt spec. mozdulatokat sem ; stb.)
A normal mód nem vészes, itt is 1-2 pálya van, ahol kicsit nehezebb a dolgunk. (főleg az aranyéremhez) A hard fokozaton sem lenne nagy baj, mert ugye alapvető változás nincs, viszont itt már elég sok ellenfelet kell legyőzni, a bronzéremhez is. Az aranyéremért viszont már küzdeni kell, mert 35 körüli ellenfelet kell legyőznünk, közben pedig az életünkre is vigyáznunk kell. A valódi nehézséget az okozza, hogy 30+ meccsen át folyamatosan figyelni kell, ami azért megterhelő tud lenni.

**A survival és a time attack szintek teljesítésével tudjuk megnyitni a különböző ruha színeket, ill. tauntokat**

- trial:
Kedvenc játékmódom. rengeteg órám van benne. Miért is? Minden karakternek vannak speciális mozgásai, illetve minden karakterrel lehet kombózni. Itt egész egyszerűen a képernyőn megjelenő mozdulatot ill. kombót kell beadnunk.

Normal: 5 szinten, minden szinten több mozdulatot, elvétve kombót kell beadni. Először mindig az egyedi/spec. mozgásokat, ill. a dobásokat kell megcsinálni, aztán pedig a super és ultra mozdulatokat. Végül 1-2 egyszerűbb kombót kell beadni, tényleg semmi extra nehézség nincs benne.

Hard: 5 szint van, de itt már "csak" 1-1 kombót kell beadni. Viszont ezek már nem olyan egyszerűek, van amelyikkel órákat is el lehet tölteni.

**minden szint (normal/hard) teljesítése után kapunk egy karaterre vonatkozó "címet" (title) + a hard 5. szintnél megkapjuk a karakter 4 kis ikonját. ** a title/icon kirakható a játékban, az online profilunkhoz.**

Chunl-Li trials (normal + hard)
"nem lagol nagyon? nagyon profik neten?"
Az online rész, számomra a játék szíve... itt tudunk baráti, ill. tétmeccseket is nyomni.
Sok mindenkivel játszottam már az oldalról, ill. idegenekkel is a Világ minden részéről. Bármilyen meglepő vannak teljesen kezdő és profi játékosok is, ezáltal mindenki találhat magának kiváló edzőpartnert, vagy olyat akitől tanulhat. Mert (igazán) tanulni/fejlődni nem a gép ellen, hanem más playerek ellen játszva lehet.
A "netkódja" nagyon jó a játéknak, nekem 10 alatti azoknak a meccseknek a száma, ahol volt kisebb-nagyobb lag, ami azért nem rossz. Illetve van egy kis ikon ami jelzi a kapcsolat minőségét az adott játékos felé, így ha az túl alacsony, akkor egyszerűen keresni kell mást. Lehet 1-2 perc lesz, mire találunk jót, de viszont jobban járunk, mert egy folyamatosan lagos meccsnek értelme nincs. Ha meg még tétre is megy...

Eleinte rengeteg Ken játékos jött, és hál' istennek még idióták is voltak, csak spameltek egy mozdulatot szinte. 1-2 hétig nem is nagyon volt kedvem online játszani. Szerencsére úgy tűnik ennek vége. Valószínűleg a sok "divatból megvettem a játékot mert az menő, és majd leszek Kennel, mert ő menő" dologról volt szó ezeknél a játékosoknál. De miután a normális játékosoktól halomszámra nyelték a vereségeket, jobbnak látták eltűnni a színtérről. (vagy megtanulni értelmes ember módjára játszani?!)

A tétes része engem nem igazán mozgat a játéknak, inkább szórakozásból játszom. A múltkori patch óta viszont kaptunk egy bajnokság játékmódot, (online ofc) ami azért kicsit jobbá/izgalmasabbá tette ezt a tétes részt. Ezzel már én is többet és szívesebben játszom.
Van egy rangunk, melyet növelni tudunk, ha pontokat gyűjtünk a bajnokságokon, és így tudunk előre haladni ezen a létrán.

**Online meccsek után kaphatunk medálokat, melyeket gyűjtögetve jutunk (további) címekhez/ikonokokhoz, és így tudjuk variálni kedvünkre az "SFIV-beli" avatarunkat**

*vannak könnyű trófeák a játékban?*
A ps3trophies.org oldalon 9/10 a nehézsége a platinának (link), viszont szerintem nem olyan vészes, egyedül a trialok teljesítésért kell izzadni. Igaz ott akár örökre is elakadhatunk, de gyakorlással menni fog, nekem is meglett mind, s így a platina is.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hát ennyi most így hirtelen...
Ja igen, 3 hónapja rendeltem meg/elő/utó, és ma végre már ide is ért. Így szerintem a játékidő legalább a duplájára fog duzzadni. Főleg mivel mindent újra kell tanulnom.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
28. barnoca  PlayStation.Community tag
2009.10.30. 03:09:17
LV18
27. alucccard  A retkes
2009.07.17. 16:47:18
LV22
Szép rekord!Grat a Platinához is :)
2009.05.21. 22:50:51
LV4
Válasz 25. SiC üzenetére:
Én is így tervezem a tekken 6-ot:]
MJ: Let's plaaaaay..wuhuuu
25. SiC  PlayStation.Community tag
2009.05.20. 16:30:32
LV14
Válasz 24. KeishiJin üzenetére:
A stick ugye csak most érkezett, szóval egyenlőre, csak bohóckodom, de őszre remélem már menni fog normálisan a játék vele, és akkor mehet majd a T6 is (stickkel).
"paraszt a dumam, a te bajod ha nem erted"
2009.05.18. 16:35:08
LV4
Válasz 23. SiC üzenetére:
Ahogy elnézem..bőven eleget értesz(elég csak megnéznem,hogy stick-el tolod:P)akkor ősszel szivesen letolok veled pár meccset
MJ: Let's plaaaaay..wuhuuu
23. SiC  PlayStation.Community tag
2009.05.15. 18:49:09
LV14
Válasz 21. KeishiJin üzenetére:
Tekken-hez még annyit sem értek, mint az SF-hez, de várom az őszi megjelenést. X)
"paraszt a dumam, a te bajod ha nem erted"
2009.05.14. 15:01:04
LV4
jah igen,még valami...gratulálok az eredményedhez
MJ: Let's plaaaaay..wuhuuu
2009.05.14. 15:00:12
LV4
Tekken-t nemszoktad nyomni véletlen?:O
MJ: Let's plaaaaay..wuhuuu
20. Peacecraft  PlayStation.Community tag
2009.05.07. 09:22:40
LV3
Grat a stickhez, meg a 350 órához!

A Championship dlc-nek, meg sikerült egy nagy előnyét megtapasztalnom. Ugyanis, 2000 GP-nél, átlépsz a G2-be, ahol a nagyon bénákkal és a sok Kennel nem kell játszani. (Helyette lehet a sok Sagattal)
* F I G H T C L U B *
19. SiC  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 22:06:36
LV14
Válasz 17. Dragonken üzenetére:
Köszi!
Valóban van sok belőlük is, talán ez a 3 leginkább használt karakter.
De az elején tényleg nagyon durva volt a helyzet, 10-ből legalább 7 ember Kennel volt. De a nagyobb baj nem is ez volt, hanem, hogy értelmetlenül játszottak. A karakterrel magával semmi bajom. (Ha esetleg bárkiben is felmerült volna ilyen ilyen)A többieknek is köszi a dicsérő szavakat. ^^
"paraszt a dumam, a te bajod ha nem erted"
18. kazama
2009.05.06. 21:46:24
LV1
Jó kis írás SiC és grat a stickhez!
17. Dragonken  Szerkesztő
2009.05.06. 19:40:42
LV16
Remek kis írás!Én sokszor inkább Sagat és Ryu playerekkel találkoztam.
Ha nem lenne a játékban a trial rész sokkal gyengébb lenne a szavatossága.Igenis jó hogy meg kell szenvedni értük!
de miért nincs DK-n nadrág?
16. metadata  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 15:55:09
LV15
Na végigolvastam, megjött a kedvem űjra az SFIVhez!
FatHead
15. SiC  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 15:45:59
LV14
Válasz 14. gabe83 üzenetére:
Na jó, talán Guile #5 utolsója érdekes kicsit. Amikor flash kickből kell supert nyomni. X)
"paraszt a dumam, a te bajod ha nem erted"
14. gabe83  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 14:46:23
LV21
Most attól, hogy 345 órát eljátszogattál a játékkal, azt hiszed, hogy van rálátásod a dologra?
:-D

Szép összefoglalása a játéknak. A trialös részeken kívül tökéletes írás! A Normal Combo Trialök között igenis vannak bonyolultak (charge-os karakterek)!
Nekem kb. 92 órám van a játékban, de ranked meccset még nem vállaltam be.
13. wallace  Dark Passenger
2009.05.06. 13:17:04
LV18
Ez nagyon malac volt, grat! Nem szimplan vagy SF-fan.:)
12. Onimushaman  Szerkesztő
2009.05.06. 12:40:42
LV24
Én már lemondtam a játékról, a stick jól néz ki :)
señor
11. kobe  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 12:34:05
LV11
azta...te aztán vágod a témát
10. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 11:48:14
LV17
Hát... minden elismerésem. :D
Most csak ennyit tudok monadni. :D
A retrót nem látni, érezni kell!
9. SiC  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 11:43:25
LV14
Válasz 3. EmThor üzenetére:
Igazán nincs mit, ilyen célja is lett volna a bejegyzésnek. X)

@ metadata - néhány randi után majd róla neked mindenképpen!
"paraszt a dumam, a te bajod ha nem erted"
8. SiC  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 11:33:54
LV14
Válasz 7. CountofHell üzenetére:
Nem mutatja sajnos külön a tétmeccsekre vonatkozó arányt, illetve ahogy írtam elég keveset játszom tétmeccset. Rangot tekintve néhány szintet léptem eddig felfelé.

Trialokban valóban vannak (egyszerű halandó számára is)használható kombók is, de azért van oylan is, amit nem igazán próbálgatnék éles helyzetben. X) Valóban más az MK vagy a Tekken, mint az SF, de gyakorlás után bele lehet szokni szerintem az adott kombó rendszerbe. Én pl. az MK vs DC-ben is megcsináltma az összes kombót.

Ha nem játszottál még nagyon SF-fel, akkor valószínűleg kcisit több idő kell, míg ráérzel, de ez a rész pont jó egy kezdőnek is. Ha már játszottál korábban, akkor pár óra után érezni fogod a dolgod.
Persze ez csak az alap dolgokra igaz, a kombózást azért próbálgatni kell. (én sem tudok nagyon)

"paraszt a dumam, a te bajod ha nem erted"
7. CountofHell  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 10:55:23
LV15
"Van egy rangunk, melyet növelni tudunk, ha pontokat gyűjtünk a bajnokságokon, és így tudunk előre haladni ezen a létrán."

Te hányadik vagy mennyi közül ? Hány Wins / Loss -od van ?
Én most a Red Alert 3 -ban akarom felverni magam, mert nagyjából ott is ugyanez a szitu mint SF4-ben.
Volt olyan játékos aki meglátott és rögtön feladta ( vagy a net szakadt meg ) nekem egy wins-t átadva szinte ingyen. Jópárszor volt már ilyen. Viszont eddig nagyon kevés játékossal találkoztam eddig aki simán levert volna. Azok viszont megleptek.
De pont ez a jó benne.
Nekem megvan az SF4, de nem tudom minek, mert két játékkal egyszerre ugysem tudok játsszani, mindenesetre tanultam a hibámból, na azért nem adom el, hátha egyszer előveszem azért, hogy komolyabban játsszak vele online.

A Trial-ok :

Szerintem az ott eleresztett kombókat nem árt használni online sem nem ?
Amikor csak Mortal Kombat-tal játsszottam, a legfőbb dolgom az volt, hogy mindenkivel begyakoroljam az összes kombót.
Sokkal könnyebb volt mint itt SF4-ben szerencsétlenkedni.
A Tekken-nel is így vagyok. Egyszerűen nem tudok ráérezni a kombókra. Vagy csak időt kell adni nekik ? Ki tudja. Azért mindennek van határa nem ?
PSN - CountofHell_HUN
6. hexal  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 09:37:33
LV2
345 óra szép.:) Én most léptem át Soul Calibur 4-ben a 200+ órát..:) ja és 53 saját karakterem van.:D
PSN ID: hexal
5. metadata  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 09:20:09
LV15
Grat a stickhez! Kérünk majd élménybeszámolót!
FatHead
4. CountofHell  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 09:16:26
LV15
Van már Tournament Stick is, kb. annyi mint egy tiszteséges minimálbér.
A multiról meg annyit, hogy az ilyen game-eket soha nem lehet megunni.
Én a Red Alert 3 UE -vel vagyok így most. Hajrá. :-)
PSN - CountofHell_HUN
3. EmThor  PlayStation.Community tag
2009.05.06. 08:51:55
LV12
Köszi az írást, pont ilyen kérdéseim\problémáim voltak a játékkal kapcsolatban!
2009.05.06. 08:36:20
LV7
Nem vagy gyenge:)Grat:)
Fanta LOL
1. ssj3_vegetto  The Champion of the Gods
2009.05.06. 06:41:13
LV20
345óra :O
Don't Tempt My Dark Passenger
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV14
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
15850 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Divinszki Dániel "Dinnye"
Fórumhozzászólások száma:
7112 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
777 db
Utolsó belépés:
2015.10.10. 01:01:30
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 01:01:30
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea